למה מכר מאסק מניות טסלה רבות בשווי כ-6.88 מיליארד ד'?
מדובר ב-7.92 מ' מניות ענקית הרכבים החשמליים שהיו בבעלות המולטי מיליארדר ● לפי מאסק, מכירת המניות שיזם נועדה כדי להימנע מצורך במכירת חירום, אם בית המשפט יאלצו לרכוש את טוויטר
אילון מאסק שוב מכר מניות טסלה שלו תמורת כמה מיליארדי דולרים. הפעם – בכ-6.88 מיליארד. יזם הטק לא הסתיר את הסיבה למכירה, והסביר שהוא רוצה להימנע ממכירת חירום אפשרית, אם בכל זאת יצטרך להשלים את רכישת טוויטר.
מייסד ומנכ"ל טסלה – שמכר את המניות בניגוד להבטחותיו הקודמות – תלה את ה"אשם" למכירה במחלוקת שקיימת ורוחשת בינו לבין טוויטר בגין ביטול הבטחתו לרכישתה, עליו הודיע לה בחודש עבר.
מאסק מכר לא פחות מ-7.92 מיליון ניירות ערך, כך על פי דיווח שלו מאתמול (ג') לרשות ניירות הערך האמריקנית, ה-SEC. העסקאות התרחשו בין ה-5 באוגוסט ל-9 באוגוסט, כך חשפו מסמכי הרשות. משמע – המכירה בוצעה לאחר אסיפת בעלי המניות השנתית של טסלה לשנת 2022, שהתקיימה ב-4 באוגוסט באוסטין, טקסס, כך לפי דיווח של רשת CNBC.
למעשה מדובר במכירה החד פעמית הגדולה ביותר של אחזקותיו של המייסד בחברה. באפריל, מאסק מכר מניות טסלה במספר שלבים, תמורת כ-8.5 מיליארד דולר בסך הכל, וזאת כדי לממן את עסקת טוויטר. במקור הוא תכנן לממן חלק ממחיר הרכישה באמצעות הלוואה מובטחת במניות טסלה, אלא שהשפל במחיר המניה של יצרנית הרכב החשמלי סיכל את תוכניותיו. במקום זאת, הוא הודיע כי יתרום שיעור גבוה יותר ממחיר הרכישה כהון עצמי, וגייס שותפים לרכישה, כמו למשל את יזם התוכנה לארי אליסון, מייסד אורקל.
"במקרה (בתקווה, לא סביר) שבו טוויטר תאלץ את העסקה להיסגר וכמה שותפי מניות ייצאו, חשוב להימנע ממכירת בזק של מניות טסלה", כתב מאסק כמענה לציוץ, וזאת אחרי שבסוף אפריל הכריז שלא מתוכננות מכירות נוספות של מניות החברה בעתיד.
Yes.
In the (hopefully unlikely) event that Twitter forces this deal to close *and* some equity partners don’t come through, it is important to avoid an emergency sale of Tesla stock.
— Elon Musk (@elonmusk) August 10, 2022
מאידך, המנכ"ל הדומיננטי גם אמר שירכוש חלק ממניותיו בחזרה, אם לא יחויב לממש את העסקה שלו מול טוויטר. הוא הוסיף וציין כי אם עסקת טוויטר לא תצא לפועל, הוא ישקול ליצור פלטפורמה חברתית משלו לה יקרא X.com.
מאבק משפטי שלא ברור מה יוחלט בסופו
נזכיר כי מאסק נמצא בעיצומו של מאבק מול חברת טוויטר, שהיא הבעלים של הרשת החברתית המצייצת. הסיבה לפנייתה של טוויטר לבית המשפט היא שמאסק הבטיח באפריל האחרון לרכוש את החברה והפלטפורמה החברתית שלה, שבה הוא נחשב כדמות בולטת במיוחד, תמורת כ-44 מיליארד דולר – זאת אומרת לפי 54.20 דולר למניה. אלא שב-8 ביולי, העסקן הודיע לטוויטר שהוא נסוג בו מהעסקה. הוא האשים את הנרכשת שלא מסרה לידיו את כל המידע הדרוש לו כדי להמשיך ברכישה – בעיקר משום מה שהוא סבור שהתבטא בהפחתת מספר בוטי הספאם והחשבונות המזויפים המתפקדים בפלטפורמה שלה.
טוויטר אמרה למאסק ול-SEC כי מדובר בכ-5% מסך המשתמשים הפעילים בשירות, ואילו מאסק ואנשיו מעריכים כי ההיקף המדויק יותר עומד על בין 20% ל-25% מהצייצנים. לפיכך, טוענים עורכי דינו של היזם, גם מספר המשתמשים בכלל בשירות – קטן מהמדווח.
בהמשך, גם על רקע ירידה כוללת בשוק, צנחו מחירי מניית טוויטר (וגם מחירי מניית טסלה) מה שהפך את העסקה עליה התחייב מאסק ללא ממש משתלמת. נכון להיום, מניית טוויטר נמכרת ב-42.83 ליחידה, ולא קרובה ל-54.20 שהציע מאסק.
טוויטר דוחה את ההאשמות של המולטי-מיליארדר והגישה לבית המשפט בדלאוור תביעה נגדו. לדבריה, הוא מחויב לסגור את העסקה בתנאים המקוריים. הדיונים סביב ביטול העסקה עקב תביעת טוויטר יחלו ב-17 באוקטובר הקרוב, וימשכו חמישה ימים בלבד, וזאת לאחר שהחברה שכנעה את השופטת כי מצבה של טוויטר מתדרדר עקב אי הוודאות אליו נקלעה בגין ביטולו של מאסק.
יצוין כי מאסק הגיש תביעת נגד משלו ב-31 ביולי. על פי דיווח של רויטרס, תביעתו של מאסק בת 164 העמודים, הוגשה בסודיות, אך ברור שהגיעה בתגובה לתלונה המשפטית של חברת המדיה החברתית נגד הרוכש שחזר בו מהבטחותיו.
תגובות
(0)