אנבידיה: "ייצרנו יותר מדי מעבדים גרפיים; עובדים על משהו חדש"
החברה הודתה במה שמומחים רבים חושדים בו כבר חודשים: יש לה מלאי עודף של GPUs, והיא נאלצת למכור אותם במחירים זולים יותר ● לצד ההודעה, אנבידיה פרסמה דו"חות שמראים על ירידות חדות ברווחים
אנבידיה יצאה אתמול (ד') בהצהרה די חריגה: החברה הודתה שהיא ייצרה יותר מדי מעבדים גרפיים (GPUs) לעולם הגיימינג, ושיש לה מלאי עודף שלהם. בכך אישר מנכ"ל החברה, ג'נסן וואנג, את ההערכות שרצות בשוק מזה חודשים. עם זאת, באנבידיה ניסו להרגיע את המשקיעים ואמרו כי הם עובדים בימים אלה על "משהו חדש" – שהם לא חשפו את זהותו. אלא שהמשקיעים לא ממש נרגעו, והביאו לירידה של 3.4% בשער המניה במסחר שלפני פתיחת שערי וול-סטריט היום.
המשמעות של המלאי העודף היא שאנבידיה נאלצת למכור את המעבדים הגרפיים הללו במחיר זול יותר. "האסטרטגיה שלנו היא למכור (את המעבדים) במחיר נמוך בהרבה ממחיר השוק, על מנת לתת הזדמנות לתיקון המצב", אמר הואנג. הוא ציין כי "יישמנו תוכניות, יחד עם השותפים שלנו, לתיקון המחיר של המוצר, תוך שאנחנו מתכוננים (ליציאת) הדור הבא שלו".
תוצאות עסקיות שליליות
חברת הענק פרסמה את ההכרזה הזאת יחד עם הדו"חות הכספיים שלה לרבעון השני ולמחצית הראשונה של השנה, כאשר בשתי התקופות מדובר בתוצאות לא טובות: ההכנסות אמנם גדלו, אולם עלייה חדה בהוצאות הביאה לירידה חדה ברווחיות ירדה בצורה ניכרת.
הנתונים מראים שההכנסות של אנבידיה גדלו ברבעון השני ב-3% ל-6.7 מיליארד דולר, בעוד שההוצאות זינקו ב-527% ל-6.2 מיליארד. כתוצאה מכך, הרווח התפעולי צלל בכ-80% והרווח הנקי צנח ביותר מ-72% – ל-656 מיליון דולר. הרווח למניה ירד בשיעור דומה ועמד על 26 סנט.
החברה רשמה נתונים שליליים גם בסעיפים הגולמיים: ההוצאות זינקו ב-65.3% ל-3.8 מיליארד דולר והרווח פחת ב-30.8% ל-2.9 מיליארד הרווח הגולמי השולי רשם אף הוא ירידה תלולה, ועמד על 43.48% לעומת 64.78% ברבעון השני של 2021.
במחצית הראשונה של השנה, ההוצאות של החברה עלו בכמעט חמישה מיליארד דולר, בעוד שההכנסות עלו בפחות משלושה מיליארד. כתוצאה מכך, הרווח התפעולי צנח ב-46.2% וזה הנקי – ב-50.4% ל-2.3 מיליארד דולר.
לצד ההודעה על התוצאות הכספיות, אנבידיה סיפקה כמה נתונים, היסטוריים בעיקרם, על הפעילות שלה בישראל: היא פתחה את מרכז הפיתוח המקומי שלה ב-2016, שכלל אז עשרות עובדים, ושאחת המטרות שלו הייתה ועודנה להתמקד ולבחון את תעשיית הסטארט-אפים המקומית. שנתיים לאחר מכן החברה הקימה בארץ מרכז מחקר לבינה המלאכותית, במטרה לצרף אליה את מיטב המוחות בתחום זה. במרץ 2019 בוצע המהלך המתוקשר ביותר של אנבידיה בישראל: רכישת מלאנוקס בסכום של 6.9 מיליארד דולר. עסקת הרכישה הושלמה כשנה לאחר מכן, באפריל 2020, והפעילות של מלאנוקס מוזגה לחלוטין לתוך אנבידיה. כיום מעסיקה אנבידיה ישראל מעל 2,800 עובדים, והיא אחד המעסיקים הרב לאומיים הגדולים בארץ. עובדי החברה בישראל פזורים בשבעה מרכזי פיתוח – בתל אביב, רעננה, יוקנעם, ירושלים, באר שבע, קריית גת ותל חי. פעילות המו"פ שאנבידיה מבצעת בארץ היא בין הגדולות מסוגה של החברה מחוץ לארצות הברית.
השתתף בהכנת הידיעה: יניב הלפרין.
חברה מצויינת, היא בין המובילות בעולם אה DC, וה AI. אני מעריך שהיא תוביל את התעשייה בתחומים הנ''ל עורך המניה ישקף זאת כבר ב2023