פורסקאוט מפטרת; המנכ"ל עוזב את תפקידו
וואיל מוחמד הוא המנכ''ל השלישי של החברה, הישראלית במקורה, מאז חורף 2020 ● כלומר, שלושה מנכ"לים עזבו בפחות משלוש שנים ● מוחמד יישאר בחברה כחבר דירקטוריון, ויסייע לה למצוא את המנכ"ל הבא
פורסקאוט, הישראלית במקורה, הודיעה בסוף השבוע על צעדי "התייעלות", שכוללים גם פיטורים. וואיל מוחמד, מנכ"ל החברה, יעזוב אף הוא את תפקידו, והחברה תמנה מנכ"ל רביעי בתוך שלוש שנים.
מוחמד מונה למנכ"ל פורסקאוט במרץ 2021. הוא שימש בעבר כנשיא טרנד מיקרו וכסמנכ"ל התפעול שלה, אחרי שהיא רכשה את סטארט-אפ הסייבר שהקים. מוחמד הוא המנכ"ל השלישי של פורסקאוט מאז חורף 2020 – משמע, בתוך פחות משלוש שנים. הוא החליף את גרג קלארק, לשעבר מנכ"ל סימנטק, שעמד בראש החברה חמישה חודשים בלבד, וממשיך לעמוד בראש מועצת המנהלים שלה, לצד תפקידו כמנכ"ל קרוספוינט קפיטל. קלארק החליף את מייקל דה צ'זרה, המנכ"ל הוותיק, ששימש בתפקיד שש שנים. דה צז'רה הוביל את פורסקאוט תוך עריכת סבבי גיוס רבים, וכן הנפקה ציבורית ראשונה לפי שווי של 116 מיליון דולר באוקטובר 2017, ולבסוף מכירתה לחברת ההשקעות הפרטית אדוונט אינטרנשיונל. על רקע המכירה, שעברה מהמורות בטרם מומשה לבסוף, הוא נאלץ לעזוב את תפקידו.
מוחמד לא יעזוב לחלוטין את פורסקאוט: הוא יצטרף לדירקטוריון החברה, שידאג למציאת המנכ"ל הבא. "התחייבתי לשלב א' של המסע", אמר מוחמד, שיישאר בתפקיד המנכ"ל עד שיימצא יורשו. "אני אסיר תודה על שהצלחתי לעזור לחברה לנווט את השלב הקשה הזה ולהתכונן לעתיד מוצלח".
"צמצום ממוקד בכוח העבודה"
היקף הפיטורים לא נמסר, אולם גורמים בשוק העריכו כי הנתון עומד על כ-10% מכלל כ-1,000 עובדי החברה. גם הסניף הישראלי חווה פיטורים: יותר מ-20 עובדי החברה בארץ הועזבו מעבודתם.
מדוברות פורסקאוט נמסר לעיתונות הטכנולוגית בארצות הברית כי "החברה ביצעה צמצום ממוקד בכוח העבודה שלה".
פורסקאוט הוקמה ב-2000 על ידי שישה ישראלים, וכיום מאוגדת כחברה אמריקנית. לחברה יותר מ-3,000 לקוחות ארגוניים וכ-1,000 עובדים. אתר החברה בתל אביב, שהוא הגדול ביותר שלה מחוץ לארצות הברית, מתמקד במחקר אבטחת הסייבר ובפיתוח טכנולוגיות העתיד.
יש לציין שפורסקאוט הונפקה בנאסד"ק ב-2017, ובחלוף פחות משנתיים הכפילה את שוויה. אדוונט אינטרנשיונל רכשה אותה ב-2020 תמורת 1.4 מיליארד דולר. ב-2018 רכשה פורסקאוט את SecurityMatters, שמציעה פתרונות נראות וניהול סיכונים ל-OT – מערכות בקרה תעשייתיות, ICS. בפברואר השנה היא קנתה את CyberMDX הישראלית, שמפתחת פלטפורמת אבטחת סייבר וניהול לוגיסטי של מכשור רפואי, תמורת כ-200 מיליון שקלים. בחודש יולי השנה פורסם בלעדית כאן, באנשים ומחשבים, שהיא רכשה את Cysiv, שעוסקת בזיהוי אירועי סייבר בזמן אמת, תמורת 120 מיליון דולר.
חברה חצי כוח