הביטקוין עומד על 18 אלף דולר – קרוב לשיא של כל הזמנים

הקורונה, שהביאה לאי ודאות בשווקים הלא וירטואליים, היטיבה עם הביטקוין, ושערו מתקרב לסכום הגבוה ביותר שהוא הגיע אליו אי פעם - כ-19,800 דולר ליחידה

כסף חסר נוכחות פיזית. ביטקוין. אילוסטרציה: 3DSculptor, BigStock

מטבע הביטקוין עושה קאמבק. טוב, לא בדיוק קאמבק – הוא תמיד היה כאן, אלא שאם בעבר הוא היה להיט ובמוסדות הביטקוין נצפו תורים ארוכים, בשנים האחרונות זוהרו מעט הועם. בתקופה האחרונה הוא שב לעלות דרמטית, ושערו חצה אתמול (ג') את הרף של 18 אלף דולר, בדרך לסכום השיא שבו הוא נסחר אי פעם – 19,783 דולר ליחידה, בסוף 2017.

בשעות הצהרים היום עמד שער הביטקוין על 18,172 דולר – סכום שהמטבע הווירטואלי המוביל לא ידע מאז דצמבר 2017. נכון לפרסום שורות אלה הוא ירד מעט ומגיע ל-17,922 דולר, שהם 60,370 שקלים למטבע ביטקוין אחד. על פי קוין מרקט קאפ, שווי השוק של המטבע כיום גדול מזה שנרשם בתקופת השיא ועומד על יותר מ-337 מיליארד דולר בהשוואה ל-331.8 מיליארד "בלבד" לפני שלוש שנים.

העלייה – בגלל התפתחויות חדשות בעולם הביטקוין

הביטקוין תמיד היה מטבע תנודתי מאוד: בינואר 2018, כחודש לאחר שרשם את השיא של כמעט 20 אלף דולר, שערו צלל לקצת יותר מ-3,000 דולר. המטבע דשדש עד לתחילת השנה, אלא שאז באה הקורונה, ובניגוד לתחומים אחרים ולעסקים אחרים – עשתה לו טוב, בין היתר בגלל ההשפעה של המשבר על השווקים הלא וירטואליים. צרפו לזה התעניינות בולטת ממשקיעים בולטים, והרי לכם הנסיקה הנוכחית.

"הקורונה 'שיבשה' את המסחר המסורתי, שנחשב לגן עדן. תקופה כמו זו, שבה יש סיכון גבוה, 'מכריחה' משקיעים רבים לגוון את השקעותיהם אל עבר הביטקוין", אמר ל-BBC אדוארד מויה, מומחה מפירמת המסחר קאנדה.

מומחים מסוימים בשוק אומרים שהמצב כיום שונה לחיוב מאשר בתקופת השפל של הביטקוין, עקב שורה של מהלכים שנעשו בתחום: ההתעניינות הרבה, כאמור, של משקיעים, וכניסת פייפאל לעולם המטבעות הקריפטוגרפיים – ענקית התשלומים החלה באחרונה לאפשר למשתמשים שלה לסחור בביטקוין. לעומת זאת, מומחים אחרים אומרים שהאפשרות לתנודתיות בשוק הביטקוין לא הלכה לשום מקום ומזהירים מפני פריצות אפשריות ובסדר גודל ענק – אזהרה שנשמעת מזה שנים ארוכות בהקשר של המטבע.

הביטקוין אתנו כבר יותר מעשור – הוא נוסד ב-2008 והחל להיסחר ב-2009. המייסד שלו הוא גורם – אדם או קבוצת אנשים – שזהותו האמיתית אינה ידועה עד היום, שהזדהה בשם סאטושי נקאמוטו. יש לציין שכמות הביטקוינים מוגבלת ועומדת על 21 מיליון מטבעות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים