מפקד לשעבר של ממר"ם מתמודד לתפקיד דירקטור חיצוני בבנק לאומי

תא"ל (מיל') אלי גונן מילא תפקידי פיקוד ביחידות טכנולוגיות בצה"ל והוביל פרויקטי ליבה מחשוביים בבנקים גדולים ● מ-2010 ועד לפני כחודשיים הוא שימש כיועץ לבנק הפועלים

תא"ל (מיל') אלי גונן. צילום פרטי

האספה הכללית של בנק לאומי תקיים ב-13 בספטמבר בחירות כלליות בקרב בעלי המניות של הבנק, לבחירת שני דירקטורים חיצוניים לדירקטוריון – בהתאם להנחיות בנק ישראל ולחוק החברות. המינוי הוא לשלוש שנים. בין המתמודדים על אחד משני המקומות בדירקטוריון נמצא תא"ל (מיל) אלי גונן, לשעבר מפקד ממר"ם ומנהל בתפקידים בכירים בהיי-טק באזרחות.

מפקד ממר"ם היה תפקידו האחרון של תא"ל (מיל') גונן בצה"ל. לפני שקיבל את הפיקוד על היחידה הוא מילא שורה של תפקידים במערך הטכנולוגי של הצבא, בין היתר מפקד יחידת המחשוב של חיל המודיעין. הוא מונה למפקד ממר"ם ב-1987, לאחר שהיה במשך שנה, ב-1986, בשליחות צה"ל בהשתלמות בחברת דיגיטל בצרפת.

גונן ציין כי במסגרת תפקידו בממר"ם הוא הוביל את הכנסת המייל לצה"ל, את פיתוח מערכת חלוקת ערכות המגן במלחמת המפרץ, וכן פיתוח מערכות למתאם פעולות הממשלה בשטחים.

ברזומה ה-"אזרחי" של גונן: מג'יק, בינת, אמדוקס ועוד

לאחר שחרורו מצה"ל מילא גונן שורה של תפקידים בכירים בענף ההיי-טק הישראלי, בהם כמנכ"ל מג'יק מאז שהצטרף אליה ב-1992 ולמשך חמש שנים. אחר כך הוא שימש כמנכ"ל בינה ורשתות, ובהמשך היה נשיא חטיבה באמדוקס. עוד ברזומה שלו נמצאת שותפות בסיב"מ.

לדברי גונן, הוא הגיש את המועמדות לתפקיד דירקטוריון חיצוני בבנק לאומי מאחר שבנוסף לקריירה הארוכה שלו בתחום הטכנולוגיה, יש לו ניסיון מעשי בהובלת פרויקטים במערכת הבנקאית. בין היתר הוא ליווה מקרוב את אופק – פרויקט המודרניזציה של בנק דיסקונט. לאחר מכן הוא ניהל מטעם החברות EDS ומטריקס את פרויקט המודרניזציה של בנק לאומי (פרויקט חרמ"ש), בתקופת כהונתו של איציק מלאך כמנמ"ר הבנק. בסיום הפרויקט, ב-2009, הטמיע הבנק את מערכת הביטחונות ואת מערכת ניהול פרטי הלקוחות לב.

ב-2010 החל גונן לשמש כיועץ לבנק הפועלים. בין היתר, הוא סייע וייעץ לטיפול בתקלת התוכנה הגדולה שהשביתה את מערכות הבנק, היה ארכיטקט אפליקטיבי, ניהל את פרויקט פיתוח אתר האינטרנט ללקוחות הקמעונאים של הבנק ואת פיתוח האתר ללקוחות עסקיים. ב-2018 הצטרף גונן לצוות ההקמה של תוכנית המודרניזציה של מערכות הליבה של בנק הפועלים, ושימש כיועץ למנהלת התוכנית וכשותף בצוות הניהולי הבכיר. הוא פרש מתפקיד זה לפני כחודשיים וכעת, כאמור, מתמודד על מקום בדירקטוריון של בנק לאומי.

"אני מביא עימי ניסיון ניהולי ומקצועי עתיר שנים, שכולל פעילות של 15 שנים בתחום טכנולוגיית המידע בעולם הבנקאי, תוך יישום מנהיגות טכנולוגית והתמודדות עם שינויים דינמיים בתחום ה-IT", אמר גונן.

מיהם המועמדים הנוספים?

מועמד נוסף שככל הנראה יתמודד על אחד משני המקומות בדירקטוריון הוא ששון איליה, ששירת במענ"א – המרכז לעיבוד נתונים אוטומטי בצה"ל, וסיים באחרונה שירות ארוך במערך הטכנולוגי של אחת מהיחידות הביטחוניות במשרד ראש הממשלה. עוד מועמדת היא תמר גוטליב, שכבר מכהנת בתפקיד ומעוניינת להיבחר לקדנציה נוספת. מועמד נוסף מההיי-טק – יקי זנו, לשעבר מנמ"ר בנק דיסקונט, הסיר את מועמדותו.

הבחירות ייערכו באופן היברידי, ויכול.ה להשתתף בהן כל מי שיש לו.ה מניה בבנק לאומי. מאחר שאין לבנק גרעין שליטה, ההערכה היא שבעלי ההשפעה על זהות הדירקטורים הנבחרים יהיו המשקיעים המוסדיים כגון הראל, מיטב, הפניקס, מגדל, כלל, אלטשולר שחם ומנורה. גונן מקווה שכישוריו וניסיונו רב השנים ביישום IT בעולם העסקי בכלל ובעולם הבנקאות בפרט יסייעו בידיו לקבל את תמיכת בעלי המניות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים