בינה מלאכותית זה כבר לגמרי מיינסטרים
מפרויקטי IT ועד להגנת סייבר ולתחומים רבים אחרים, ה-AI משפיע על רבים מהדברים שאנחנו משתמשים בהם ● ההתפתחויות הבולטות בתחום המסקרן הזה יידונו בכנס Future of AI של אנשים ומחשבים, שיתקיים ביום ד' הקרוב
טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית מוטמעות יותר ויותר ברבים מהדברים שאנחנו משתמשים בהם, בין אם לצרכים פרטיים או עסקיים. אפשר בהחלט לומר שהן נמצאות בשימוש על בסיס יומיומי. בנוסף, הבינה המלאכותית הולכת ומתקדמת עם הזמן, עם כמה יכולות מרשימות שהופיעו במהלך השנים האחרונות.
מחקר שנערך באחרונה העלה כי 92% מהמנמ"רים ומנהלי ה-IT בארגונים שערכו פרויקטים שבמסגרתם הם הטמיעו טכנולוגיות AI דיווחו שהן הניבו ערך והביאו את הארגון להתנהל בצורה יעילה יותר.
החוקרים תמימי דעים כי ב-AI טמונה היכולת לפתור כמה מהאתגרים הגדולים הקיימים בכל מגזר תעשייה. ואמנם, התחום חווה בשנים האחרונות התקדמות משמעותית, במיוחד בעולם עיבוד הנתונים. ולמרות זאת, רבים סבורים שהדיבור על הבינה המלאכותית רב מהעיסוק האמיתי בה, ושמדובר בהייפ מוגזם בחלקו.
הראשון לזהות?, או: ב-AI קבור הכלב
בכיר בעולם ההיי-טק שלא רואה את הדברים כך הוא לארי אליסון, מייסד, יו"ר ומנהל הטכנולוגיות הראשי של אורקל. עוד לפני כמה שנים הוא אמר כי "יש חידושים טכנולוגיים ויש מהפכות שמשנות מהייסוד את האופן שבו ארגונים עובדים. טכנולוגיית לימוד מכונה היא מהפכנית והשפעתה רבה מאוד, היא שוות ערך למהפכת האינטרנט".
"לימוד המכונה", הסביר אליסון, "הופך את המערכת האפליקטיבית ליעילה יותר. המכונה לומדת כמו שילדים קטנים לומדים. ילד רואה כלב אחד, כלב שני, כלב שלישי, ואז, כשהוא רואה כלב רביעי – הוא מזהה בעצמו שמדובר בכלב. המכונה סורקת את הנתונים ומנסה למצוא בהם דפוסים. במקביל, היא מוצאת אנומליות, חריגות. כך, מנהל הכספים שלנו גר בבית נאה בפאלו אלטו. כשהוא הפעיל את המחשב שלו בחג המולד באמצע הלילה – מאוקראינה, הבנו שזה כנראה לא הוא. זו דוגמה לחריגה".
לדבריו, "לימוד המכונה מסייע למגוון פעילויות: זיהוי פנים, זיהוי קול, כלי רכב אוטונומיים והגנת הסייבר. הוא משפר ביצועים ויוצר יכולת דיוק הרבה יותר טובה".
בינה מלאכותית להגנת סייבר
אחד התחומים שבהם נעשה שימוש רחב יחסית בבינה מלאכותית הוא הגנת הסייבר. כפי שאמרו לא פעם בכירים רבים בתעשייה: "מכונה תמיד תנצח בן אנוש. רק מכונה תנצח מכונה".
ככל שמתקפות הסייבר גדלות בהיקפן, בנפחן ובמורכבות שלהן, כך הבינה המלאכותית מסייעת לאנשי האבטחה, שעוסקים בין השאר בניתוח, תוך שהם ניצבים מול שני אתגרים: ריבוי האיומים בסייבר והמחסור במשאבים כדי להגן טוב יותר, לפעול באופן פרו-אקטיבי ולהקדים את האיומים. הנתונים והמידע אודות האיומים מצויים במגוון מקורות – ממיליוני מאמרים ומחקרים, ועד לאינספור בלוגים וכתבות חדשותיות.
כך, באות טכנולוגיות בינה מלאכותית דוגמת למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית ומספקות תובנות מהירות אודות מיהם האיומים האמיתיים ומהם "רעשי הרקע", ובדרך זו מפחיתות באופן דרסטי את זמני התגובה. באופן זה, ה-AI עוזר לאנליסטים "לחבר את הנקודות" בין האיומים.
כמו בתחומים אחרים, הבינה המלאכותית מסייעת למקצועני ההגנה בשני היבטים בולטים: מיכון – המכונה מבצעת פעולות חזרתיות, שבעבר נערכו על ידי בן אנוש, וניתוח מהיר של נתונים רבים, תוך הפקת תובנות המסייעות למקבלי ההחלטות ומניעות אותם לפעולה מבוססת מידע. הבינה המלאכותית גם לומדת בלא הרף: היא משפרת את הידע שלה כדי "להבין" איומי אבטחת סייבר וסיכוני סייבר על ידי צריכת מיליארדי נתונים, השמתם בהקשר וניתוח שלהם.
ועוד: ה-AI מבטל משימות שגוזלות זמן, משום שהוא מספק למקצועני הסייבר יכולת לניתוח סיכונים מהיר, וכך הוא מצמצם את הזמן שלוקח לביצוע ניתוחי האבטחה ולקבלת החלטות קריטיות אודות האיומים. בדרך זו, הבינה המלאכותית מסייעת למנהלי האבטחה ומגני הסייבר למצוא איומים מהר יותר. היא עושה זאת, בין השאר, על ידי ניתוח היחסים בין איומים פוטנציאליים שונים, דוגמת קבצים זדוניים, כתובות IP חשודות או פעולות מסוכנות שבוצעו על ידי גורמים פנימיים – בשגגה או בזדון, ועושה זאת בתוך דקות או אף שניות.
התחום המסקרן של הבינה המלאכותית יידון בכנס Future of AI של אנשים ומחשבים, שיתקיים ביום ד' הקרוב, ה-23 במרץ, באיסט בתל אביב. באירוע ירצו מיטב המומחים בתחום, שיסקרו את ההתפתחויות האחרונות בו וייתנו דגשים לעתיד. לפרטים נוספים ולהרשמה לאירוע (מהרו להירשם – הכנס מחרתיים) לחצו כאן.
תגובות
(0)