המהפכה של אינטל: עוברת לייצור מעבדים היברידיים
בפעם הראשונה מתחילה החברה לייצר מעבדים בשיטה של שילוב ליבות לא זהות ● ליבת הביצועים פותחה רובה ככולה במעבדות הפיתוח של אינטל בחיפה ● מעבדי ה-Alder Lake ייוצרו בעיקר בקריית גת
אינטל חשפה אתמול באופן רשמי, ביום הארכיטקטורה 2021 שלה, את השינוי הגדול ביותר בטכנולוגיית ייצור המעבדים שלה. בפעם הראשונה מתחילה החברה לייצר מעבדים היברידיים, בשיטה של שילוב ליבות לא זהות. עד עתה, כל מעבדי ה-Core מהדור ה-11 של החברה הכילו כמות כזו או אחרת של ליבות שזהות טכנולוגית, אם כי ברמת ביצועים אחרת. מעתה, במעבדים החדשים של הדור ה-12, יהיו שני סוגי ליבות: ליבה ביצועית (Golden Cove) וליבה יעילה (Grace Mont).
"השנה שחלפה גרמה לכל העולם להבין, שכדי להתקדם טכנולוגית עלינו להגיע לעוצמת מחשוב מסיבית ומשמעותית. במבט לעתיד, אני צופה כי נהיה עדים לביקוש עצום של מוצרי מחשוב בגידול פוטנציאלי של פי 1,000 עד 2025, קצב גידול המקביל לחוק מור בחזקת 5. בעיות מחשוב מורכבות ניתנות לפתרון רק באמצעות שינויים בארכיטקטורות ופיתוח פלטפורמות מהפכניות", אמר ראג'ה מ. קודורי, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל קבוצת מערכות מחשוב וגרפיקה, שהוביל את הדיווח הווירטואלי בן השעתיים ויותר של אינטל, שבו נכנסה החברה לפרטים הקטנים ביותר של הארכיטקטורה שעומדת מאחורי הדור החדש של מעבדי החברה, לאורך כל שרשרת הייצור שלה: ממעבדים לשוק הצרכני, דרך מעבדים לשרתים ולדטה סנטרים, ועד מעבדי ה-IPU החדשים, שעליהם הכריזה לפני כמה חודשים, ואפילו מוצרים בהתאמה אישית בהתאם לאסטרטגיית ה-IDM 2.0 של החברה.
כיצד זה יבוא לידי ביטוי? בכל מעבד, לפי רמת הצרכים, החל בדור הבא של המעבדים הצרכניים שמכונה Alder Lake, ועד הדור הבא של מעבדי ה-Xeon Scalable, שמכונה Sapphire Rapids, יהפכו למעבדים שמבוססים למעשה על בלוקים של ליבות מהירות וליבות יעילות – כמובן בהתאמה לצרכים. ליבות הביצועים של מעבדי השרתים והדטה-סנטרים יהיו מעט שונות מאלו של הצרכניים, וגם הרבה יותר מרכזיות, עם שיפורים גבוהים בכל ההיבטים, כולל בבינה מלאכותית, כמובן, באמצעות הרחבות AMX מתקדמות.
מעבדי ה-Xeon החדשים ייבנו למעשה בצורה של אריחים במקום פיסת מעבד יחידה, כדי להעניק לאינטל גמישות רבה יותר בפיתוח מעבדים מסוגים שונים, עם יכולת להתאמות רבות בהתאם לצרכים של עומסי העבודה, עם מספרי ליבות שישברו את כל השיאים שאינטל הציעה עד היום. אחד ההיבטים החשובים של התכנון הזה הוא הבטחה של זמן שיהוי נמוך במיוחד באופן עקבי בכל המעבד או המערכת על שבב, והיכולת של כל נים עבודה לגשת לכל המשאבים של המעבד בכל האריחים שמרכיבים אותו.
בין המשאבים החדשים, שייתמכו בכל המעבדים החדשים, אפשר למצוא גישה לדור הבא של ממשק הלוח PCIe 5 שמאפשר להציע רוחב פס משופר באופן משמעותי לעומת הדור הקודם, עם אפשרות לפעולה של עד 16 ערוצים, לצד עוד ארבעה ערוצי PCIe 4, וכן גישה לדור החדש של זיכרונות ה-RAM עם DDR5 במהירות של 4,800 מגה-הרץ ו-LPDDR5x במהירות של עד 5,200 מגה-הרץ.
"היום חשפנו את השינוי הגדול ביותר בארכיטקטורת המחשוב של אינטל מאז ומעולם. פריצת הדרך הארכיטקטונית של Alder Lake, שהובלתה נעשתה בישראל, מכשירה את הקרקע לעידן חדש של מוצרים מובילים באינטל, שייפתח בקרוב עם השקתו של המעבד. אני גאה בצוותי הפיתוח הישראליים שיצרו מוצר כל כך איכותי השייך לדור הבא של המחשוב בעולם ויוביל בו שינוי מהותי וחשוב", אמר רן ברנסון, מנכ"ל קבוצת פיתוח ה-Core והמחשוב הצרכני באינטל.
וכרגיל, הקשר הישראלי לפיתוח המעבדים החדשים מאוד חזק. ליבת הביצועים פותחה רובה ככולה במעבדות הפיתוח של אינטל בחיפה. בנוסף, מעבדי ה-Alder Lake ייוצרו, בתהליך שאינטל מכנה כיום Intel 7, בעיקר בקריית גת אם לא בכלל. הצפי לאספקה מלאה לשוק עומד על הרבעון השני של 2022.
תגובות
(0)