זיסאפל קונה מזיסאפל: הבן, רועי, רוכש חברה שבבעלות אביו, יהודה
הכל נשאר במשפחה: רדוור של הבן קונה את חברת האבטחה בענן של האב, SecurityDAM, תמורת 42.5 מיליון דולר
רדוור הישראלית, שבראשה עומד רועי זיסאפל, הודיעה היום (א') כי היא רוכשת את חברת אבטחת הענן SecurityDAM, שהיא חלק מקבוצת רד בינת, שהעומדים בראשה הם האחים יהודה, אביו של רועי, וזהר זיסאפל. סכום הרכישה הוא 42.5 מיליון דולר והיא תתבצע בשני שלבים: האחד – תשלום של 30 מיליון דולר, והשני – תשלומים מותנים בסך כולל של עד 12.5 מיליון דולר, בהתבסס על ביצועי שירות ההגנה בענן של רדוור.
הפתרון של SecurityDAM מספק הגנה בת כלאיים על ידי ספקי שירותי ההגנה. זו הגנה דו שכבתית (CPE) ברשת הלקוח לניטור, דיווח ועצירת מתקפות בנפח מוגבל, ולצד זה – הסטת מתקפות בנפח גבוה לרשת מרכזי ניקוי גלובלית, המבוססת על ענן. הפתרון של הנרכשת יודע לספק הגנה מפני מתקפות מניעת שירות, מתקפות ממוקדות ומתקפות מתמשכות (APT) – מהענן. בעת מתקפה, התעבורה עוברת "קרצוף" וחוזרת נקייה, נמסר. ניקוי התעבורה הארגונית נעשה בלי שיושב בארגון צוות טכני, אלא באמצעות שירות, כאשר התשלום עבורו מחושב לפי כמות המתקפות ורוחב הפס.
בין שתי החברות קיים שיתוף פעולה מזה שנים. רדוור נסמכה על SecurityDAM כמי שמספקת לה שירותי ניקוי עבור שירות ההגנה מפני מתקפות מניעת שירות מבוזרות (DDoS) בענן שלה – מאז 2014. לפי הרוכשת, היא קיבלה מ-SecurityDAM שירותים בעלויות של 7.1 מיליון דולר, 10.2 מיליון ו-11.5 מיליון – בשנים 2019, 2020 ו-2021, בהתאמה.
"אנחנו מחויבים לספק ללקוחותינו אבטחה מתקדמת וחלקה, כדי שהם יוכלו לקדם את האסטרטגיות הדיגיטליות שלהם, תוך הבטחה שההגנה שלהם לא תהפוך למחסום", אמר רועי זיסאפל, נשיא ומנכ"ל רדוור. "המטרה שלנו היא לחדש ולהתרחב מהר יותר, כדי שנוכל לספק את יכולות האבטחה שלנו בענן ליותר לקוחות".
ועדה מיוחדת המליצה פה אחד על העסקה
SecurityDAM הוקמה ב-2012, מונה 63 עובדים ולא גייסה כספים. יהודה זיסאפל, שהוא גם יו"ר רדוור, מחזיק ברוב מניות הבעלות שלה, בעוד שלבנו, רועי, יש בה מניות מיעוט. מאז אוטקובר 2018 מנכ"ל החברה הוא קובי דנון, שהיה מנכ"ל מובילי-ביי וסמנכ"ל התפעול של ברינג.
כיוון שגם יהודה וגם רועי זיסאפל הם בעלי מניות ב-SecurityDAM, רדוור הודיעה שהיא הקימה ועדה מיוחדת, שמורכבת אך ורק מחברי דירקטוריון עצמאיים, כדי לבחון את העסקה, לנהל משא ומתן ולאשר את תנאיה. הסכם הרכישה הומלץ פה אחד על ידי חברי הוועדה המיוחדת ואף אושר פה אחד על ידי חברי דירקטוריון, שהם נטולי עניין בה.
רדוור מתכננת להרחיב את הנוכחות שלה במרכזי פיתוח בהודו, כדי להניע מחקר ופיתוח בתחומי אבטחת סייבר ואספקת שירותי אבטחה בענן. המהלך יוביל לגידול של יחידת אבטחת הענן של החברה, שכעם ביצועו תעמוד על כמעט 300 מהנדסים.
שווי השוק של רדוור עמד בשנה שעברה על כ-1.7 מיליארד דולר. בספטמבר האחרון דיווחה רשת CNBC שחברת ההשקעות הפרטית סיריס קפיטל מצויה במגעים לרכוש אותה. רדוור מתחרה בחברות כמו קלאודפלייר, F5 ואקמאי – בתחום של הגנה על אתרי אינטרנט של חברות מפני מתקפות מניעת שירות. יש לה יותר מ-1,000 עובדים במטה שלה בתל אביב ובניו ג'רזי.
מאמינים בטכנולוגיה ובפיתרון מיצרים את העיסה הנכונה בבית . יפה . העתיד נמצא בשכבה מכל