"השינוי המתמשך של תקופה זו הוא הדיגיטלי"

שלומי אביב, מנכ''ל VMware ישראל, בפתח אירוע vForum: "למרות כל נזקי הקורונה, בתחום הדיגיטל המגיפה הביאה לתוצאה הפוכה: בתוך שבועות וחודשים מועטים פעלו ארגונים  במהירות ליישום טרנספורמציה דיגיטלית, מה שבלא המשבר היה לוקח להם חודשים רבים ואף שנים. השינוי המתמשך של 2020 הוא השינוי הדיגיטלי"

שלומי אביב, מנכל VMware ישראל. צילום: ניב קנטור

"למרות כל נזקי הקורונה, בתחום הדיגיטל המגיפה הביאה לתוצאה הפוכה: בתוך שבועות וחודשים מועטים פעלו ארגונים  במהירות ליישום טרנספורמציה דיגיטלית, מה שבלא המשבר היה לוקח להם חודשים רבים ואף שנים. השינוי המתמשך של 2020 הוא השינוי הדיגיטלי. פרדוקסלית, משבר הקורונה הביא ויביא לארגונים התקדמות עקבית בתחום הדיגיטל", כך אמר שלומי אביב, מנכ"ל VMware ישראל.

אביב דיבר בפתח אירוע vForum שערך הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ג') באופן וירטואלי, והוצגו בו ההכרזות והפתרונות שהושקו בכנס VMworld 2020 שנערך באחרונה.

לדברי אביב, "שנת 2020 הייתה מאתגרת בצורה יוצאת דופן. לכן היא מחייבת חשיבה מחדש על כל תחום בחיינו. חדשנות דיגיטלית ניצבת במרכזה של החשיבה הזאת מחדש בכל תחום. האסטרטגיה שלנו מוכיחה את עצמה כעת, והיעד שלה הוא להריץ כל אפליקציה על גבי כל ענן ובכל מכשיר. אנחנו מסייעים לחברות מכל מגזר תעשייה במשק להתמודד עם האתגרים החדשים שמשבר הקורונה יצר, עם פריסה של יותר שירותים ליותר ויותר משתמשים. משבר הקורונה כפה על ארגונים לבצע שינויים – ולהסתמך על התשתית הדיגיטלית כפי שלא נעשה מעולם קודם לכן".

"האסטרטגיה שלVMware ", אמר אביב, "מתבססת על חמש אבני בניין. אלו עוטפות ותומכות באפליקציות של הלקוח הארגוני: אבן הבניין הראשונה היא סביבה מרובת עננים. פט גלסינגר, המנכ"ל, אמר שחברה שתוביל בעולם מרובה עננים – תשלוט בשוק ה-IT בעשור הקרוב. אבן היסוד השנייה היא כלים למודרניזציה של אפליקציות. לצד אפליקציות Cloud Native שנולדו בענן, או פותחו לטובת הענן, יש את האפליקציות שפותחו בעבר. עם פיבוטל, אנו בונים עולם של אפליקציות היברידיות: החזית שלהן היא מיקרו-שירותים, כשהחלק האחורי הוא מחשוב מסורתי. אבני היסוד הנוספות הן סביבת עבודה לעובדים מרחוק ובאופן מבוזר, אבטחת מידע והגנת הסייבר ורשתות וירטואליות בענן. כך, אנו מאפשרים למנהלי התשתיות להנגיש את סביבת העבודה בדרך הטובה והיעילה ביותר, ולצרוך אותה מכל רכיב. בנוסף, אנו עובדים גם עם כל העננים המקומיים מבוססי VMware – של טלדור, בינת, אמת, טרה סקיי, מלם, טריפל סי, בזק בינלאומי ועוד. אנו מאפשרים עבודה בסביבה מרובת עננים, ומאפשרים למפתחים לפתח בדרך שלהם בקלות. במקביל, אנו מאפשרים לאנשי ה-IT לנהל אותה תשתית כמו שהם עושים כיום. כך, הם יכולים לעבור מסביבת הרישוי המסורתי לענן, ומשם – לנוע בין העננים. כך ניתן ליצור אפליקציות היברידיות בצורה שקופה, כשהתשתית לא מהווה מכשול, והצריכה פשוטה ויעילה".

הסניף הישראלי, ציין אביב, הוקם לפני 13 שנים, ומונה 180 עובדים, מחציתם במו"פ – על בסיס ארבע רכישות שערכה ענקית הווירטואליזציה בארץ, ומחציתם אנשי מכירות ותמיכה טכנית. "לסניף הישראלי", אמר, "יש כמה כובעים: גוף המכירות ותומך מכירות, שמנהל את הפעילות באגן הים התיכון, במרכז ובמזרח אירופה. אנחנו גם מנהלים מישראל כמה לקוחות גלובליים של החברה, דוגמת אמדוקס, טבע, נייס, ורינט. ארגונים במגזר הביטחוני הם לקוחות גדולים שלנו. אנחנו ספק מוביל של התשתית הווירטואלית במגזר הממשלתי, בעולמות אבטחת המידע ותקשורת. חיבור המו"פ והמכירות מביא חדשנות ללקוחות הארגוניים".

בכלל ביטוח, אמר אביב, "ערכנו פרויקט המשכיות עסקית בשנה שעברה. כשהנגיף הגיע, אנשי ה-IT של כלל היו ערוכים ומוכנים, ובתוך שעות בודדות הם העבירו כ-3,500 עובדים לעבודה מרחוק – בצורה שקופה למשמשים, עם גישה מלאה לאפליקציות הארגוניות. כך, אנשי ה-IT של צים רצו להאיץ את תהליך אישור ההזמנות ולקבל החלטות עסקיות על בסיס נתוני זמן אמת. הם הטמיעו את כלי Tanzu, שמאפשר פיתוח מהיר של מוצרים. לחברת הביטוח מנורה בנינו ענן פרטי לטובת מימוש תשתית אוטומטית, הקצאת אפליקציות וניהול עומסים. בנוסף, הרחבנו את השימוש שלהם ב-VDI, לעבודה מאובטחת מהבית".

"צמחנו בעשרות אחוזים בחציון הראשון השנה", סיכם אביב, "והמגמה הזאת תמשיך להערכתי גם ברבעון הרביעי וב-2021. למרות הקשיים, נצליח לייצר ערך ללקוחות ארגוניים ונסייע להם לנצל את הטכנולוגיה לטובת הביזנס – על בסיס אוטומציה ותשתית לפיתוח אפליקציות חדשות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים