ד"ר עדי קפליוק, יו"ר מנמ"רי הרשויות המקומיות: "התעניינות הספקיות בנו גוברת משנה לשנה"

"בצד ההתעניינות, עולה המוטיבציה לפתח פתרונות ולחשוף אותם בפני מנהלי המיחשוב ברשויות המקומיות", אמר ד"ר קפליוק בכנס החמישי של פורום המנמ"רים בשלטון המקומי, שנפתח אתמול (ג') במעלה החמישה, ליד ירושלים ● "ללא מערכות מידע לא ניתן להשיג את היעדים של העירייה", אמרה חנה הרצמן, מנכ"ל עיריית חולון, אורחת הכבוד בכנס ● היום הראשון נחתם בפנל בהנחיית לאה בן טובים, מנמ"ר עיריית רמת השרון

"משנה לשנה עולה ההתעניינות של החברות המסחריות בצרכי המיחשוב של הרשויות המקומיות, ובצד ההתעניינות עולה גם המוטיבציה שלהן לפתח פתרונות ולחשוף אותם בפני מנהלי המיחשוב ברשויות", אמר ד"ר עדי קפליוק, יושב ראש פורום המנמ"רים של הרשויות המקומיות, בכנס החמישי של פורום המנמ"רים בשלטון המקומי, שנפתח אתמול (ג'). בכנס, המתקיים במלון מעלה החמישה ליד ירושלים, משתתפים מעל 100 מנהלים בכירים בתחום מערכות המידע ברשויות המקומיות.

כמו בכל שנה, במהלך שלושת ימי הכנס מתקיימת תערוכה מקצועית שבה מציגות חברות מיחשוב מובילות, כגון: מלם-תים, החברה לאוטומציה, מיקרוסופט, CRMC, סימנטק, אומניטק, נס, נס מט"ח, אבנת, סמסונג, קומפלוט ומטרופולינט, פתרונות מיחשוב למגזר המוניציפאלי, פתרונות לשיפור תהליכי העבודה ולהתייעלות ופתרונות להורדת העלויות התפעוליות. ד"ר קפליוק עומד בראש הצוות האחראי לארגון הכנס מאז היווסדו.

השנה יתמקד הכנס, בנוסף להשלכות המצב הכלכלי על החברה ועל הפרט, בתפקידן של מערכות המידע בתהליכי ההתנהלות התקינה וההתייעלות אליהם מחויבים ראשי הרשויות, ובנושאים רגולאטורים אקטואליים, כגון הנחיית משרד הפנים, המחייבת את העיריות לצאת למכרז לצורך בחירת פתרונות מיחשוב, ויישום שינויי שיטת הדיווח של הביקורת ברשויות למשרד הפנים.

בדברי הפתיחה הדגיש ד"ר קפליוק, כי השנה יעמוד הכנס בסימן המשבר הכלכלי והשפעתו על מערכות המיחשוב בכלל, ועל המיחשוב המוניציפאלי בפרט. הפגיעה במשאבים המוקצים למערכות המידע, אשר הפכו כבר מזמן למשאב אסטרטגי ברשויות, עלולה להקשות רבות על תפקוד הרשויות. "המשאבים המוקצים על ידי הרשויות לנושא המיחשוב מצומצמים מטבעם – פחות מ-1% מכלל התקציב של הרשות, ולכן – קיצוצים נוספים וחוסר סיוע מצד הממשלה יגרמו, ללא ספק, לפגיעה ביכולת הרשויות לספק מענה לצרכי התושבים. לא ניתן היום לנהל, לקבל החלטות ולתת שירות ברשויות ללא מערכות המידע", אמר ד"ר קפליוק.

את הכנס פתחה אורחת הכבוד, חנה הרצמן, מנכ"ל עיריית חולון, אשר שיתפה את המשתתפים בניסיונה בגיבוש החזון של העירייה ובשיתוף התושבים ועובדי הרשות למימושו. הרצמן הציגה את תהליך בניית החזון של העירייה, בשיתוף עם התושבים ועם המנהלים הבכירים בעירייה, את דרכי התרגום של החזון לתוכניות אסטרטגיות עירוניות ולתוכניות עבודה מחלקתיות, והגדירה את תפקיד מנהל מערכות המידע בביצוע המוצלח של תהליכים אלה.

הרצמן מאמינה במודל עבודה בו השילוב בין חזון, יעדים ברורים ומדודים וטכנולוגיות מתקדמות, מוביל למציאות חדשה ולקידום פני העיר. בין היעדים העיקריים שנגזרים מתוך החזון של עיריית חולון לשנים הקרובות נמנים: קידום מערכת החינוך, שיפור השירות לתושב, שדרוג התשתיות העירוניות עם דגש על נושא הנגישות, שיפור איכות החיים של התושבים, הפיכתה של חולון לעיר הילדים, בניית תשתית להתפתחות תעסוקתית וכלכלית ופתיחת העיר לתיירות.

"את כל היעדים האלה", אמרה הרצמן, "לא ניתן להשיג ללא השענות על מערכות המידע. כל פעילות בעירייה נשלטת היום על ידי מערכות המידע, כל מנהל מחויב לתעד את תוכניות העבודה של המחלקה או של האגף באמצעים ממוחשבים, לבצע מעקב ובקרה, למדוד את התוצאות לעומת היעדים ולדווח בצורה ממוחשבת". לדבריה, אמנת השירות, אשר עומדת על בסיס כל תהליכי העבודה של העירייה, הן מול התושבים, והן בין המחלקות הפנימיות, מנוהלת באמצעות מערכת ממוחשבת. "מערכות המידע מהוות כלי עבודה למנהלים ומנגנון להגברת השקיפות מול התושבים", אמרה הרצמן.

"בימים אלה", גילתה הרצמן, "אנו עובדים, ביחד עם אגף מערכות המידע, על הקמת מערכת הסברה חדשה, כי אני מאמינה שהרשויות המקומיות מהוות חלק אינטגראלי ממערכת ההסברה של מדינת ישראל".

את היום הראשון של הכנס חתם פנל בהנחייתה של לאה בן טובים, מנמ"ר עיריית רמת השרון, בו הציגו משתתפי תחרות פרס מצטייני המיחשוב ITAwards2008 בקטגוריה המיחשוב המוניציפאלי, את פתרונותיהם. נציג מערכות המידע של עיריית רחובות הציג פתרון שזכה לפרס בתחרות, המשפר את תהליכי התכנון העירוני בעזרת מודל תלת מימדי ב-GIS. הפתרון, מבוסס על התשתית הטכנולוגית המתקדמת ביותר בעולם בתחום, ומאפשר תנועה בתוך מודל עירוני דינאמי, המהווה העתק ממוחשב של המצב בשטח. ההתנהלות בתוך המודל משקפת את הטופוגרפיה, התכסית, הבינוי ומידעים נוספים, וניתן לשלב בו גם מידע גיאוגרפי נוסף, כמו ייעודי קרקע, גושים-חלקות, תצלומי אוויר ועוד.

בנוסף, מודלים אדריכליים, המוגשים לאישור מחלקת התכנון בעיר, משולבים במערכת, ובצורה זו מסוגלים אנשי התכנון של העירייה לבחון בצורה נוחה את צורתו החיצונית של המבנה, לנתח את המראה שלו ביחס לסביבה, למצוא חריגות בנוף מנקודות הסתכלות שונות, לקבוע את אופן הסתרת הנוף שיוצר המבנה, ובעתיד גם לנתח את השפעת ההצללה על סביבתו הקרובה של המבנה, ועוד. וכל זאת, מול מסך המחשב בלבד, ובלי לצאת מהמשרד.

זוהר שרון, העומד בראש מנהלת הידע של עיריית תל אביב – יפו, הציג את הפורטל לניהול ידע – "פורטל אביב", פרי שיתוף פעולה בין כמה גופים בעירייה: מנהלת הידע, הפועלת במסגרת חטיבת התכנון העירונית; אגף מיחשוב ומערכות מידע, המספק את התשתית הטכנולוגית; אגף ארגון ותקינה, המסייע בנושא התהליכים; ויחידת השירות העירונית. מנהלת הידע מורכבת מאנשי תוכן, מובילי תהליכים ואנשי הדרכה והטמעה, ואמונה על אפיון התכנים, התוויית התהליכים לניהול ושימור הידע, הטמעת השיטות לקטלוג וארגון המידע, והטמעת המערכת בקרב המשתמשים. מנהלת הידע עובדת בשיתוף מלא עם מובילי הידע היחידתיים, אשר פועלים ביחידותיהם לתיעוד הידע המקצועי, לנגישות המידע ולהטמעת התרבות הארגונית החדשה.

מיכל דביר, מנמ"ר עיריית חיפה, הציגה שני פרויקטים טכנולוגיים מתקדמים שבוצעו על ידי אגף המיחשוב עבור מנהל ההנדסה, לשיפור תפקוד המנהל ולקצור ההליכים לתושבים. מדובר בפרויקט לסריקת תיקי בנין ובפרויקט להגשת בקשה לקו בניין.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים