בכיר לשעבר בטוויטר יעיד נגדה במשפט – האם יסדר למאסק ניצחון?

לפי מאסק, טוויטר מסרה מידע מסולף - לו ול-SEC - מה שהביא אותו, לטענתו, לביטול רכישתה ● פייטר (מאדג') זאטקו חשף השנה שחיתויות מתוך טוויטר בקונגרס, ויש לו מידע פנימי שיכול להצדיק את טענות יזם הטק

אילון מאסק חלם עליה ורכש אותה. טוויטר.

חושף השחיתויות פייטר (מאדג') זאטקו יוכל להעיד מטעם התביעה נגד טוויטר מעסיקתו לשעבר, שבה כיהן כאחראי האבטחה הראשי במשך כשנתיים – במשפטו של אילון מאסק מולה, כך אישר באחרונה שופט בית המשפט בדלאוול. לפי דיווחים בתקשורת העולמית, אפשר שהעדות, שמקורה במידע פנימי, תהיה זו שתחזק את הסיבות של מאסק לביטול רכישת החברה, ותצדיק אותה.

מאסק תבע את טוויטר בשל מה שהוא תיאר כהצהרות חסרות בסיס שהחברה שרצה לרכוש פיזרה סביב מניין משתמשי הפלטפורמה שלה, הרשת החברתית המצייצת. לדבריו, טוויטר עדכנה אותו ואת רשות ניירות הערך של ארה"ב, ה-SEC, שבשירות פעילים רק 5% בוטי ספאם, או בכינויים האחר – חשבונות מזויפים. אלא שמאסק ואנשיו סבורים בדיעבד כי הנפח המדויק יותר הוא של כ-20-25% בוטים שכאלו, ולכן האיש העשיר בעולם ביטל את הבטחתו לרכישה. לפי מאסק, המחיר נקבע גם בהתחשב במסת המשתמשים ומאחר שלא היה מודע לה באמת, מדובר בהונאה כלפיו.

בא כמומחה לטוויטר – אבל חשף שחיתויות מתוכה

חושף השחיתויות, פייטר (מאדג') זאטקו.

חושף השחיתויות, פייטר (מאדג') זאטקו. צילום: פליקר

זאטקו, מומחה לאבטחת רשת, מתכנת קוד פתוח, עיתונאי והאקר, נשכר על ידי ג'ק דורסי – אז מנכ"ל טוויטר – בנובמבר 2020, כדי להוביל את גישת אבטחת המידע של החברה, לאחר פריצה שחוותה הרשת המצייצת ביולי 2020, שפגעה במספר חשבונות של מגה-מפורסמים, כולל אפילו בחשבונו של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן. מסיבות לא לגמרי ברורות, הוא פוטר בידי החברה בינואר 2022.

ב-23 באוגוסט 2022 פורסם תוכן תלונה שעניינה חשיפת שחיתויות, שהגיש זאטקו לקונגרס האמריקני. התלונה טענה כי טוויטר ביצעה הפרות מרובות של תקנות ניירות הערך של ארצות הברית, של חוק ועדת הסחר הפדרלית, ה-FTC, משנת 1914, ושל צו הסכמה בר-אכיפה משנת 2011, שהושג עם ה-FTC לאחר מספר בעיות שצצו בין השנים 2007 ל-2010.

זאטקו גם האשים את טוויטר ב"ליקויים קיצוניים וחריפים" בטיפולה במידע המשתמש ובבוטי ספאם – אותו עניין שבו התמקד מאסק בטענותיו נגד החברה. זאטקו הצביע בזמנו על כמה וכמה בכירים בטוויטר, כולל המנכ"ל, פרג אגרוואל, וחברי דירקטוריון מסוימים, על כך שפיזרו הצהרות כוזבות או מטעות לגבי פרטיות, אבטחה ומיתון וניטור תוכן בפלטפורמה, תוך הפרת כללי החשיפה של ה-SEC.

לטענת זאטקו, טוויטר גם ערכה מצג-שווא למאסק במהלך הצעת הרכישה שלו, וגרמה לו להסכים לקנות אותה בסכום העתק 44 מיליארד דולר, בתוך עיוות נתוני המשתמשים האותנטיים בפלטפורמה.

שני המשפטים קרבים ובאים

ההאשמות של זאטקו נשלחו לסוכנויות פדרליות וכאמור עשו את דרכן גם לקונגרס, שם הוא אמור להעיד בקרוב על תוכן חשיפותיו. עדותו נקבעה לכחודש לפני ששופט בית המשפט של דלאוור ידון בתביעה של טוויטר נגד מנכ"ל טסלה ומייסד SpaceX בגין עצירת ההשתלטות שלו עליה.

מאסק, במשפטו הנגדי מול הלא-נרכשת המאוכזבת, החליט לתת מקום של כבוד לחשיפותיו אל של זאטקו – שהוא מומחה אבטחה בכיר, שכאמור הגיע עם מידע מתוך טוויטר אחרי שהיה ראש תחום האבטחה שלה. כעת, לאחר אישור השופט לשמיעתם כחלק מהתיק ומהמשפט, דברי חושף השחיתויות יכולים להיות אלו שיסיעו למולטי-מיליארדר "לשחרר את עצמו" מההסכם עם טוויטר, שבגין ביטולו תבעה אותו טוויטר ראשונה.

הואשם על ידי זאטקו בניהול לא ישר. פרג אגרוואל, מנכ"ל טוויטר.

הואשם על ידי זאטקו בניהול לא ישר. פרג אגרוואל, מנכ"ל טוויטר. צילום: ויקיפדיה

בעוד שהדיונים המקדימים של מאסק נגד טוויטר נמשכים בבית המשפט בדלאוור, אחד השופטים שטיפל במשפט הסביר כי חשיפותיו של ראש תחום הביטחון לשעבר של טוויטר יכולים לשמש את מאסק כסיבה מוצדקת לבטל את תהליך ההשתלטות שלו על החברה ולבטל את ההסכם עם טוויטר, וזאת אפילו מבלי לשלם קנס של מיליארד דולר, שנקבע במקרה של הפרת ההסכם.

בעבר התייחס זאטקו להערכות של מאסק בנושא בוטי הספאם, אותם שיתף היזם הדומיננטי בטוויטר. זאטקו אמר כי הערכת מניין הבוטים של מאסק "נכונה", והוסיף גם כי הבוטים היוו בעיית אבטחה עבור הפלטפורמה. יתרה מכך, לדבריו מנהלי טוויטר היו מודעים לפגיעות, אך החליטו שלא להסיר את הבוטים הקיימים ברשת החברתית מכיוון שמערכת הבונוסים הכלכליים הניתנים למנהלים מבוססת אך ורק על הגעה למספר הגבוה ביותר של משתמשים שניתן בפלטפורמה.

יצוין עם זאת כי למעשה עד כה טוויטר, שכינתה את זאטקו "עובד ממורמר" לאחר עזיבתו את החברה, טרם נקטה בעמדה ברורה לגבי חשיפותיו אודותיה, אלא שלא ברור עוד כמה זמן יוכלו טוויטר ואגרוואל לעשות זאת, לנוכח שני המשפטים שיחלו באוקטובר.

מעניין לגלות כי כבר לפני כמעט 25 שנה התייצב פייטר (מודג') זאטקו – אז מתכנת מחשבים צעיר – בפני הקונגרס האמריקני והעיד שהאינטרנט אינו מקום בטוח במיוחד. בזמנו אמר זטקו לפאנל הסנאט שניסה לבחון את הפיתוח החדש יחסית, כי הבעיה המרכזית היא שחברות תוכנה ומסחר אלקטרוני "רוצות להתעלם מבעיות כל עוד אפשר. זה יותר זול עבורן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים