כמה מתקפות סייבר בוצעו מתחילת השנה על מטרות בירדן?
גם ירדן במותקפות בסייבר: גורמים בממשלה בעמאן ציינו שמתחילת ינואר סבלו ארגונים פרטיים וציבוריים בממלכה מ-900 מתקפות סייבר, שהגיעו מ-40 מדינות
כשחושבים – בטח אצלנו, אבל לא רק – על מתקפות סייבר על מדינות במזרח התיכון עולות בראש ישראל, איראן ומקסימום ערב הסעודית. אולי קצת האמירויות. אלא שגם ירדן במותקפות: פקיד בכיר בממלכה השכנה אמר אתמול (א') שמאז תחילת השנה, ארגונים פרטיים, וכאלה ציבוריים שנמצאים בבעלות הממשלה בעמאן, ספגו כ-900 מתקפות סייבר.
אחמד מולחם, ראש המרכז לאבטחת סייבר בירדן, ציין שמאז שהסוכנות בראשותו, NCSC, החלה לפעול בראשית ינואר השנה, היא ניטרה 897 התקפות של "מדינות וקבוצות (האקרים – י"ה)" על יעדים פרטיים וממשלתיים בממלכה. הוא אמר שכשליש מהמתקפות היו מתקפות מתוחכמות ומתמשכות.
לדברי מולחם, על הארגונים שחוו מתקפות סייבר בחודש וחצי האחרונים נמנים גופים מהמגזר הביטחוני, בית המשפט המלכותי, בורסת עמאן וחברות פרטיות וממשלתיות. 13% מהן בוצעו על ידי מי שהוא כינה "ארגוני טרור". מולחם הסביר כי "שחקני איום חיצוניים מנסים כל הזמן לכוון את המתקפות שלהם נגד רשתות לאומיות ומערכות IT, כמו גם נגד אזרחים וחברות פרטיות".
חלוקת המתקפות
הפקיד הירדני הבכיר ציין כי חלק מהמתקפות היו "פשוטות ולא מסובכות", בעוד שאחרות שיבשו רשתות, שחזרו לפעול כרגיל "לאחר שעברו הליך של 'ניקוי'". בפילוח לפי התוקפים והמותקפים, 34% מהמתקפות כוונו נגד משתמשי רשת או ניסיונות לשיבוש תעבורה רשתית, בעוד ש-23% היו לטובת גניבת מידע ונתונים, ו-21% – מתקפות ריגול בסייבר. לדבריו, 27% מכלל המתקפות בוצעו על ידי מדינות או קבוצות האקרים שהן שלוחות של מדינה, ו-4% היו ריגול למטרות פוליטיות.
מולחם הוסיף כי "לאף מדינה אין את היכולת לחסל כליל את האפשרות של מתקפת סייבר, אבל לנו, בירדן, יש את היכולות הדרושות לשדרג מיומנויות, כדי להתמודד עם כל מתקפה אפשרית". הוא אמר שירדן מדורגת במקום ה-73 בעולם במדד האבטחה העולמי.
"מלחמת מידע – המאפיין של עידן זה"
במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול בעמאן אמר פייסל אל-שבול, השר לענייני תקשורת ודובר ממשלת ירדן, כי המתקפות המדוברות הגיעו מיותר מ-40 מדינות וציין שקיים קושי לזהות את המדינה שממנה הגיעה כל מתקפה, שכן התוקף עשוי להשתמש בתשתית של מדינה אחרת.
"מדינות בכל רחבי העולם, כולל ירדן, מתמודדות עם מתקפות סייבר גדלות והולכות, המשתנות במספרן ובמטרותיהן. המתקפות הללו מתמקדות בגופי שלטון, בנוסף למטרות פיננסיות וכלכליות", אמר אל-שבול.
הוא הוסיף שמתקפות הסייבר הללו משתנות במידת החומרה שלהן. עוד הוא אמר כי "מלחמת מידע היא המאפיין של עידן זה, לאור התפתחות טכנולוגיות התקשורת וכלי התקשורת הדיגיטליים. ככל שמתפתחות יותר מערכות מידע בעולם, כך מדינות, ארגונים, מוסדות ואנשים הופכים למטרות שההאקרים רוצים לחדור למערכות שלהם".
תגובות
(0)