הגנת הסייבר – הכוכבת של היורו
פתרונות אבטחת המידע והסייבר, שמככבים על המגרש בעולם ה-IT, בולטים גם על מגרש הכדורגל של יורו 2020 ● זיו מנל מסכם יום נוסף של משחקים - וטכנוולוגיות
פתרונות אליפות: פתרונות הסייבר מככבים באליפות אירופה בכדורגל, שנערכת בימים אלה בשלל מדינות ביבשת – זאת המסקנה המרכזית והמתבקשת ממשחקי יום האתמול. עוד תחום בולט הוא הטרנספורמציה הדיגיטלית.
אבל רגע, מדובר בטורניר כדורגל – מה קשורים עכשיו סייבר וטרנספורמציה דיגיטלית? אז קודם כל, העוקבים אחרי הטור הזה יודעים שאני "מעלה על המגרש" את הנבחרות השונות שמשתתפות בטורניר, "מצמיד" לכל אחת מהן חברת טכנולוגיה רלוונטית ומסביר מה הקשר. שנית, באופן כללי, כמו שטרנספורמציה דיגיטלית והגנת סייבר חיוניות לכל ארגון, כך ההגנה ותיקונים של קלקולים שהתגלו במשחק זה או אחר ושינויים בהגנה, בקישור, בהתקפה או במערך כולו חיוניים לכל קבוצת כדורגל.
אנחנו נמצאים לפני המחזור האחרון – ברגעים האחרונים שבהם הנבחרות יכולות לתקן ולעשות את הטרנספורמציה, וכך להבטיח, או לא, את המעבר שלהן לשלב הבא. בתקופת הקורונה למדנו שהטרנספורמציה הדיגיטלית היא הכרחית, כי צריך היה לייצר פתרונות מהירים, מדויקים ובעיקר אפקטיביים, שיאפשרו לכולם לעבוד. גם ביורו הזה אנחנו רואים את הצורך באפקטיביות ובדיוק, כחלק מהמתכון לניצחון. וכשם שבחלק גדול מהמשחקים מנצחות הנבחרות שמחזיקות פחות זמן בכדור ועושות זאת ברמת אפקטיביות גבוהה מאוד (שבאה לידי ביטוי ביחס שבין כמות הניסיונות להבקיע לכדורים שנכנסים לרשת בפועל), כך ארגונים חייבים, בעידן הטרנספורמציה הדיגיטלית, לייצר רמת יעילות מקסימלית, כדי להגיע להצלחה ולהחזר השקעה, והם לא יכולים לבזבז זמן בהחזקת ה-"כדור". כמו שמאמן כדורגל צריך להחליט על מערך ההגנה / קישור / התקפה הנכון ואת השחקנים הנכונים, כך המנכ"ל צריך לבחור את הטכנולוגיה והארכיטקטורה הנכונות, ובעיקר את האנשים הנכונים, שיפתחו ויבנו לו את הפתרון.
החזרה של רוסיה-סיסקו
במשחק הראשון עלו על המגרש רוסיה-סיסקו ופינלנד-נט-אפ. אחרי התבוסה (או, כמו שאומרים החבר'ה, וואחד תבוסה) שהרוסים-סיסקואים ספגו מבלגיה-מאנדיי במשחק הקודם, הפעם, בהתמודדות שבין ענקית התקשורת לענקית האחסון, זו הראשונה חזרה – ובענק, עם משחק טוב וגול מבריק – כמו פתרון האפדיינמיקס המבריק של סיסקו. אלכסיי מירנצ'וק ניצל היטב ניהול לקוי של השטח בהגנה של פינלנד, כמו שאפדיינמיקס יודע לזהות היכן יש בעיות בתחום הביצועים ומה צריך לעשות כדי לפתור אותה.
רוסיה-סיסקו נמצאת במצב מעולה ועכשיו הכול תלוי בה – בהנחה שפינלנד-נט-אפ לא תצליח לנצח את בלגיה-מאנדיי (וסביר להניח שזה לא יקרה). אבל, המנצחת האמיתית של הבית הזה היא דנמרק-JFrog, שיספיק לה ניצחון אחד במחזור האחרון על רוסיה-סיסקו כדי לעלות לשלב הבא.
האם זאת האליפות של וויילס-F5?
במשחק השני שיחקה וויילס-F5 מול טורקיה-סרוויס נאו, ונראה שזאת הולכת להיות האליפות של הנבחרת מהאי הבריטי. כמו הפתרונות של F5, הוולשים ידעו לעצור כל תוקף מהנבחרת הטורקית – וגם לזהות את הכשלים והפרצות שלה.
האפקטיביות של וויילס-F5 היא בדיוק מה שכל ארגון מחפש בפתרון סייבר ואבטחת מידע – פתרון שיודע לסגור חזק את הרחבה, לא לאפשר למתקפות להתקרב לשער, ובעיקר לזהות את הפרצות בזמן אמת ולמנוע מהתוקף להבקיע – גם אם מדובר בפרצה קטנה.
מהצד השני של המגרש, טורקיה-סרוויס נאו אכזבה, אבל ממש. היא החזיקה בכדור ב-63% מהזמן, הרימה 10 (!) קרנות והיו לה שישה ניסיונות הבקעה. למרות כל זאת, היא לא כבשה ולו שער אחד. עד כדי כך שהיא נראתה כמו נבחרת שבאה לשרת את הנבחרות שמשחקות מולה ופותחת בפניהן את השער.
וויילס-F5 יכולה הייתה בקלות לסיים את המשחק עם שלושה ואף ארבעה גולים, אף על פי שהיא החזיקה בכדור ב-37% מהזמן בלבד. אלא שגארת' בייל החטיא פנדל וכנראה שבקרדיף ריחמו על אנקרה.
נראה שטורקיה סיימה את דרכה בטורניר, מה שמהווה ללא ספק אכזבה גדולה, במיוחד לאור המשחקים הטובים שהיא נתנה במשחקי המוקדמות למונדיאל, שמשוחקים בתקופה זאת.
ארץ המגף – והאבטחה
במשחק השלישי הופיעה נבחרת איטליה-צ'ק פוינט מול זו של שווייץ-רד-האט, והבטיחה את עלייתה לשלב הבא. גם הפעם, כמצופה מהנבחרת המצטיינת, האיטלקים נתנו תצוגת כדורגל מרהיבה, כבשו שערים והציגו הגנת ברזל – כמו שצ'ק פוינט יודעת לספק ללקוחות שלה. לעומת זאת, החברים מארץ האלפים והאגמים אמנם החזיקו בכדור 51% מהזמן, אבל הוכיחו שלפעמים, הפתיחות של הקוד הפתוח יכולה להיות בעייתית. נראה היה שבכל פעם שנבחרת איטליה-צ'ק פוינט רצתה להגיע לשער, החברים משווייץ-רד-האט נתנו לה את קוד המקור, שאפשר לה לטייל על המגרש ובסופה של התקפה להבקיע.
יש לא מעט פרשנים ואוהדים שמשבחים את איטליה-צ'ק פוינט וחוזים שהיא תיקח את האליפות. אבל בל נשכח שבטורנירים רבים, הנבחרת שזכתה בהם התחילה אותם עם תוצאות בינוניות ותיקואים – ודי להזכיר את פורטוגל באליפות הקודמת ואת איטליה במונדיאל 1982, כך שהייתי ממתין עם ההימורים על האלופה. מהצד השני, הסיכויים של שווייץ-רד-האט להמשיך הלאה קטנו מאוד, מכיוון שהיא תלויה בתוצאת המשחק שייערך במחזור הבא בין איטליה-צ'ק פוינט לוויילס-F5, שם יספיק תיקו כדי שהאיטלקים יעלו מהמקום הראשון והוולשים מהמקום השני.
הכותב הינו מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור.
תגובות
(0)