מנהל תערוכת סביט בילישים אירו-אסיה: "ישראל היא מעצמת IT, וכדאי לה להתחבר עם טורקיה"

לדברי מוראט אוזר, מנהל התערוכה, "כדאי שהישראלים ידעו על האפשרויות הטמונות בתקציבי ה-IT העצומים הקיימים בטורקיה, בפרט אלה של השלטון המקומי" ● אוזר אמר את הדברים לקראת התערוכה, שתתקיים באוקטובר ● ישתתפו בתערוכה אנשי IT ממדינות שונות, בין היתר מרוסיה, אזרבייג'אן, עירק, מרוקו, לוב, מצרים, אירן - וישראל

"ישראל היא מעצמת IT, וכדאי שהישראלים ידעו על האפשרויות הטמונות בתקציבי ה-IT העצומים הקיימים בטורקיה, בפרט אלה של השלטון המקומי", כך אמר מוראט אוזר, מנהל תערוכת סביט בילישים אירו-אסיה (CeBIT Bilişim Eurasia) ה-11, שתתקיים באוקטובר 2010. נציגי השלטון המקומי בישראל צפויים להשתתף בתערוכה. אוזר אמר את הדברים לאנשים ומחשבים במסגרת סיור עיתונאים מהמזרח התיכון ומזרח אירופה, שהתקיים באיסטנבול.

השנה משנה התערוכה תפיסה, ותארח בנוסף לחברות IT גם חברות המשתמשות ב-IT בעבודתן, וכן נציגים מהמגזר הציבורי ומהמדיה. במהלך התערוכה יתקיימו אירועים המיועדים למלכ"רים המתשמשים רבות ב-IT ויוצגו פרוקיטים מיוחדים בתחומי החינוך ו-IT לעסקים.

אלכסנדר קונל, מנכ"ל חברת HİFAŞ, המפעילה את היריד מטעם חברת ירידי הנובר, אמר, כי "טורקיה היא אחד השווקים הצומחים בתחום ה-IT. למרות הבעיות הכלכליות, טורקיה מינפה את מיקומה האסטרטגי, ושוק ה-IT שלה צפוי להגיע ב-2013 ל-13.6 מיליארד דולרים. לשם השוואה, בשנת 2009 הוא עמד על 7.4 מיליארד".

לדבריו, "הוצאות ה-IT של המגזר הציבורי הטורקי הסתכמו בשנה שעברה בכמעט 200 מיליון דולרים, השוק הפיננסי מוציא על IT כ- 190 מיליון דולרים, ושוק הטלקום – כ-173 מיליון".

קונל הוסיף, כי "אם מוסיפים את שוק התקשורת, ובמיוחד את הסלולר והטלוויזיה הרב ערוצית, מקבלים שוק עצום, שעמד בשנה שעברה על 26 מיליארד דולרים בפני עצמו (לא כולל IT). שוק זה מונה, בין היתר, 65 מיליון משתמשי GSM, כמו גם 32 מיליון משתמשי אינטרנט ו-10 מיליון משתמשי ADSL. כמו כן, הממשל המקומי הטורקי מרחיב כל הזמן את השקעותיו. בין היתר, פועלים במדינה 26 פארקים טכנולוגיים".

"עד כה התאפיינה התערוכה בפתרונות חומרה. השנה אנחנו מוסיפים את הפתרונות העדכניים בתחום התוכנה ופתרונות לעסקים", סיכם קונל.

אוזר אמר, כי הקונספט החדש אמור לאפשר לחברות מתעשיות שונות להגיע לתערוכה. "בשנה שעברה אירחה סביט בילישים מציגים מ-22 מדינות ולמעלה מ-146 אלף מבקרים מ-79 מדינות. השנה, אני מעריך שהנתונים יהיו יותר מרשימים. בנוסף למבקרים מקצועיים, נארח השנה משלחות רכש בינלאומיות מרוסיה, אזרבייג'אן, עירק, מרוקו, לוב, מצרים, אירן ועוד. כמו כן, יאורגנו משלחות רכש ויובאו מקבלי החלטות מחברות בכ-20 ערים ברחבי תורכיה".

הוא אף ציין, כי במהלך התערוכה הקרובה יתקיים כנס תחת הכותרת, בהשתתפותם של נבחרים ומנהלים מ-80 ערים בטורקיה, המבקשים לבצע פרויקטים של מודרניזציה עבור השלטון המקומי. לדבריו, הכנס יעסוק בממשל זמין, עירייה זמינה, יישומי IT ירוקים, טכנולוגית בתים חכמים, טכנולוגיות אינטרנט, טכנולוגיות מיחשוב בתלת ממד (3D), מערכות הדפסה והדמיה ועוד. כל הנושאים הללו יתווספו לתצוגות הרגילות – "עולם העסקים" ו-"החיים הדיגיטליים" – ולשני מרכזים חדשים: "המגזר הציבורי" ו-"מדיה ותצוגות מיוחדות".

אופלוק אלטינטופ, סמנכ"ל החברה הבת של ירידי הנובר באיסטנבול, הציג במפגש העיתונאים תחום נוסף שיוצג בתערוכה – השידור, הכבלים והלוויינים. "זוהי תערוכת הכבלים, השידור והטלוויזיה הגדולה באירו-אסיה", אמר. "יוצגו בה פתרונות כגון סיבים אופטיים, ציוד אולפנים, מערכות אבטחה וניווט וכן IPTV ומצלמות אבטחה (CCTV)". נותנת החסות לכנס היא חברת הלוויינים התורכית TURKSAT, שלדברי אלטינטופ – אחראית למהפכת השידורים בתורכיה מערוץ ממלכתי אחד ב-1996 למצב כיום, שבו מספר הערוצים המוצעים לצופה הטורקי יכול להתחרות באלה שמוצעים ללקוחות בארצות הברית או בהודו.

תערוכת סביט בילישים תתקיים במרכז הירידים של איסטנבול בין 6 ל-11 באוקטובר 2010.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים