נשים ומחשבים: שירה גריאני שרון, הרמן

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: שירה גריאני שרון, מנהלת קבוצת Delivery בהרמן

שירה גריאני שרון, מנהלת קבוצת Delivery בהרמן.

שם ותפקיד: שירה גריאני שרון, מנהלת קבוצת Delivery בהרמן (Harman).

ספרי על הדרך שעברת בעולם ההיי-טק.

התחלתי את דרכי כאינטגרטורית בחברת היי-טק תוך כדי לימודיי כסטודנטית להנדסת חשמל ואלקטרוניקה. מאד אהבתי את התפקיד. תמיד אהבתי לפרק ולהרכיב דברים מחדש, והרגשתי שאני בדיוק במקום הנכון, ולמדתי המון. בדיוק לקראת סיום התואר והתנעת תהליך חיפוש של משרה מלאה, החברה נקלעה לקשיים והיה גל פיטורים של מחלקות שלמות – כולל שלי. בדיעבד, זהו הדבר הטוב ביותר שיכול היה לקרות לי באותה נקודת זמן, שדחף אותי קדימה לתפקיד נוסף כאינטגרטורית (שנקרא היום DevOps) בחברת נוקיה סימנס נטוורקס. עבדתי בחברה זו כמה שנים, 24/7, מסביב לשעון, עם המון תשוקה, אתגרים מקצועיים והון אנושי ייחודי, וזכיתי לקדם תהליכים עוד בימים שמונחים כמו CI/CD היו חדשים. עם הזמן התבהר לי, כי תחום ניהול הפרויקטים ועבודה עם לקוחות מעניין אותי מאוד. עברתי תפקיד והתחלתי לצבור ניסיון בניהול פרויקטים וניהול מטרציוני בסדר גודל גדול.

הרצון להתפתח ולאתגר את עצמי הוביל אותי לחברת 888, שבה ניהלתי קבוצת Delivery של צוות פיתוח, DevOps, אנשי Creative, מנהלי פרויקטים ולוקליזציה. העבודה הייתה מגוונת, מאתגרת ומרתקת הן בפן הבינאישי (עבדתי עם אנשי צוות מקצועיים ומסורים, שהפכו לחבריי הטובים גם מעבר לשעות העבודה ומלווים אותי עד היום) והן בפן המקצועי. במהלך התקופה הקמתי צוותים חדשים בארץ ובחו״ל, תחומי עבודה ואחריות נוספו, והקבוצה אותה ניהלתי גדלה מ-15 אנשי צוות ל-40 אנשי צוות.

הפנייה מהרמן הגיעה במפתיע, ולמרות שלא הייתי בתקופה שבה התכוונתי ליזום שינוי, תיאור התפקיד שהוצע לי היה מסקרן, והחלטתי לצאת לדרך חדשה, מהלך שאני מברכת עליו בכל יום.

כיום, בהרמן, אני מנהלת קבוצה של 60 אנשי צוות בחמישה מוקדים שונים בעולם בתחום האוטומוטיב. זהו תחום מרתק שנמצא בשיא ההתפתחות שלו, והשפעתו על תחומים רבים בחיינו תהיה דרמטית, לא פחות מהמהפכה התעשייתית הבאה.

העבודה בחברה היא ייחודית לא רק באספקט מקצועי זה. ערכי החברה, שכוללים חדשנות ומקצועיות, כוללים במידה שווה גם ערכים של עבודת צוות, אחווה הדדית, פרגון והכרה בהון האנושי כמשאב החשוב והקריטי ביותר להצלחת החברה. כל זאת משפיע מאוד על האקלים החברתי ותחושת השייכות הכללית בחברה ועל תחושת הסיפוק, ההגשמה, ההנאה וההנעה האישית שלי כעובדת וכמנהלת בחברה.

מדוע מספר הנשים בהיי-טק עדיין נמוך ממספר הגברים, במיוחד בהנהלות?

הפערים המגדריים בעמדות הניהול הם נגזרת מהפערים בין מספר הנשים למספר הגברים בתעשייה בתחום זה באופן כללי. אני רואה את מספר קורות החיים של נשים/גברים המגיעים לכל משרה, והפער מורגש. פערים אלו מושפעים כמובן מהפערים הקיימים בלימודים אקדמיים בתחומים טכנולוגיים שעדיין נתפסים כ״גבריים״ יותר (בזמן התואר היינו שלוש נשים מתוך כיתה שלמה…). למעשה, ניתן להמשיך להקיש אחורה עד חוויות הילדות שלנו מחנויות הצעצועים וההפרדה המגדרית בין אזורי הבובות הוורודים ה"טיפוליים״ לאזורי המשחק ה״גבריים״ והטכניים/טכנולוגיים.

אם נוסיף לנושא המיתוג המגדרי של התחום גם את אתגרי המציאות היומיומית נוכל להתחיל להבין את הבעיה ואולי גם לעשות את השינוי. תפקידי ניהול דורשים לעיתים תשומות זמן שמצריכות סביבה תומכת ומאוזנת בבית (לדוגמה, בתקופות שמצריכות נסיעות תכופות לחו״ל או עבודה מסביב לשעון בתקופות לחוצות וכדומה). לצערנו לא לכולן יש מציאות שמאפשרת זאת.

כמובן שיש עדיין צורך בשינוי התפיסה של חלק ממקומות העבודה בנוגע להעסקת נשים, כמו עיסוק בנושאים לא רלוונטיים כמו סטטוס משפחתי או גיל בראיונות עבודה, ולפי מחקרים גם בתחום השוואת התנאים והשכר. לא נתקלתי בכך בעצמי, אך לא חסרים סיפורים מהסביבה הקרובה.

כיצד ניתן לתקן את המצב?

כמו שאמרתי, כדי לתקן את הפער צריך ללכת אחורה עוד לילדות. צריך לדבר בשפה של שוויון לאורך כל הדרך ולרוחב כל תחומי החיים. ולמי שרוצה להיכנס לתחום או להתקדם לתפקידי ניהול אוכל להגי,ד כי השמיים הם הגבול וכי עתידה מונח בכף ידה. גם אני עבדתי קשה מאוד כדי להגיע למקום שבו אני נמצאת היום. לא עבדתי קשה יותר כיוון שאני אישה.

מה עושים בהרמן להעצמת נשים בהיי-טק?

בהרמן יש תוכניות להעצמת עובדים, נשים וגברים. כשהשפה בחברה היא שפה של שוויון אין צורך בתוכניות ייעודיות שכאלה. אין הפרדה מגדרית או העצמה מגדרית, יש העצמה. לכולם. קיימות תוכניות מנטורינג וקורסים שמטרתם להכשרת מנהלים/ות צעירים/ות וכדומה, החברה מאוד גמישה בכל הקשור לשעות עבודה וההגעה למשרדים, ובכללי בכל מה שקשור בשילוב בין החיים המקצועיים לחיי המשפחה, גם פה מדובר כמובן על נשים וגברים באופן שוויוני. חשוב שנזכור, שגם תפקיד הגברים בעולם הולך ומשתנה והם נתקלים במורכבויות דומות בשילוב בין העולמות. אנו מנסים לעזור לייצר את האיזון כדי לדאוג שכל המערך המשפחתי יוכל לפעול בצורה הרמונית ולאפשר את השוויון לשני המגדרים.

מה המסר שלך לנערות ולנשים צעירות שרוצות להשתלב בעולם ההיי-טק?

תהיו מצוינות במה שבחרתן לעשות. תמיד. אני רוצה להאמין שכל אחד אחראי על עתידו ושעבודה קשה משתלמת, מוכיחה את עצמה ומובילה לתוצאות (זה לא רק מסר נשי, אגב). האמיני בעצמך, התעשייה מגוונת, מעניינת ומאתגרת. אם לא טוב לך או שאת מרגישה אפליה או פגיעה, קומי, פעלי, דווחי, לכי. והכי חשוב, זכרי שמקום אחד או אדם אחד לא מייצג את התעשייה כולה. בסוף תמצאי את הבית שלך….:-) כיף כאן.

 

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים