סולוטו, שהכניסה מיליוני דולרים לבנט, נסגרת; כל 120 העובדים יפוטרו

החברה, שראש הממשלה לשעבר היה המנכ"ל שלה לכמה חודשים ונהנה מהמכירה שלה לאשוריון, תיסגר עד סוף השנה - כך החליטה החברה האם ● הסיבה: "צמצומים בכוח האדם ושינויים במיקוד העסקי וביעדי הצמיחה"

נסגרת אחרי 14 שנים. סולוטו

סוף עצוב לסולוטו: אשוריון, החברה האם שלה, הודיעה היום (א') כי היא סוגרת את האתר בישראל ומפטרת את כל 120 העובדים. באשוריון תולים את ההחלטה "בצמצומים בכוח האדם הגלובלי ובשינויים במיקוד העסקי וביעדי הצמיחה של החברה".

המנכ"ל לשעבר, נפתלי בנט.

המנכ"ל לשעבר, נפתלי בנט. צילום: Coming Up, שבוע הסייבר (ארכיון)

סולוטו נוסדה על ידי ישי גרין ותומר דביר ב-2008, ופיתחה מוצר שמאתר תקלות במערכת ההפעלה Windows. בהמשך הזמן היא שינתה כיוון ופיתחה מוצר לניהול, זיהוי ופתרון תקלות במחשבים ניידים ובמוצרי מובייל. החברה משדרות רוטשילד בתל אביב, שזכתה בתחרות הסטארט-אפים של טק קראנץ', נמכרה ב-2013 לאשוריון תמורת סכום שהוערך אז ב-130 מיליון דולר. ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, היה מנכ"ל סולוטו במשך כמה חודשים ב-2009, והיה בין הנהנים מהאקזיט שלה: על פי ההערכות, הוא הכניס לכיסו כמה מיליוני דולרים כתוצאה מהמכירה.

סגירה בשני שלבים

מהלך הסגירה של סולוטו – שהיא, כאמור, מרכז הפיתוח של אשוריון בישראל – יבוצע בשני שלבים: 80 עובדים קיבלו היום (א') הזמנה לשימוע לקראת פיטורים ו-40 הנותרים יוסיפו לעבוד בו עד סוף השנה, עד להעברת הטכנולוגיה "הקריטית" של סולוטו, כלשון ההודעה, למרכז של אשוריון בנשוויל, טנסי. 120 עובדי סולוטו עתידים לקבל "מענקי פרישה מורחבים, מעל הסטנדרט הנהוג בתעשייה, על מנת לספק להם רשת ביטחון ותמיכה לחודשים הקרובים", נמסר. "כל עובדי החברה יקבלו ליווי וסיוע על ידי צוות מקצועי ייעודי של מחלקת משאבי האנוש מטעם החברה, על מנת לסייע להם במציאת מקום עבודה חדש".

אשוריון, שעוסקת בתחום ה-Tech Care, מסייעת למשתמשים ללמוד על המכשירים שברשותם ולמצות את יכולותיהם ולפתור בעיות טכניות, ולמומחים טכנולוגיים היא מאפשרת גישה נוחה וקלה למכשירים אלה. זאת, לצד מתן כלים אוטומטיים, מידע והמלצות אישיות. בחברה אומרים כי מאז שסולוטו הצטרפה אליה היא הפכה למרכז הפיתוח המוביל שלה, שהיה אחראי על מגוון רחב של מוצרים, כגון +Home ו-Anywhere Expert, כמו גם פיתוחים מערכתיים מורכבים ומבוססי טכנולוגיות כגון בינה מלאכותית, אוטומציה וניהול בענן.

באשוריון אומרים כי הם קיבלו שעוסקת את ההחלטה לסגור את סולטו "כחלק מתהליכי צמצום שנעשים בכל החברה, לאחר שהחליטה להתמקד ביעדי הצמיחה העכשוויים שלה בשוק הסלולר, בתיקון מכשירים ביתיים ובאופרציית החנויות", נכתב בהודעה. "החלטה זו אינה מאפשרת את המשך העסקתם של הטאלנטים המוכשרים של סולוטו ואת המשך פיתוח היכולות הטכנולוגיות החדשניות שיש לסייט בתל אביב".

"בסולוטו רוכזו אנשי המקצוע הטובים בתחומם"

"ההחלטה לסגור את המשרדים בתל אביב ולהיפרד מהצוות שתרם רבות להצלחה ארוכת השנים של החברה שלנו אינה קלה", מסר ג'ון לאונרד, סגן נשיא אשוריון. "הצוות בסולוטו היה חלק חשוב בצמיחה שלנו ובהצלחה שלנו מאז נרכשה החברה ב-2013".

מנכ"לית סולוטו, מירב אורן, מסרה כי "בצער רב נאלצנו היום לבשר לכל אנשי הצוות שעובדים עמנו בסולוטו על החלטתה של אשוריון לסגור את מרכז הפיתוח הישראלי. מדובר באנשים שמאמינים בחברה ובמוצר, ויחד נתנו את ליבם ויכולותיהם מדי יום בכדי ליצור את המוצר הטוב ביותר למשתמשים שלנו. לאורך שנים ריכזנו בסולוטו את אנשי המקצוע הטובים ביותר בתחומם, המהווים את חוד החנית של תעשיית הטכנולוגיה בישראל, ושמרנו על תרבות יחידה במינה. עבורי, באופן אישי, מדובר ברגע קשה במיוחד. אנחנו מחויבים לעשות את כל המאמצים על מנת לתמוך ולסייע לכל אחד ואחת מהעובדים.ות למצוא מקום עבודה שייהנה מהיכולות והכישורים שלהם".

דביר מסר כי "נעצבתי מאוד על ההחלטה. הקמנו צוות מקצועי עם תרבות ייחודית, שבמשך 14 שנים יצר והשפיע על התעשיה המקומית, על אשוריון ועל לקוחות בכל העולם. למרות הכאב אני יודע שאנשי הצוות ייקחו עמם את הכישרון, התרבות והגישה הייחודית לחברות בנות המזל שבהן הם ימשיכו את דרכם".

בתוך כך, אייד ג'נומיקס, שפועלת בעולם הביו-טק וסיפקה בדיקות קורונה, בין היתר לישראל, הודיעה היום כי היא מוציאה את פעילות המו"פ שלה מהארץ ומפסיקה השקעות עתידיות שלה כאן. עד כה היא השיקעה בישראל מאות מיליוני דולרים. החברה עתידה לפטר 400 עובדים מקומיים ולהישאר רק עם 150 עובדי מו"פ במרכז הישראלי שלה. אייד ג'ונימקס, שהוקמה ב-2018, מתמחה בדיאגנוסטיקה, אבחון וטיפול מוקדם במחלות על בסיס גנטי. בין היתר, היא פיתחה אפליקציה לדגימות מעבדה באופן עצמי, המבוססת על בינה מלאכותית. היא התפרסמה בביצוע בדיקות PCR למציאת נגיף הקורונה, כולל בארץ, בהתבסס על מטוש חכם שפיתחה.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. קורא

    מה שקורה שהגרעין נהנה מה- exit ולטווח ארוך העובדים סובלים

  2. הייטקיסט השקעות

    לצערנו, מהיכרות של עשרות שנים בתחום, מתוך אלפי חברות הזנק (סטארטאפ), רק בודדות שורדות, האחרות נסגרות וכל העובדים 'מסולקים' בבושת פנים והחלום נהפך באחת לטרגדיות, וגם המעט שעושים אקזיט, הנהנים העיקריים הם בודדים, ואז תמיד משהו משתבש וחברות האם סוגרות העסקים., במיוחד כאן בישראל, מכיר עשרות חברות כאלו. רק מקווה שימצאו עבודה חדשה, ואולי בנט יחזיר מעט מהכספים האבודים ש'לקח', במסגרת הסכם כזה או אחר.

אירועים קרובים