רבעון טוב לאנבידיה: זינוק תלת ספרתי ברווח הנקי

החברה הציגה עלייה של 106% ברווח הנקי הרבעוני ● היא רשמה עליות יפות גם בהכנסות, לרבות בתחומים העיקריים שלה: הדטה סנטרים והכרטיסים הגרפיים לעולם הגיימינג

ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה.

אנבידיה סיימה את השנה הכספית 2022 ואת הרבעון האחרון שלה עם תוצאות טובות: על פי הדו"חות הכספיים שהיא פרסמה אמש (ד'), החברה הציגה בשתי תקופות אלה עליות, בפרט ברווח הנקי. הנתונים הושגו חרף המחסור המתמשך בשרשראות האספקה.

התוצאות הרבעוניות מראות על עלייה של 8% בהכנסות ל-7.6 מיליארד דולר, זינוק של 106% ברווח הנקי לשלושה מיליארד וצמיחה של 103% ברווח למניה ל-1.18 דולר. הרווח התפעולי כמעט שהוכפל – הוא טיפס ב-97% לקרוב לשלושה מיליארד דולר.

בניגוד לעלייה המתונה בהכנסות הרבעוניות, אלה השנתיות זינקו ב-61% ועמדו על 27 מיליארד דולר. הרווח הנקי רשם צמיחה של 125% ל-9.8 מיליארד דולר והרווח למניעה עמד על 3.85 דולר, לאחר שעלה ב-123%.

שלא במפתיע, חלק נכבד מההכנסות של אנבידיה מגיע מהכרטיסים הגרפיים שהיא מציעה לעולם הגיימינג: המכירות בתחום הכניסו לה ברבעון 3.42 מיליארד דולר ובשנה כולה – קרוב ל-12.5 מיליארד. מדובר בעליות של 37% ו-61% לעומת התקופות המקבילות בשנה הכספית 2021, בהתאמה. במקום השני נמצא תחום הדטה סנטרים, עם הכנסות רבעוניות של 3.26 מיליארד דולר ושנתיות של 10.6 מיליארד. גם כאן היא רשמה עליות יפות – של 71% ו-58%, בהתאמה.

אנבידיה צופה שההכנסות שלה ברבעון הראשון של השנה הכספית 2023 יהיו גבוהות בחצי מיליארד דולר מאלה שהיא השיגה ברבעון המדווח ויעמדו על 8.1 מיליארד.

החברה הודיעה, במקביל לתוצאות הכספיות, על תשלום דיבידנדים בסך של 100 מיליון דולר עבור הרבעון הרביעי של השנה, ושל 399 מיליון עבור השנה הכספית 2022 כולה. התשלום יבוצע ב-4 במרץ, לפי ארבעה סנט למניה.

העסקה שלא בוצעה

ג'נסן וואנג, המייסד והמנכ"ל של אנבידיה, אמר לאחר פרסום התוצאות כי "אנחנו רואים דרישה יוצאת דופן לפלטפורמות המחשוב שלנו. אנחנו מתקדמים בעולמות הבינה המלאכותית, הביולוגיה הדיגיטלית, מדעי האקלים, הגיימינג, העיצוב היצירתי, הרכבים האוטונומיים והרובוטיקה – שהם כמה מהתחומים המשפיעים ביותר כיום". לדבריו, "אנחנו נכנסים לשנה החדשה עם מומנטום חזק בקווי העסקים שלנו".

אחד המהלכים הבולטים שאנבידיה רצתה לבצע במהלך 2021 היה רכישת ARM מידי הבעלים שלה, סופטבנק, תמורת 40 מיליארד דולר. אלא שבחודש שעבר הוחלט על ביטול העסקה – מהלך שצפו בשוק בחודשים שלפני כן. זאת, לאחר שהעסקה זכתה להתנגדויות חריפות מצד רגולטורים במדינות שונות, שאמורים היו לאשר אותה אם היא הייתה יוצאת לפועל – בטענה לפגיעה בתחרות. רשות הסחר האמריקנית הפדרלית, ה-FTC, אף הודיעה כי היא תגיש תביעה לחסימת העסקה. אלא שבסופו של דבר, הרכישה בוטלה, כאמור.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים