כמה חברות היי-טק ישראליות נכנסו לדירוג מקומות העבודה הטובים?

התשובה: אחת - צ'ק פוינט, שהיא גם החברה הישראלית היחידה באופן כללי שנכנסה לדירוג של פורבס ● 9 מ-10 המקומות הראשונים בדירוג: חברות היי-טק ו-IT ● איזו חברה השתרבבה לרשימה אף שהיא ידועה בתנאי העבדות המשפילים לפועליה?

עוד רשימה שמוכיחה שהכי כדאי לעבוד בהיי-טק. צילום אילוסטרציה: BigStock

סמסונג מובילה את רשימת המעסיקות הטובות ביותר בעולם של פורבס, שפורסמה בימים האחרונים. יבמ מדורגת שנייה. 9 מ-10 המקומות הראשונים בדירוג הם של חברות היי-טק ו-IT. ברשימה המכובדת מדורגת רק חברה ישראלית אחת – צ'ק פוינט, וגם היא נמצאת הרחק במורד הרשימה.

פורבס פרסם את הרשימה השנתית של 750 המעסיקות הטובות ביותר בעולם, בהתבסס על סקר שנערך בקרב 150 אלף עובדים ב-58 מדינות, כולל ישראל. הרשימה מתפרסמת מדי שנה בשיתוף חברת הסקרים סטטיסטה. משתתפי הסקר, שנערך באופן אנונימי, התבקשו לדרג את נכונותם להמליץ על מעסיקיהם בפני בני משפחה וחברים. כמו כן, העובדים התבקשו להעריך חברות אחרות בתעשיות הרלוונטיות לתחום עיסוקם באופן חיובי – או שלילי.

במקום הראשון דורגה, כאמור, ענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית סמסונג. זו שמרה על מקומה בצמרת, לאחר שגם אשתקד היא הובילה את הרשימה. יבמ עלתה השנה מקום אחד בדירוג ועקפה את אמזון, שהייתה במקום השני – והשנה דורגה רביעית. במקום השלישי השנה נמצאת מיקרוסופט ובחמישי – אפל.

שישית נמצאת אלפבית, החברה האם של גוגל. אחריה מדורגות דל, וואווי ואדובי. BMW סוגרת את העשירייה הראשונה, והיא היחידה בה שאיננה מעולם ההיי-טק. בעשירייה השנייה ניתן למצוא, בין היתר, את סיסקו במקום ה-13 ואת דאסו סיסטמס הצרפתית במקום ה-19.

חברת הגנת הסייבר היחידה ברשימה: צ'ק פוינט

צ'ק פוינט, שכאמור, היא החברה הישראלית היחידה ברשימה, ממוקמת במקום ה-354 בדירוג הכללי ובמקום ה-44 בין החברות מענפי ההיי-טק, ה-ICT והאינטרנט. לצד היותה החברה הישראלית היחידה בדירוג, צ'ק פוינט היא גם חברת הגנת הסייבר היחידה בו, נמצאת לפני כמה תאגידי ענק ומעט מעל מחלבות מולר.

עוד חברות מהענף שדורגו: PayPal במקום ה-29, דויטשה טלקום (32), אורקל (36), אינטואיט (40), ולאחר מכן LG במקום ה-43, טנסנט הולדינגס (45) ופייסבוק, שמדורגת במקום ה-49. eBay נמצאת במקום ה-60 ואינטל – ב-69. החברה ההודית HCL ממוקמת במקום ה-90 בדירוג ו-HP – ב-98.

בהמשך ניתן למצוא את סיילספורס (105), נטפליקס (115), אופן טקסט (131), קנון (137), פוג'יטסו (192) ו-HPE במקום ה-197. סאס נמצאת במקום ה-220, אורנג' הצרפתית ב-231 וענקית התוכנה הספרדית לתעופה אמדאוס – ב-237. עוד ברשימה: אנבידיה במקום ה-331, קוואלקום – ב-350, היטאצ'י מדורגת מקום אחד אחריה, נוקיה ב-387 וזירוקס -ב-393.

במקום ה-400 נמצאת, באופן מפתיע, פוקסקון. תאגיד הענק הטייוואני ידוע לשמצה בשל תנאי העבדות שבהם הוא מעסיק את מיליוני פועליו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים