אפל סורקת את ה-iCloud Mail שלכם בחיפוש אחרי תוכן פדופילי
החברה, שתמיד התגאתה בשמירה המוקפדת שלה על פרטיות המשתמשים, הודתה כי היא נוהגת כך כבר משנת 2019 ● הענקית מקופרטינו לא סוקרת רק את הדוא"ל הנכנס אלא גם את היוצא
לפני כחודש, בשורה על כך שאפל עומדת להתחיל לסרוק תמונות ותכנים ב-iPhone של משתמשים או במכשירים אחרים שלה, בניסיונות לזהות תכנים פדופיליים – המכונים SCAM (ר"ת Child Sexual Abuse Material) – הקימה על החברה תומכי פרטיות רבים, וכן גם אזרחים פרטיים שנרתעו מתכניתה הזו. אלא שכעת מסתבר, לפי דיווח של אתר 9to5Mac, ש-אפל הודתה בפניו שהיא כבר סורקת חלק ממוצריה עבור CSAM, וספציפית נוהגת כך בכל הקשור בתכני שירות המייל שלה iCloud Mail.
העניין נחשף לאחר ש-9to5Mac הבחין בפרט מעניין בכתבה של The Verge על תביעת יצרנית המשחקים אפיק גיימס נגד אפל. מדובר באמירה אחת שמקורה ברשת iMessage, שהשמיע העומד בראש תחום המאבק בהונאה באפל, אריק פרידמן. פרידמן אמר: "אנחנו (אפל – ג"פ) הפלטפורמה הגדולה ביותר להפצת פורנו של ילדים".
קצינת הפרטיות הראשית של אפל, ג'יין הורבט, אמרה גם היא דבר מה דומה מאוד בתחילת 2020, בכנס טכנולוגי. האמירות הללו עוררו בסקרנות ותהיות שחשפו אמת לא פשוטה.
ל-9to5Mac לא היה ברור כיצד יודעים זאת שני הבכירים, משום שאפל תמיד מתגאה בשמירה המוחלטת שלה על פרטיות, וכבר חזרה בה פומבית מכוונתה לסרוק את התכנים במכשיריה. בנוסף, ה-iMessage שלה אמור להיות מוצפן. כך התגלה שבעצם, כבר מזה כשלוש שנים, שכל מה שנשלח או מתקבל בדואר iCloud אינו מוצפן, וש-אפל סרקה באופן קבוע דואר נכנס ויוצא במטרה לאתר תכנים פדופיליים שבני אדם מעבירים ביניהם.
על פי 9to5Mac, אפל גם מבצעת "סריקה מוגבלת של נתונים אחרים", אך מלבד הבהרה שלא מדובר בגיבויים ב-iCloud, לא ברור באיזה דטה מדובר.
עם זאת יצוין כי מספר הדיווחים על חשיפת CSAM שהחברה מפרסמת מדי שנה הוא מאות, כך שלא מדובר על תופעה בהיקף עצום. כמובן שפורנוגרפיה, פדופיליה או ניצול מיני של קטינים הם מהדברים המחרידים במיוחד הקיימים בעולמנו, אולם המסקנה של פרידמן שמוצרי אפל "מלאים" בהם משונה מעט, בהתחשב במספר הדיווחים של הענקית מקופרטינו על החשיפות שלה אותם.
השמירה על הפרטיות מול המאבק בפורנוגרפיה
אז האם יש פלטפורמות אחרות שנסרקות באופן קבוע אחר CSAM? ומה קורה כשתוכן כזה נחשף? ובכן, שאלות אלו לא נענו לעת עתה.
הגילוי האחרון הזה מעמיק את השיח הציבורי בנוגע לגישתה של אפל לפרטיות המשתמשים. במשך שנים אפל שיווקה את מוצריה ושירותיה כבטוחים ואמינים יותר מאלו של מתחרותיה, בדיוק בשל ההקפדה שלה על הפרטיות.
החברה אף הרחיקה לכת עד כדי ביקורת פומבית על גוגל ופייסבוק ועל המודלים העסקיים שלהן, שנתמכים בפרסום המחייב העברת מידע פרטי או אישי למדי למפרסמים. מנכ"ל החברה, טים קוק, אף טרח להדגיש אחרי פרשיית קיימברידג' אנליטיקה – שחשפה שפייסבוק העבירה דטה פרטי על עשרות מיליוני משתמשים שלה לידי גורמי צד ג' – שפרטיות לקוחות ומשתמשי אפל נשמרת, משום שהחברה מרוויחה כסף בעיקר ממכירת טלפונים. לדבריו אז, המודל העסקי הזה לא מאלץ את אפל להסתמך על מעקב אחרי משתמשים, הרגליהם ונתוניהם בכדי להרוויח. קוק אף אמר בהזדמנות אחרת, עוד באוקטובר 2018, כי "הנתונים האישיים שלנו הפכו לנשק נגדנו", בהתייחסו לפרטיות הנגזלת מהמשתמשים.
מעניין להיזכר גם בשלט חוצות ענק שהציבה החברה בתערוכת Consumer Electronics Show שהתקיימה בלאס וגאס ב-2019, שכלל תצלום של מכשיר iPhone ולצידו הכיתוב: "מה שקורה ב-iPhone שלך נשאר ב-iPhone שלך".
פורנוגרפיית ילדים היא ללא ספק נושא להיאבק בו בחומירה, אך האם המאבק הזה צריך לבוא על חשבון פרטיות המשתמשים?
תגובות
(0)