המענה של קומוולט לאתגרים המרכזיים של הארגונים הגדולים
כפיר שפיר, מנהל מכירות מגזר אנטרפרייז בקומוולט ישראל, על האתגרים המרכזיים של הארגונים הגדולים – תחום הענן, עבודה מרחוק, אבטחת המידע והגנה על הנתונים, ועל פתרון קומוולט המסייע להם לעמוד בהם
מה היו המאפיינים של השנה החולפת והאתגרים המרכזיים ב-IT של הארגונים הגדולים בישראל?
"השנה האחרונה הביאה עימה אתגרים חדשים, אשר בהם השקיעו מקבלי ההחלטות שעות רבות של דיונים. הנושאים שבלטו על סדר היום הם בעיקר בתחום הענן, העבודה מרחוק וכמובן אבטחת המידע והגנת הנתונים. מנהלי התשתיות מבינים שיש כיום, וביתר שאת בעתיד, סביבות חדשות מחוץ לדטה סנטר המקומי, שצריך להגן ולגבות. הארגונים הגדולים מבינים את היתרונות של הענן, בין אם הוא פרטי, ציבורי או היברידי. השאלה ברוב הארגונים היא לא אם לעבור לענן, אלא מתי וכיצד לעשות זאת מבלי לפגום בהגנת היישומים, הנתונים והזמינות. רובנו הרגשנו לאחרונה את התקלה בפייסבוק, אשר בשל טעות אנוש ואפילו לא פריצת סייבר הפכה את כלל השירותים שלהם ללא זמינים. בתוך שניות תקלה או מתקפה יכולה לחסום גישה לנתונים. לא רבים מודעים לכך, או שמודעים ומעלימים עין מכך, שפתרונות SaaS רבים, דוגמת אופיס 365, סיילפורס ואחרים אינם כוללים גיבוי של המידע לאתר גיבוי נוסף. לכן, כאשר ארגונים גדולים, בעיקר בענפים הכפופים לרגולציה, בוחנים פתרונות ומקבלים החלטות, הם חייבים לעשות זאת תוך בחינת כל ההיבטים הללו ודאגה לכך שגם בשל תקלה, פריצה או מתקפת כופר, הנתונים שלהם יהיו זמינים להם במהירות. האתגר הנוסף שהיה בשנה החולפת הוא המעבר לעבודה מרחוק. העובדה שעובדים רבים מתחברים אל רשתות הארגון מרחוק דרך VPN או מחשב וירטואלי, VDI – חושפת את הארגונים לסכנות רבות יותר לפריצה וגניבת נתונים. ולבסוף, כמובן, מה שמדאיג ארגונים גדולים כיום הוא נושא הסייבר ובעיקר מתקפות הכופר. יותר ויותר תוקפים מבינים שהם יכולים להשיג כסף קל באיומי כופר ומצפינים או גונבים מידע".
מה היתרונות של הפתרונות שלכם והבידול אל מול פתרונות מתחרים?
"קומוולט מביאה פתרון ניהול והגנה על המידע הארגוני הרחב ביותר בתחום, כאשר הדגש הוא על הגנה לכל סוגי המידע, בין אם המידע נמצא בדטה סנטר המקומי ובין אם הוא באחד העננים, עם דגש על אבטחת מידע ופשטות. כאחראי על מגזר האנטרפרייז בקומוולט, ניתן לראות באופן ברור את היתרונות שיש לקומוולט מול חברות מתחרות בהיבטים של התמודדות עם כמויות אדירות של מידע וביצועים מהירים, המאפשרים לארגונים להתאושש במהירות ולצמצם למינימום את הזמן של חלונות הגיבוי, מתן אפשרות למנהלי התשתיות לנהל את כלל מערך הגיבוי והשחזור מתוך מערכת אחת וממשק אחד ובנוסף, יכולות אוטומטיות חדשות וחכמות מבוססות בינה מלאכותית ולימוד מכונה, המאפשרות להילחם באנומליות המתגלות וחשודות כבעיית אבטחת מידע או מתקפות כופר. המערכות שלנו יודעות לאתר מצבים מסוכנים כאלו ובמהירות רבה לחסום את המתקפות ואפשרויות של גניבה או הצפנת מידע, למשל באמצעות עותק שלישי בתצורת Air Gap".
מהי התחזית שלך לגבי הצרכים המרכזיים של ארגונים גדולים בשנה הבאה?
"כנראה שנישאר עם אותם אתגרים, שאף יילכו ויחריפו. עם המעבר לעבודה מרחוק וההבנה של האקרים שהם מצליחים להשיג תוצאות במתקפות כופר, לצערנו נראה יותר מקרים של מתקפות מסוג זה. במקביל מגמת המעבר לענן תמשיך, ולצד ההנאה מיתרונות הענן ימשיכו החברות לחשוב איך לדאוג לזמינות ולהגנת היישומים אשר נולדו לסביבת הענן – Cloud Native, ולנתונים כמובן. קומוולט עומדת לצידם של הארגונים הגדולים במשק עם האתגרים הללו הן באמצעות הפלטפורמה של קומוולט והן באמצעות Metalic – פתרון הענן להגנה, לגיבוי ושחזור נתונים כשירות וגיבוי נתונים של מערכות SaaS".