טראמפ בצרות: 'החברתית האמיתית' שלו מתקשה להנפיק לבורסה
חברת הספאק שהסכימה להתמזג עם הרשת החברתית של הנשיא לעבר לא הצליחה להשיג מספיק תמיכה של משקיעיה לשם הארכת העסקה בשנה, כך אמרו אנשים שמכירים את הנושא לרויטרס
ההשקה בבורסה של הרשת החברתית של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ – ששמה 'החברתית האמיתית' (Truth Social) – עומדת בפני סכנת כישלון. הזמן שהוקצה לצורך השלמת ההנפקה הראשונית לציבור (IPO) של החברה שבבעלות טראמפ, אוזל, והדבר יכול למנוע ממנה להגיע לבורסה.
החברה שהסכימה להתמזג עם הרשת החברתית של הנשיא לעבר לא מצליחה בינתיים להשיג מספיק תמיכה של משקיעיה לשם הארכת העסקה בשנה, כך אמרו השבוע אנשים שמכירים את הנושא לרויטרס. מדובר בכ-1.3 מיליארד דולר שהרשת החברתית אמורה הייתה לקבל מחברת ספאק במהלך תקופת "ההנפקה האחורית", זו שקדמה ל-IPO המתוכנן. משום שלספאק יש אורך חיים מוגבל, חברה זו ביקשה מבעלי המניות שלה להאריך את תקופת הרכישה ב-12 חודשים.
לפי הדיווחים, הבעיה בהשגת המשקיעים כרוכה בחקירת ה-FBI והפשיטה שביצעה הבולשת הפדרלית בבית הנופש של טראמפ במאר-א-לאגו לפני מספר שבועות.
יומרות גדולות להיות הטוויטר של הימנים בעולם
כזכור, בשלהי כהונתו כנשיא ארה"ב הורחק טראמפ מהפלטפורמות המקוונות הגדולות פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב, וכמובן מטוויטר ששימה לו כבית שני, לאחר ההסתערות של אוהדיו על גבעת הקפיטול ב-6 בינואר, עקב הפסדו בבחירות לג'ו ביידן.
טראמפ ניסה להיאבק בגזירה המרה, שיצרה סוג של נתק בינו לבין קהל אוהדיו, אך לבסוף הכריז על הקמת פלטפורמה משלו כחלופה ל"עריצות" של תאגידי הטכנולוגיה הגדולים. הוא בחר לכנות את השירות שלו 'החברתית האמיתית' – שם שמסמל את הנרטיב הטראמפי, שעל פיו בכל שאר השירותים החברתיים נכתבים שקרים ורק הוא ומעריציו חושפים אמיתות בגבורה, למשל בנושאים כמו התנגדות לחיסוני קורונה, התנהגות פליטים (שאותם מכנה הנשיא לשעבר "מהגרי עבודה") בארה"ב ובגבולותיה, או בנוגע ליחסי ארה"ב וסין.
'החברתית האמיתית' הוכרזה באוקטובר 2021, ועוררה רעש גדול בקרב תומכי הנשיא לשעבר, רפובליקנים רבים וכן אנשי ונשות ימין ברחבי תבל. אלא שהאפליקציה הושקה בסופו של דבר בארה"ב רק כמה וכמה חודשים לאחר מכן, בפברואר 2022. כיום הפלטפורמה פעילה כשעיקר משתמשיה הם תומכי טראמפ מהימין. לאחרונה היו לנשיא לשעבר ארבעה מיליון עוקבים בפלטפורמה – הרבה פחות מ-89 המיליון שעקבו אחרי הפוסטים שלו בטוויטר.
צרות בצרורות
השבוע למדנו כי למעשה פלטפורמת המדיה החברתית של נשיא ארה"ב לשעבר, לא זוכה להיכנס לחנותה של גוגל, ה-Google Play, משום דאגות מהיעדר ניטור תוכן מספק בשירות, ושלמעשה היא זמינה רק לבעלי מכשירים מבוססי iOS של אפל. לפי גוגל, הפלטפורמה מאפשרת פרסומים של תוכן אסור, כדוגמת הסתה לאלימות ואיומים פיזיים, ותוכן זה מפר את מדיניותה.
עוד קודם לכן חווה השירות גם כשלים טכניים שונים, אבל עיקר הבעיות התחילו סביב התכנית הפיננסית שעומדת מאחורי הארגון.
טראמפ תכנן להשתמש בכלי בורסה, שהפך נפוץ באחרונה, הנקרא ספאק (SPAC – ר"ת Special Purpose Acquisition Company), ובמקרה הספציפי בחברה, שהייתה אמורה להשתלט על קבוצת המדיה והטכנולוגיה שלו, TMTG (ר"ת Trump Media & Technology Group) ולהביא אותה לבורסה.
בדצמבר האחרון קיבלה החברה השותפה של טראמפ Digital World Acquisition Corp (ר"ת DWAC) בקשות מידע מרשות ניירות הערך האמריקנית, ה-SEC, ומרשות השוק הפיננסי, Finra, להעביר אליהן חומרים אודות עסקיה, במה שמסתמן כחקירות שהשתיים פתחו בעניין. ה-SEC דרשה, בין היתר, מידע על ישיבות דירקטוריון וזהותם של משקיעים מסוימים, בעוד ש-Finra ביקשה מידע על פעילות המניות הקודמות של DWAC.
ואילו כעת, פחות משנה לאחר הקמתה, נראה ש'החברתית האמיתית' של טראמפ חווה עיכוב רציני בתוכניותיה המקוריות. כאמור, מועד ההנפקה המתוכננת עומד להסתיים מבלי שהיא תצליח לגייס את הנדרש לשם הוצאת ה-IPO לפועל.
אתמול (ג') דחה מנכ"ל Digital World, פטריק אורלנדו, את הצבעת המשקיעים ביומיים. הוא צריך רוב של 65 אחוז מהמשקיעים כדי למנוע את חיסול החברה. במילים אחרות, אם בעלי המניות של DWAC לא יסכימו להארכת ההתקשרות, החלום של טראמפ להנפקה של הרשת החברתית שלו יכול להתפוצץ בקרוב. לפי הדיווחים השונים, נראה ש-Digital World מתקשה מאוד לגרום למשקיעים להצביע. רובם משקיעיה הם אנשים פרטיים שקשה להגיע אליהם, ונכון ליום ב' האחרון, היא הייתה רחוקה מהשגת האישור הנדרש, כך אמרו כמה מקורבים לסוכנות הידיעות רויטרס.
אם ההצבעה תפסול את המשך ההשקעה, ההנהלה תוכל להמשיך להפעיל את DWAC למשך חצי שנה בלבד. אבל ההבטחה של 'החברתית האמיתית' להשקעה של כמיליארד דולר תקפה רק עד ה-20 בספטמבר. אם ההנפקה תיכשל, גם המימון הנוסף של TMTG עלול להיפגע. לפי Digital World, הכסף יחזיק מעמד עד אפריל 2023 בלבד, וזאת בניגוד לדברי TMTG מהשבוע שעבר של-Truth Social יש בסיס פיננסי איתן.
תגובות
(0)