על הבחירות, ההיי-טק ו-ועידת הפסגה של ה-IT

הנושאים שנדונו אתמול (א') בוועידת ישראל לקידום ה-IT והעסקים היו צריכים לעמוד במרכז מערכת הבחירות ● אלא שהפוליטיקאים העדיפו להתעסק בביבי-לא-ביבי ובאמירות של פוליטיקאים, שכל תפקידן הוא לתפוס כותרות

אולם מלא מפה לפה בוועידת ישראל לקידום ה-IT והעסקים מבית אנשים ומחשבים, אתמול (א').

מחר (ג') נלך לקלפיות בפעם החמישית ב-3.5 שנים. אתמול נערכה במרכז הכנסים והאירועים לאגו בראשון לציון ועידת ישראל לקידום ה-IT והעסקים מבית אנשים ומחשבים. מי שחושב שאין קשר בין הבחירות לקידום ה-IT והעסקים, או שהקשר ביניהם רופף – טועה.

הוועידה אמנם לא עסקה בפוליטיקה והבחירות הוזכרו שם אך בשוליים – בעיקר על ידי המנחה, הכתבת והפרשנית הפוליטית של ערוץ 12, דפנה ליאל, שבסיום האירוע נתנה הרצאה מרתקת על הפוליטיקה הישראלית. אולם, התכנים שעלו באירוע היו צריכים לתפוס מקום בולט במערכת הבחירות: קידום ההיי-טק, חינוך להיי-טק, בריאות דיגיטלית ועוד. כי בחירות אינן רק מתן מנדט למישהו להקים ממשלה, אלא מה הוא יעשה בבוקר שלמחרת השבעתו בכנסת כראש הממשלה. זה כמובן לא קרה, בגלל הביבי-לא-ביבי, העיסוק באמירות כאלה ואחרות של פוליטיקאים, שכל תפקידן ומהותן הוא לתפוס כותרות, הנגטיב שהיה מנת חלקם של רוב הקמפיינים ועוד.

הממשלה היוצאת משאירה לממשלה הבאה, בין אם יאיר לפיד יעמוד בראשה או שבנימין נתניהו יחזור לתפקיד, סדר יום די דומה למה שהשאירה לה קודמתה, לפחות בכל הנוגע להיי-טק: הצורך בהשקעות רבות יותר בענף, בצמצום הפערים הדיגיטליים בין המרכז לפריפריה, בהבאה של אוכלוסיות שלא מיוצגות כיום בענף, או מיוצגות בו בחסר, ועוד. היו בשנה וחצי של הממשלה האחרונה שינויים, אבל לא מספיק.

כאשר נלך מחר להצביע, חשוב שנחשוב ונחליט האם הנבחרים שאנחנו רוצים לראות בכנסת הבאה אכן מחויבים להמשך שגשוגו של ענף ההיי-טק, לא כמגזר בלבד אלא כקטר של המשק, החברה ובכלל החיים פה

ההיי-טק כמשקף של בעיות החברה הישראלית

הדבר המרכזי שהובהר אתמול בוועידה הוא שההיי-טק הוא לא רק מגזר, אלא הוא משקף את הבעיות של החברה הישראלית בכללותה. כך, למשל, בעיית ההון האנושי בהיי-טק, שיכול להיפתר על ידי שילוב עוד עובדים.ות ממגזרים אחרים בענף והכשרות. שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, ציינה בדבריה את עבודתה של ועדה שהיא הקימה, בראשות דדי פרלמוטר, מבכירי ההיי-טק הישראלי, ששקדה בשנה האחרונה על מציאת דרכים לפתרון הבעיה. מאוחר יותר בכנס, פרלמוטר הציג, בפעם הראשונה, את מסקנות הוועדה.

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, היום (א') בוועידה.

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, היום (א') בוועידה. צילום: ניב קנטור

יו"רית מכון הייצוא, הח"כית לשעבר איילת נחמיאס ורבין, דיברה על חינוך, וכך גם מריאן כהן, יו"ר איגוד תעשיות ההיי-טק בהתאחדות התעשיינים. חינוך הוא אחד המשאבים הלאומיים המרכזיים בישראל. פתרונו של המשבר במערכת החינוך, שהמשבר עם המורים שאליו נחשפנו בקיץ האחרון הוא חלק ממנו, הוא המפתח להקמת דורות חדשים של צעירים שיהיו מוכנים למקצועות המאה ה-21. עוד צוינה בוועידה העובדה שענף ההיי-טק משווע לעובדים מכל הסוגים, כולל בוגרי מדעי המדינה, מינהל עסקים, שיווק ומכירות.

איילת נחמיאס ורבין, יושבת ראש מכון היצוא.

איילת נחמיאס ורבין, יו"רית מכון היצוא. צילום: ניב קנטור

היי-טק זה גם תשתיות תקשורת, ועל כך דיברה לירן אבישר בן חורין, מנכ"לית משרד התקשורת. היא סיכמה את הקדנציה שלה ושל שר התקשורת, יועז הנדל, שהתאפיינה במהפכת הסיבים האופטיים, ההכנות לדור החמישי והתחלת ההוצאה לפועל של הפרטת דואר ישראל. תקשורת היא אחד המרכיבים שמייקרים את המחיה, אבל גם יכולים לבוא להוזלתה, ועל השר הבא תהיה מוטלת החובה להתעסק בכך ולדאוג שזה יקרה.

לירן אבישר בן חורין, מנכ''לית משרד התקשורת.

לירן אבישר בן חורין, מנכ"לית משרד התקשורת. צילום: ניב קנטור

בריאות, בנקאות, צבא וסייבר על במה אחת

פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות, נגע בתפקידיה של הבריאות הדיגיטלית ובסיוע שלה למערכת הבריאות לשפר את השירותים לאזרחים, תוך מימוש ההישגים מהקורונה. לשיטתו של פרופ' אש, המחסור בכוח אדם ובמשאבים לא ישתנה בקרוב, וכאן נכנסים תפקידיהן של מערכות המידע לסייע למערכת הבריאות להמשיך לתפקד היטב, למרות האתגר הקשה הזה.

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש.

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש. צילום: ניב קנטור (צילום ארכיון)

נושאים נוספים שעלו על סדר היום בוועידה היו אתגרי התקשוב במגזרים הציבורי והממשלתי, הפיננסים, ובכלל זה הבנקאות, הביטוח ושוק ההון, הצבאי וכמובן נושא הסייבר, שאפשר לומר שהוא הנושא הטכנולוגי היחיד שאיכשהו עלה על סדר היום בזמן הבחירות.

עוד דבר שיש לציין הוא שהיה מרגש לראות מנכ"לים של רבות מחברות ה-IT על במה אחת, משיבים לשאלות של המנמ"ריות ליאורה שכטר ותמי אוחנה קול, שלא עשו הנחות לאף אחד. אין הרבה מגזרים במשק שבהם כל כך הרבה מנכ"לים, שמתחרים ביניהם ביום יום, מנהלים דיון מקצועי, מכובד ומעניין.

השורה התחתונה: כאשר נלך מחר להצביע, חשוב שכל הנושאים שהועלו על קצה המזלג בוועידה יעמדו לנגד עינינו. חשוב שנחשוב ונחליט האם הנבחרים שאנחנו רוצים לראות בכנסת הבאה אכן מחויבים להמשך שגשוגו של ענף ההיי-טק, לא כמגזר בלבד אלא כקטר של המשק, החברה ובכלל החיים פה.

חג בחירות שמח. לכו להצביע.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. נחום

    הגיע הזמן שמדינה כל כך מתפתחת תעבור לשיטת הצבעה ממוחשבת שתסיים באותו יום את ההליך ותתקבל תוצאה ומיד יעשו הנבחרים לעבודה ,אני לא מבין למה ההסתדרות יכולה והמדינה לא יכולה .

    1. שרון

      בדיוק הקשתי לפודקאסט סייברסייבר בנושא העלו שם כמה נקודות למה זה לא כזה קל כמו שחושבים אבל לגמרי איתך הגיע הזמן

אירועים קרובים