תשעה באב: מי הציבור השנוא ביותר ברשתות החברתיות בישראל?

שיח השנאה ברשת העברית עלה בשנה האחרונה ב-9% - כך לפי נתוני קרן ברל כצנלסון ● המפגינים נגד ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו, היו בין הציבורים המושמצים ביותר, ושיח השנאה ירד לאחר שהוא עזב את השלטון והושבעה ממשלת בנט-לפיד

שיח השנאה ברשתות החברתיות מטריד אותנו. צילום אילוסטרציה: BigStock

קרן ברל כצנלסון, שמנטרת את השנאה ברשת, פרסמה היום (א') דו"ח לרגל תשעה באב – היום שבו יהודים בכל העולם מתאבלים על חורבן ירושלים ושני בתי המקדש. הנתונים מספקים מענה לשאלה: את מי אנחנו, או לפחות אלה מאתנו שפעילים ברשתות החברתיות, הכי שונאים?

הדו"ח סוקר את שיח השנאה ברשת העברית בין ה-15 אוגוסט 2020 ל-15 ביולי 2021. על פי הנתונים, במהלך השנה נאמרו ונכתבו בשיח העברי ברשת כ-5.2 מיליון אמירות פוגעניות, קללות וקריאות לאלימות. מדובר בעלייה של 9% מהשנה שעברה.

מקור: קרן ברל כצנלסון

מקור: קרן ברל כצנלסון

שיאים בשנאה הכללית נרשמו בחודש אוקטובר, בעיצומן של ההפגנות נגד ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו, שבמהלכו הותקפו ארבעה מפגינים, ובפברואר, שבו ההפגנות נגד נתניהו היו עדיין בשיאן, אבל גם היו הפגנות ואלימות נגד מפגינים באום אל פאחם, שאף בעקבותיהן הביעו גולשים מסוימים שנאה רבה.

בחודש מאי נרשם שיא חסר תקדים של שיח שנאה נגד המגזר הערבי. בחודש זה העביר ח"כ איתמר בן גביר (הציונות הדתית) את לשכתו לשכונת שייח ג'ראח בירושלים, היו התפרעויות של יהודים וערבים בתוך ישראל בכלל ובערים המעורבות בפרט, החמאס חזר לירות רקטות לעבר ישראל והמדינה יצאה למבצע הצבאי – שומר החומות.

לאחר מכן, בחודש יוני, נרשמה ירידה בהיקפי שיח השנאה, שהמשיכה אל תוך יולי. בקרן אומרים כי נראה שאווירת הממשלה החדשה, שבה שותפים ימין ושמאל, תרמה להרגעת הרוחות.

מקור: קרן ברל כצנלסון

מקור: קרן ברל כצנלסון

האוכלוסייה המותקפת ביותר ברשת העברית היא זו הערבית: 32% מכלל שיח השנאה נגד מגזרים וקבוצות הופנה כלפיה. שנייה ברשימת האוכלוסיות השנואות ביותר היא הציבור החרדי, עם 17%. זו השנה השנייה ברציפות שבה האוכלוסייה החרדית היא השנייה המותקפת ביותר. הציבור השלישי שספג את השנאה הרבה ביותר ברשת העברית בשנה האחרונה הוא אנשי השמאל, עם 13.9%. לאחר מכן נמצאים המזרחים עם 8% והלהט"בים עם 7.9%. בהמשך הרשימה ניתן למצוא את אנשי הימין, מבקשי המקלט, יוצאי רוסיה, המתנחלים ויוצאי אתיופיה.

ענת רוזיליו, מנהלת הזירה הציבורית בקרן ברל כצנלסון, אמרה כי "לאורך השנים שבהן אנחנו מנתחים את השנאה ברשת העברית, אמת אחת נותרה קבועה – שנאה לא נוצרת בחלל ריק והיא ניזונה בעיקר מהתבטאויותיהם ומעשיהם של פוליטיקאים ואנשי ציבור. אנחנו רואים זאת במחקר הנוכחי לשלילה עם שיאים בשיח השנאה לאחר התבטאויות נגד המפגינים נגד נתנהו והעברת לשכתו של ח"כ בן גביר לשייח ג'ראח, אבל גם לחיוב עם ירידה ברורה ועקבית בשיח השנאה ברשת לאחר השבעתה של ממשלת בנט-לפיד".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים