הרשות להגבלים העסקיים הגישה בקשה לעיכוב ביצוע ההחלטה המאפשרת המשך המיזוג בין בזק ל-יס
בבקשה שהוגשה לבית המשפט נכתב, כי בית הדין נתן משקל מוגזם ולא מידתי לאיסורים הרגולטוריים החלים על בזק בעניין כניסה לתחום השידורים ● לטענת הרשות, שליטה של בזק ב-יס בטרם הערעור שהגישה הרשות לבג"צ עלולה להביל לנזק בלתי הפיך לכושר התחרות של חברת הלוויין
הרשות להגבלים עסקיים הגישה אתמול (א') בקשה לעיכוב ביצוע ההחלטה שקיבל בית הדין להגבלים עסקיים ביום ד', שבה דחה את בקשת הרשות להמשיך ולאסור על בזק לרכוש שליטה בחברת יס. זאת על אף שהרשות הודיעה, כי תערער לבג"צ על ההחלטה.
ברשות להגבלים עסקיים סברו שבית הדין טעה בכך שלא אפשר להמתין לערעור של הממונה לבג"צ. בבקשה לעיכוב ההליכים שהוגשה אתמול טענה הממונה, כי סיכויי קבלת הערעור טובים, וכי השלמת המיזוג כעת תיצור נזק בלתי הפיך.
בין השאר, נטען בבקשה, כי הוגשו לבית הדין מסמכים של בזק, שמהם עולה כוונה של החברה להיכנס לתחום IPTV גם כשזו תשמור ברשותה 49% ממניות יס. על אף מסמכים אלה, קבע בית הדין, כי סבירות הכניסה של בזק ל-IPTV (ללא המיזוג) היא נמוכה. זאת אף חרף אישור מסקנת הממונה, כי רשת הבזק תהיה מסוגלת להעביר שידורי טלוויזיה כבר בעתיד הקרוב, אם וכאשר תעבור שדרוג קל. התנאים שקבע בית הדין אינם פותרים, לטענת הממונה, את החששות התחרותיים העולים מן המיזוג.
כמו כן, כתבה הממונה בעתירתה, כי בית הדין נתן משקל מוגזם ולא מידתי לאיסורים הרגולטוריים החלים על בזק בעניין כניסה לתחום השידורים. לדבריה, מתן שליטה לבזק ב-יס בטרם שמיעת הערעור עלולה להביל לנזק בלתי הפיך לכושר התחרות של יס אם יתקבל הערעור.
כזכור, הנימוקים של בית הדין להגבלים עסקיים לדחיית הבקשה היו, כי קביעת בית הדין שלפיה המיזוג אינו מעלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות, בוססה על מערכת שיקולים הגיוניים ובחינת המציאות לאור חומר הראיות. באשר לתרחישים עתידיים – מניעת תחרות אפשרית בין בזק ל-יס – נכתב בהחלטה, כי "קביעת התרחשותו של כל אירוע בעתיד היא בהכרח בסימן שאלה, וצמודה לה בהכרח שאלת ההסתברות, שהיא תמיד פחותה מ-100% עד להתרחשותה בהווה".
הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, דרשה, כי בזק תקדם במקום זאת את תשתית ה-IPTV, שהיא בעלת פוטנציאל להתחרות ביס ובהוט, ובכך להגביר את התחרות במגזר הטלוויזיה הרב ערוצית.
תגובות
(0)