15 אלף ילדים התנסו בכתיבת קוד בפעם הראשונה
זאת, במסגרת מיזם "שעת הקוד העולמית", שהחל אתמול ברחבי הארץ ובעולם כולו
כ-15,000 ילדים בין הגילים 10-18מ-120 בתי ספר ברחבי הארץ הקדישו אתמול שעת לימוד לכתיבת קוד. זאת במסגרת המיזם "שעת הקוד העולמית", שהחל אתמול ברחבי הארץ כמו בכל העולם ויימשך כל השבוע.
הפעילות נעשתה באמצעות פקודות סקראץ' של תוכנת "קוד פלוס" שפותחה במרכז לטכנולוגיה חינוכית – מט"ח. האתגר שקיבלו התלמידים הוא יצירת אוואטר של "הרקדנית הראשונה שלי". הם נדרשו לבנות כוריאוגרפיה לדמות באמצעות פקודות שניתנו בתוכנת קוד פלוס,.
הנושא המרכזי של שעת הקוד, הנערך זו השנה החמישית ברציפות, הוא "לחקור, לשחק וליצור". המטרה היא גם לחנך את הילדים לתכנות עולם טוב יותר, לחבר קוד למגוון תחומים ומקצועות, ובין היתר גם כדי לרקוד, ליהנות ולחגוג, כפי שמוסבר באתר של אירוע "שעת הקוד".
שעת הקוד היא יוזמה עולמית, המאפשרת לילדים וילדות להתנסות בשעה אחת של כתיבת קוד וללמוד על עולם ההיי-טק והחדשנות הטכנולוגית בדרך חווייתית ומהנה. את המיזם הזה ייסדה חברת CODE.ORG, שמט"ח מייצגת בישראל. תוכנת קוד פלוס מכוונת את הילדים לכתוב קוד בשפת הבלוקים, והיא נחשבת לידידותית ביותר וקלה להבנה.
"אוריינות דיגיטלית היא לא רק מקצוע העתיד, אלא צו השעה, והיא נדרשת בכל תחומי החיים", אומרת סימונה הולשטיין, ראש צוות מדעי המחשב במט"ח ודוקטורנטית בתחום של טכנולוגיות למידה באוניברסיטת ת"א.
תגובות
(0)