נשים ומחשבים: ד"ר אפרת שפר, פיליפס ישראל

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: ד"ר אפרת שפר, נשיאת פיליפס ישראל

ד"ר אפרת שפר, נשיאת פיליפס ישראל. צילום: סטודיו שלמה שהם

ספרי על הדרך שעברת כמנהלת בעולם ההיי-טק. התחלתי את דרכי בתור פיזיקאית, אחר כך עברתי למחקר קליני ומשם, להקמה של ונצ'ר וניהול ביזנס, עד לתפקידי הנוכחי כמובילת הפעילות של פיליפס בישראל. חוויית הקריירה שלי היא חוויה של הזדמנויות מגוונות. בכל שנותיי בהיי-טק הרגשתי כי נפתחות בפני דלתות ומתאפשר לי להגשים את שאיפותיי.

מדוע מספר הנשים בהיי-טק עדיין נמוך ממספר הגברים, במיוחד בהנהלות? אני רואה שינוי מאוד גדול בשנים האחרונות. כך, לדוגמה, בהנהלה שלנו בפיליפס יש ייצוג שווה לנשים, ולשמחתי, אני רואה את זה גם במקומות אחרים. יחד עם זאת, החברה והנשים עצמן עדיין מניחים שהאישה תיקח את החלק הארי במשימות הבית והמשפחה. זה לא מאפשר לנשים להשקיע את הזמן הנדרש כדי להתקדם בקריירה, במיוחד בתפקידי הניהול שמחייבים השקעה רבה.

כיצד ניתן לתקן את המצב? אני אופטימית. ניתן לראות שבדור הצעיר אבות ואמהות חולקים בנטל בצורה יותר מאוזנת, החל בחופשות הלידה ודרך שאר הפעילויות סביב הבית והמשפחה. יותר ויותר נשים בוחרות להשקיע בקריירה. אני חושבת שצריך לעודד נשים להציע את מועמדותן לתפקידים בכלל ולתפקידים בכירים בפרט. מניסיוני, נשים מצוינות בתפקידי ניהול והחסם העיקרי הוא חוסר האמונה שלהן ביכולתן.

מה החברה שאת מנהלת עושה להעצמת נשים בהיי-טק? אנחנו מעודדים אווירה מאוד מכבדת ומקבלת לכל האוכלוסיות. ישנן תכניות הדרכה לנשים מובילות, ואנחנו מעודדים נשים להגיש מועמדות לתפקידי ניהול. בפיליפס ישנן נשים רבות בתפקידים בכירים, והן משמשות דוגמה משמעותית לכל הארגון.

מה המסר שלך לנערות ולנשים צעירות שרוצות להשתלב בעולם ההיי-טק? עולם ההיי-טק מלא באתגרים והזדמנויות. אני מעודדת כל אחת ואחת להגשים את שאיפותיה ולהצטרף.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים