הרוסים עזרו לפארלה: הרשת החברתית הימנית חזרה לפעול חלקית
כתובות האינטרנט של הפלטפורמה - הפופולריות בקרב תומכי טראמפ - שייכות כעת לחברה המנוהלת על ידי רוסים, ושעבדה בעבר עם אתרים ממשל רוסיים, ועם גורמים גזעניים
הרשת החברתית האמריקנית פארלה (Parler), הפופולרית בקרב תומכיו של נשיא ארה"ב היוצא, דונלד טראמפ, וכן בקהילת השמרנים העולמית – חידשה חלקית את פעולתה בסיוע רוסי.
כזכור, פארלה – שאליה ניסה טראמפ להעביר את מסריו לתומכיו אחרי שנחסם בטוויטר (Twitter), זירת הבית שלו עד לפני פחות משבועיים, וברשתות החברתיות האחרות עקב אירוע הפריצה האלימה לקפיטול – זכתה בהפניית עורף קיבוצית מטעם ענקיות הטכנולוגיה. ראשית היא הוסרה מה-Play Store של גוגל (Google) כמו מה-App Store של אפל (Apple), ואז נחסמה משירותי האחסון בענן של אמזון (AWS). ההתנהלות הזו התכוונה לפגוע ביכולת של פארלה לספק לתומכי טראמפ פלטפורמה להמשך ארגון וניהול המאבק שלהם נגד ההפסד של הנשיא בבחירות האחרונות.
בכדי להסביר טוב יותר את בחירתה לחדול מלספק אחסון לפארלה, ציטטה אמזון פוסט שהתפרסם ברשת החברתית הימנית, שכותרתו: "רק דמוקרט מת הוא דמוקרט טוב. פיגעו בכולם".
לאחר הסנקציה הקשה מטעם אמזון תבעה אותה פארלה בבית המשפט האמריקני בטענה כי "ללא AWS פארלה מחוסלת, כי אין לה דרך להגיע לרשת". עוד נכתב בלשון התביעה כי "עיכוב בהענקת צו המניעה הזמני אפילו ביום אחד עלול גם לבשר על מותה של פארלה, מאחר שהנשיא טראמפ ואחרים יעברו לפלטפורמות אחרות".
ואולם – פארלה שוב פועלת. העדכון על השיבה לחיים של הרשת אתמול (ב') הגיע לאחר שרק יום קודם לכן אפשר היה למצוא בדף הבית של פארלה מסר בודד ממנכ"ל החברה, ג'ון מאץ, שאמר כי הצוות של השירות פועל לשיקום הפלטפורמה החברתית והשבתה לפעולה.
מומחה האינטרנט רונלד גילמט אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי כתובות האינטרנט של פארלה נמצאות כעת בבעלות של חברה בשם DDos-Guard, המנוהלת על ידי שני רוסים.
לפי הדיווח, DDos-Guard עבדה בעבר עם אתרים גזעניים וגם תמכה באתרים של ממשלת רוסיה, כולל אפילו באתר משרד ההגנה הרוסי.
DDoS-Guard נרשמה בשנת 2017 כחברה בשותפות מוגבלת העונה לשם Cognitive Cloud – שירות פיננסי הפועל לכאורה מאדינבורו שבסקוטלנד ומאפשר לתושבי חוץ ליצור חברות עם מעט ביקורת על פועלן. אלכסיי ליחצ'וב ויבגני מרצ'נקו, שני אנשי העסקים הרוסים שרשמו אותה, הם בעלי החברה.
מרצ'נקו, ששוחח עם הגרדיאן הבריטי מהעיר רוסטוב על הדון שבדרום רוסיה בשבוע שעבר, אמר כי ל-DDoS-Guard היה שירות אבטחת מידע עולמי, שאירח "אלפי אתרים".
לא מאץ' וגם לא DDos-Guard הגיבו על ממצאיו וטענותיו של גילמט.
תגובות
(0)