"ההיי-טק הישראלי לא ייפגע מהטלת מס חברות מינימלי"
"אנחנו לא מקלט מס ואין הרבה חברות ישראליות שמעבירות רווחים למדינות עם שיעורי מס נמוכים", אמר עו"ד הראל פרלמוטר, שותף וראש מחלקת המסים במשרד עורכי הדין ברנע ג'פא לנדה, בתגובה להחלטת ארגון ה-G7 להטיל מס חברות עולמי מינימלי
"ישראל לא תיפגע מהחלטת מדינות ה-G7 על הטלת מס חברות עולמי מינימלי של 15%, כי הסיבה שאנחנו מושכים חברות זרות היא לא שיעור מס נמוך, והחברות הישראליות לא ייפגעו, כי אין מספר רב של חברות ישראליות שמעבירות רווחים למדינות עם שיעורי מיסוי נמוכים", כך אמר עו"ד הראל פרלמוטר, שותף וראש מחלקת המסים במשרד עורכי הדין ברנע ג'פא לנדה.
פרלמוטר אמר את הדברים לאנשים ומחשבים בעקבות החלטתם מאתמול (ש') של שרי האוצר של מדינות ה-G7 לקבל את הצעת שר האוצר הבריטי, רישי סונאק, לקבוע מס חברות מינימלי של 15% בכל העולם. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא הכוונה לגרום לתאגידי הענק הרב לאומיים, ובעיקר לחברות הטכנולוגיה, לשלם יותר מסים.
"המקור של ההחלטה הוא בנייר עמדה של ה-OECD, שיצא ב-2019 תחת השם BEPS (ר"ת Base erosion and profit shifting). מטרתו הייתה מניעת העברת רווחים ממקום למקום כדי לנצל את משטר המס הנוח ביותר. ה-BEPS היה מסמך כללי ומאחר שהוא לא קבע מס חברות מינימלי, לא היו לו שיניים. ההחלטה של ה-G7 מתקנת את זה", אמר עו"ד פרלמוטר. לדבריו, "ההחלטה תיטיב עם המדינות החזקות, ובראשן מדינות ה-G7 – גוף שמאגד את שבע הכלכלות החזקות ביותר בעולם".
מדוע? ואם כך הדבר, זה יזיק לישראל, כי היא לא נמנית עם המדינות החזקות בעולם.
"היא דווקא כן. תן לי להסביר למה הכוונה: המדינות החלשות בהקשר זה הן מדינות שרוב הפעילות הכלכלית שלהן, או לפחות חלק גדול ממנה, מבוססת על משיכת חברות זרות בזכות מס חברות נמוך. מס החברות אצלנו הוא 23% – לא גבוה ולא נמוך. במדינות מערביות מפותחות, שיעור מס החברות גבוה הרבה יותר. לפיכך, אין בישראל חברות שבאו אליה בגלל המס הנמוך, היא לא מהווה מקלט מס ולכן גם לא תפסיד".
לדברי עו"ד פרלמוטר, "נשאלת השאלה באיזו מידה מדינות ה-G7 יכולות לחייב מדינות ששיעור המס בהן נמוך מ-15% להעלות אותו. מדובר בשלל מדינות, כמו אירלנד, מקדוניה הצפונית, מדינות קטנות כמו אנדורה, טריטוריות בריטיות בעלות שלטון עצמי, כולל בתחום הפיסקלי, כמו גיברלטר, איי התעלה, האי מאן בים האירי וטריטוריות בריטיות בים הקריבי. הרי תוכנית ה-BEPS של ה-OECD לא מחייבת אפילו את אירלנד, שחברה בארגון".
הוא סיכם באמרו כי "אני חושב שהפעם, מדינות ה-G7 יפעילו לחצים כבדים על מדינות אחרות, ובמידת הצורך יטילו סנקציות. המדינות עם שיעורי המס הנמוכים הן מדינות חלשות יחסית, ומדינות חלשות הן גם מדינות לחיצות".
תגובות
(0)