בני שניידר, רד-האט: "הקוד הפתוח בשל וקיים"
"85% מהארגונים בעולם משתמשים במערכות מבוססות קוד פתוח, והלינוקס מהווה כ-30% מכלל מערכות ההפעלה בארגוני ה-IT", אמר שניידר, סמנכ"ל פיתוח עסקי ברד האט ● הוא אמר, כי החברה "צומחת לתוך השנים; 2009 הייתה שנה קשה לכלל השוק, אולם, למרות המשבר - חווינו גידול"
"עולם הקוד הפתוח מצוי במצב של בשלות. 85% מהארגונים בעולם משתמשים במערכות מבוססות קוד פתוח, והלינוקס (Linux) מהווה כ-30% מכלל מערכות ההפעלה בארגוני ה-IT. הנתונים הללו מדהימים והם מביאים לכך שאין כלל ספק בשאלה – הקוד הפתוח קיים ובשל", כך אמר בני שניידר, סמנכ"ל פיתוח עסקי ברד-האט (RedHat).
שניידר היה ראשון הדוברים בכנס OPEN2010. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים הבוקר (ה') במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, בהשתתפות מאות מפתחים העוסקים בעולם הקוד הפתוח. הנחה אותו פלי הנמר, נשיא אנשים ומחשבים.
"יש לנו מודל עסקי שעובד", אמר שניידר. "אנחנו צומחים לאורך השנים. 2009 הייתה שנה קשה לכלל השוק, אולם, למרות המשבר – חווינו גידול. יש לנו את התרומה הגדולה ביותר לקהילת הקוד הפתוח, אנחנו מספקים לעולם 11.6% מכלל שורות הקוד הפתוחות. השוק הישראלי חשוב וקריטי לנו".
הוא הציג את Red Hat Enterprise Virtualization, שלדבריו – תוכנן כדי לאפשר אימוץ נרחב של וירטואליזציה, עם פתרון מלא מקצה לקצה, המשלב hypervisor עצמאי וניהול וירטואליזציה. מערך הניהול ומנוע הווירטואליזציה KVM פותחו במרכז הפיתוח של רד-האט ברעננה, והם התוצר של רכישת חברת הסטארט-אפ הישראלית קומראנט על ידי רד-האט ב-2008.
שניידר סיים את דבריו בציינו, כי "הפתרון ובתוכו רכיבי הניהול שלו, יאפשרו ללקוחות להשתמש בווירטואליזציה באופן נרחב".
אנדריאס אמיל סימס, ארכיטקט בפרויקט SpringSource של VMware, דיבר על התועלות הנובעות מעבודה במיחשוב ענן. לאחר מכן הוא הציג את התפתחות עולם המיחשוב: IT פיסי, IT וירטואלי, תשתית כשירות, פלטפורמה כשירות ולבסוף – היעד של עבודה בענן בן כלאיים. הוא תיאר את הפרויקט לו הוא שותף, של שיתופי פעולה טכנולוגיים עם גוגל (Google), שלדבריו – "יאפשרו למפתחי יישומים ארגוניים לייעל את הפיתוח, ההטמעה והניהול של יישומים בתוך סביבת ענן, ציבורית, פרטית או משולבת". סימס הסביר, כי המטרה היא להאיץ את השילוב של מיחשוב ענן בארגונים "ולהפוך אותם לשימושיים, גמישים וניידים. הפרויקטים מאפשרים למפתחי ג'אווה לבנות יישומי אינטרנט עשירים, להשתמש בכלי ניתוח הביצועים של גוגל ו-VMware על יישומי ענן ולהריץ יישומי Spring Java בסביבת מנוע היישומים של גוגל".
מיכאל אורן, מנהל יחידת ה-GTU (ר"ת Global Technology Unit) ביבמ (IBM) ישראל, הציג את פעילות היחידה שבראשותו, שמטרתה לחבר בין יבמ לבין חברות ההזנק בישראל. לדברי אורן, לאחר שהחברה המקומית מצליחה לפרוץ לשווקים הבינלאומיים, ומוכרת את הפתרון שלה בעולם, מתחלקות יבמ וחברת ההזנק ברווחים ממכירת רכיבי תוכנה פנימיים של הענק הכחול, שמשולבים במוצר שלה. מאז הקמת GTU בדקו אנשי היחידה כ-1,300 חברות הזנק ישראליות, 150 מתוכן פועלות עם הענק הכחול בשיתופי פעולה שונים. "ליבמ יש עניין רב בתעשייה המקומית", אמר.
אורן אף תיאר את פעילות יבמ בעולם הקוד הפתוח, ואמר שהחברה פועלת בתחום לא מסיבות אלטרואיסטיות, אלא בשל ההיגיון העסקי המצוי בו. הוא סיים את דבריו בהציגו את SmartCamp, תחרות חברות ההזנק העולמית, המתקיימת בשבע מדינות בעולם במקביל, כולל בישראל. אורן הסביר, כי מטרת התחרות היא לאתר את חברות ההזנק המתאימות לחזון העולם החכם של יבמ.
חתם את המליאה המרכזית מיכאל מזיאר מאסטרליס. הוא ציין, כי החברה עוסקת בפיתוח יישומי ווב, לרוב לחברות הזנק. מזיאר תיאר כיצד ניתן ליישם טכנולוגיות קוד פתוח ולהפכן לפתרונות טובים יותר לארגונים. לדבריו, בין שתי הגישות לפיתוח – החיזויית והמאמצת – מומלץ לפעול בדרך השנייה. "כך ניתן להגיע למוצר יותר מהר לשוק, עם עלויות פיתוח זולות יותר". הוא הוסביר, כי "לתפיסה יש שמות רבים בשוק – סקראם, אג'יל, אקסטרים – אולם העקרונות שלה זהים".
תגובות
(0)