לפתוח את הלב למען הבית הפתוח: מימון המונים לקהילת הלהט"ב בי-ם
הארגון הלהט"בי הירושלמי ראה בתקופת הקורונה עלייה של פי שלושה בפניות אליו, בעוד שלא היה גידול בתרומות שהוא מקבל ● הוא החל באחרונה בקמפיין מימון המונים, על מנת להמשיך את הפעילות ולתת את המענה לכל הפונים
קצת קשה לזכור, אם להשתמש מעט בהומור, אבל לא מזמן הייתה כאן הקורונה. אם נסיר את ההומור – אותה קורונה הביאה למשבר כלכלי, שהמשק מתאושש ממנו בימים אלה. אחד המגזרים שהכי נפגעו בתקופת המשבר הוא המגזר השלישי – זה שחלק נרחב מהארגונים שמשתייכים אליו נותנים שירותי רווחה, בין אם זה אוכל לנזקקים או שירותי בריאות הנפש.
אחד מאותם ארגונים הוא הבית הפתוח – הארגון הירושלמי לקהילת הלהט"ב, שבשמו המלא נקרא הבית הפתוח לגאווה ולסובלנות. הארגון חווה בימי הקורונה זינוק של פי שלושה במספר הפונים אליו כדי לסייע להם להתגבר על בדידות ועל משברים נפשיים – על רקע הנטייה המינית או זהות המגדר, הקורונה והשילוב בין השניים. אלא שהתרומות הכספיות נשארו סטטיות. בבית הפתוח עשו את מרב המאמצים ונתנו את השירותים כרגיל, למרות המצב הבעייתי. הם אף לא הוציאו ולו עובד אחד לחל"ת, מתוך מחשבה שאם זה יקרה – הקהילה שהארגון משרת תיפגע. לכן, וכדי להמשיך לקיים את שלל הפעילויות הפיזיות שהארגון מציע לקהילה הגאה הירושלמית, הוא זקוק כעת לכסף, וכמו רבים אחרים – פנה למרחב האינטרנטי ופצח בקמפיין מימון המונים.
"האינטרנט הוא הדרך המהירה ביותר להגיע לכמה שיותר אנשים. רשתות חברתיות הן כמו אש בשדה קוצים – ואנחנו מפרסמים את הקמפיין בעמודים שלנו במדיה החברתית. הן מאפשרות להגיע לאנשים בזמן הכי מהיר ובחשיפה המקסימלית האפשרית", אמרה נעם יבין, יו"רית הבית הפתוח.
הסכום שגויס: קצת יותר משליש
הארגון החל להריץ קמפיין מימון המונים באתר JGive והציב יעד גיוס של רבע מיליון שקלים. עד כה הוא גייס 35% מהסכום – קצת יותר מ-88 אלף שקלים. התרומות נועדו על מנת להמשיך את הפעילות של הארגון במתכונת החדשה – לאחר הזינוק בפניות, כאמור.
אחד האירועים המרכזיים שהבית הפתוח מארגן הוא מצעד הגאווה בירושלים, שלאחר היעדרות של שנה עקב הקורונה יחזור בדיוק בעוד שבוע – ביום ה' הבא – ויצעד מגן הפעמון ועד לגן העצמאות בעיר הבירה. אלא שהמצעד הוא, כאמור, לא הפעילות היחידה של הבית הפתוח. בין הפעילויות הנוספות שלו, הארגון מקיים קבוצות חברתיות ויש לו שירות פסיכו-סוציאלי, שלדברי יבין "ממש מציל חיים. צריך להבין שבקהילה הגאה מתווסף נדבך: גם ככה יש בה הרבה בדידות ולעתים גם ארון, כולל בקרב בני נוער שנמצאים בארון בבית ההורים ואין להם לאן ללכת. אנחנו משמשים להם אוזן קשבת ומקום לבוא ולהיות בו הם עצמם".
לסיכום היא אמרה כי "אנחנו רוצים להפוך את הרחובות בירושלים לפלורליסטיים יותר, להרים את דגל הגאווה הירושלמי קצת יותר גבוה – באמצעות הקמפיין. יש חשיבות לבית הפתוח ולפעילות להט"בית בירושלים. אנחנו מנציחים את המקום שלנו בעיר, במרחב הירושלמי".
תגובות
(0)