סלבס אמריקנים קיבלו את'ריום משירות קריפטו מפוקפק – מדוע?
ג'ימי פאלון, דייב שאפל ואחותו של מארק צוקרברג, בין השאר, קיבלו את הכסף הווירטואלי מטורנדו קאש - שירות 'ערבול' שמאפשר להפוך עסקאות את'ריום לכמעט לבלתי ניתנות לאיתור, ושארה"ב הטילה עליו באחרונה סנקציות
משתמש קריפטו אנונימי שלח באחרונה כמויות קטנות של המטבע את'ריום (Ethereum) לסלבס אמריקנים, ביניהם, למשל, למגיש הטלוויזיה, ג'ימי פאלון; לשחקן ה-NBA לשעבר, שאקיל אוניל; לאחותו של מארק צוקרברג, רנדי צוקרברג; לסטנדאפיסט דייב שאפל; ולאמן הדיגיטלי ביפל.
Notable individuals/companies who just received funds from a government-sanctioned entity:
– Jimmy Fallon
– Shaquille O'Neal
– PUMA
– Randi Zuckerberg
– Logan Paul
– Brian Armstrong
– Steve Aoki
– Ukraine Crypto Donation
– Dave Chappelle
– BeepleField day for investigators. https://t.co/9HDJmppzT2
— FatMan (@FatManTerra) August 9, 2022
על פי הדיווחים במדיה, היחידה לבקרת נכסים זרים, ה-OFAC, של משרד האוצר האמריקני אישרה אתמול (ג'), שטורנדו קאש (Tornado Cash) שימש ככלי שדרכו הועברו הכספים.
הכל החל השבוע, כשטורנדו קאש – שנחשד, לכאורה, בסיוע להלבנת נכסים דיגיטליים בשווי 7 מיליארד דולר – ספג סנקציות מהממשלה בארה"ב. מספר שעות לאחר ההכרזה על הסנקציות, החלו להופיע כמויות קטנות של את'ריום בארנקי הקריפטו של ידוענים ואישים בולטים. בתקשורת האקט תואר כ"הסרת האבק מארנקי המטבעות הדיגיטליים" של המפורסמים.
Someone is out dusting a bunch of wallets from Tornado with 0.1 ETH lmaaaaooooohttps://t.co/3NfLuz9qYF pic.twitter.com/xsmiyM8sxq
— joseph.eth (@josephdelong) August 9, 2022
חובה לחסום עסקאות נכנסות שהתקבלו מטורנדו קאש
טורנדו קאש הוא מה שנקרא שירות 'ערבול' (כמו בסופת טורנדו), המאפשר למשתמשים להפוך את עסקאות האת'ריום שלהם לכמעט לבלתי ניתנות לאיתור. לטענת ארה"ב, הפלטפורמה היא גן עדן להאקרים צפון קוריאנים ולפושעים אחרים, העושים בה שימוש לצורך הלבנת כספים.
בכל הנוגע בהעברת הכספים למפורסמים – ראשית, למרות שהסכום שהועבר לידוענים היה קטן – 0.1 את'ריום בסך הכל, שמייצגים כ-560 שקל נכון למועד כתיבת שורות אלו – קבלת הכסף מהשירות, שכאמור הוגדר כמפוקפק על ידי רשויות אכיפת החוק בארצות הברית, עלולה לפחות בתיאוריה לסבך את הסלבס מול גופי הרגולציה האמריקניים. שנית, אמנם מדובר במה שנראה כמו הטרלה בלבד, אולם לפי הסבר של אתר הקריפטו המוביל CoinDesk, "הקטע מצביע למעשה על האבסורד של סנקציות שכאלה על משתמשים, המקבלים כספים מכתובות ברשימה שחורה, אך שאין להם יכולת לסרב לקבל". לפי האתר, "האופי הפתוח של הקריפטו נועד לנתק מתווכים, בניגוד למגזר הפיננסי המסורתי שישתמש בבנקים ובמוסדות פיננסיים אחרים כדי לפעול כשומרי סף נגד עסקאות כאלה".
מכיוון שטורנדו קאש נחשב כעת לשירות שעליו הוטלו סנקציות, חוקי OFAC מחייבים אנשים בארה"ב להקפיא כל עסקאות או כספים שנשלחו אליהם ממנו, אך לא ניתן לחסום העברה נכנסת בשרשרת, ולכן סביר להניח שבורסות וגורמים אחרים יצטרכו להיות מי שיחסמו את הכתובות שמקורן בשירות. בנוסף, חסימה שכזו יכולה להיות לא קלה עבור סלבריטאים ועסקים שלהם ארנקים ציבוריים, שאינם מופעלים על ידי בורסה או סוג דומה של עסקים. לפיכך נדמה שהמטריל מצא בדרך זו פרצה שאפשרה לו להציג את עמדתו נגד הסנקציות על טורנדו קאש.
תגובות
(0)