הקרב המסקרן הבא ביורו 2020 הטכנולוגי: סאפ מול פריוריטי

פורטוגל-פריוריטי השיגה ניצחון נאה על הונגריה-VMware, שהפך את רונאלדו לשיאן השערים באליפויות היורו, וצרפת-אמזון הוכיחה מול גרמניה-סאפ את עליונות הענן ● אלא שהמשחק הכי מסקרן של הבית יתקיים במחזור שינעל אותו

16/06/2021 14:52
כריסטיאנו רונאלדו במדי נבחרת פורטוגל. צילום: BigStock

בכל ארוחה, המנה הטובה והטעימה ביותר היא המנה האחרונה, הקינוח. ביורו 2020, המנה האחרונה של הסבב הראשון של המשחקים נמצאת בבית המוות של הטורניר. כששמים את אלופת העולם ואלופת היורו הנוכחיות ביחד עם קבוצה שמשחקת עד הדקה ה-90 ואז מנצחת – נוצר מאכל טעים במיוחד ובית מרתק עם שלוש נבחרות שרוצות ללכת עד הסוף ונבחרת הונגריה אחת.

בית המוות מזכיר לי את מה שקרה במכרז נימבוס של הענן הממשלתי, שבו שחקני הענן הגדולים נלחמו על שני מקומות שהוגדרו כספקים הזוכים, שהממשלה תעבוד איתם בשנים הבאות. כמו שכל החברות שניגשו למכרז הזה טובות, והעדר הזכייה של אלה שהפסידו מתסכלת רבים וטובים, כך בית המוות תמיד מתסכל: אמנם, הוא מבטיח לנו "משחקי עונה" (או "משחקי יורו", במקרה הזה) כבר בשלב הבתים, אבל רבים מאתנו היו רוצים לראות את כל הנבחרות שבו עולות לשלב הבא – אלה שמנצחות באותם המשחקים ואלה שמפסידות.

פורטוגל-פריוריטי .Vs הונגריה-VMware

למשחק הראשון של יום האתמול ביורו התייצבו נבחרות פורטוגל-פריוריטי והונגריה-VMware. לאורך ההיסטוריה, נבחרת פורטוגל-פריוריטי ניצחה את הנבחרות הגדולות מכולן, אף על פי שמדובר במדינה יחסית קטנה, בדיוק כמו שפריוריטי מציעה מוצר ישראלי שמצליח להתמודד עם הענקיות של עולם ה-ERP. הנוסחה של פורטוגל-פריוריטי פשוטה: הם בנו נבחרת שמחברת את כל החלקים (כמו מערכת ERP) ושמשחקת פשוט (כמו קלות היישום שמציעה פריוריטי). שלא לדבר על הכוכב הבלתי מעורער של הנבחרת הפורטוגלית – כריסטיאנו רונאלדו. השילוב הזה מביא לכדי נבחרת מנצחת-מוצר מנצח, שכובש את השוק וזוכה באליפות היורו האחרונה, ב-2016.

באשר לנבחרת המתחרה, הפתרונות של VMware מזכירים את המאכלים ההונגריים, שיש בהם מרכיבים רבים שיוצרים מאכל טעים לחיך. באופן דומה, בעזרת VMware ניתן לבצע וירטואליזציה של כל סביבת שרתים ולייצר תבשיל טעים שמערבב כוח מחשוב חזק, אפקטיבי וחריף, בדיוק כמו הטעמים של הגולש או הבלינצ'ס ההונגריים. בנוסף, פתרונות VMware מאפשרים למנהל המערכת לפתור את הבעיה הסבוכה כמו קובייה הונגרית של השרתים, על ידי יצירת אילוז'יה והדמיה, כמו שהיה עושה הקוסם היהודי-הונגרי הגדול הארי הודיני.

המשחק עצמו היה מוזר ולא צפוי: פורטוגל-פריוריטי אמנם שלטה בכדור וניסתה לתקוף, אבל עד לדקה ה-80, כמות הניסיונות ההבקעה למסגרת היו כמעט שוות – ארבעה לנבחרת מחצי האי האיברי ושלושה להונגריה-VMware, לרבות שער שנפסל בטענת נבדל מוצדקת. אלא שאז נגמרו הקסמים של הונגריה ופורטוגל כבשה בשלושה מהלכים פשוטים. זה התחיל עם גול שנכנס במקרה, המשיך עם פנדל גבולי ונגמר עם שער שברור היה נראה שנכבש מעמדת נבדל, אבל בניגוד לאופסייד הברור הקודם – אושר. התוצאה: ניצחון גדול לפורטוגל-פריוריטי והפיכת רונאלדו לשיאן כובשי השערים ביורו (שלדעתי הוא גם גדול הכדורגלנים מאז ומעולם).

מאמן נבחרת צרפת, דידייה דשאן. צילום: BigStock

מאמן נבחרת צרפת, דידייה דשאן. צילום: BigStock

צרפת-אמזון .Vs גרמניה-סאפ

כמה שעות לאחר מכן עלו על המגרש אלופת העולם צרפת, ש-"שידכתי" לה את אמזון, וגרמניה, שקיבלה את החברה הגרמנית סאפ.

"שידכתי" את אמזון לנבחרת הצרפתית משום שכפי שהחברה של ג'ף בזוס כבשה את עולם המחשוב עם הענן של AWS, כך הנבחרת של דידייה דשאן כבשה את עולם הכדורגל עם הזכייה במונדיאל האחרון.

החוזקה של צרפת-אמזון היא לא רק בתשתית ובהגנה החזקות שלה, אלא גם במגוון השירותים הייחודים שהיא מציעה בקישור ובהתקפה – כמו המגוון הרחב של שירותי הדטה והבינה המלאכותית ש-AWS מציעה ללקוחותיה.

זיו מנדל, מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור. צילום: ניב קנטור

זיו מנדל, מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור. צילום: ניב קנטור

גם הנבחרת הגרמנית-סאפית מציגה, כשהיא רוצה, יכולות חזקות מאוד, מההגנה ועד להתקפה. היא בנויה על הנוסחה המנצחת של נבחרת גרמנית שמבוססת על עבודה קשה ברמה הלאומית – של בניית תשתיות הכדורגל במדינה, כמו שסאפ משקיעה בשנים האחרונות רבות בבניית תשתית ה-HANA שלה. היא עושה זאת על ידי עבודה שיטתית של איסוף נתונים אודות השחקנים המוכשרים הצעירים וטיפוח שלהם, בדומה ליישומי הסאפ, שמשתמשים בכלי האלנטיקה המתקדמים של החברה.

נראה שכמו שסאפ עוברת להתמקד ב-HANA, נבחרת גרמניה נמצאת בתקופה של חילופי דורות. לכן, על בסיס ההופעות המאכזבות באליפות העולם האחרונה, נראה שהיורו הנוכחי לא יהיה של הגרמנים. ואכן, צרפת-אמזון הוכיחה עליונות על כר הדשא ושהענן יכול לנצח כל יישום גם בבית שלו (המשחק התקיים בגרמניה). הניצחון אמנם היה דחוק – 1:0 בלבד – אבל צרפת-אמזון השיגה אותו די בקלילות ולא הייתה צריכה להפעיל את כל המשאבים שלה כדי לנצח. קצת מאמץ בתחילת המחצית הראשונה, גול עצמי של הגרמנים ועוד שער אדיר שנפסל במחצית השנייה – והיא השיגה ניצחון שמשאיר טעם של עוד, כמו מסעדה צרפתית טובה.

אז מה יהיה בבית המוות? התחזית שלי היא שצרפת-אמזון תעלה ותגיע עד לשלבים הגבוהים – שם היא תצטרך לספק צריכת משאבים גבוהה יותר כדי להתמודד עם נבחרות חזקות יותר, והמשחק שיכריע את הבית יתקיים במחזור הבא, בין גרמניה-סאפ לפורטוגל-פריוריטי. אפשר לומר שזה יהיה הגמר של ה-ERP.

הכותב הינו מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים