בי"ח שיבא יורשה להעלות מידע לענן ללא צורך באישור משרד הבריאות

ועדת ענן מקומית בשיבא, דומה לזו שפועלת במשרד הבריאות, תוסמך לאשר העלאת נתונים לענן ● הפרויקט הוגדר כפיילוט ואם הוא יצליח, המטרה היא לבצע אותו בכל מערכות הבריאות בישראל

שימי ארנסט, מנהל אגף מערכות מידע ודיגיטל בבית החולים שיבא. צילום: נדב כהן יהונתן

שימוש בענן ציבורי כפלטפורמה לניהול נתונים לא היה כמעט אפשרי עד כה במערכת הבריאות הציבורית בישראל. בתי חולים וארגוני בריאות נוספים שרצו להרחיב את השימוש שלהם בפלטפורמת הענן הציבורי כדי להתייעל ולשפר את רמת השירותים נזקקו לאישור מיוחד של ועדת ענן שישבה במשרד הבריאות. מטבע הדברים, הפעילות של הוועדה יצרה ביורוקרטיה, אילצה את הארגונים להתייצב בפניה פיזית או בזום, והתהליכים ארכו זמן רב מדי.

כעת החליט משרד הבריאות לצאת לפיילוט שיחל בימים הקרובים בבית החולים שיבא תל השומר, שבמסגרתו יוכל המוסד הרפואי להקים ועדת ענן עצמאית, והיא זו שתפקח ותאשר את העלאת המידע לענן. לדברי שימי ארנסט, מנמ"ר שיבא, "הקמת הוועדה המקומית תאפשר להוריד חסמים, לצמצם משמעותית הליכים ביורוקרטיים ולקצר מאוד את לוחות הזמנים בתחום החדשנות ובתחומים נוספים".

בוועדה יהיו חברים בין חמישה לשבעה חברים מתחומים שונים: המנמ"ר, נציג הנהלה, ממונה אבטחת מידע וסייבר, נציג הייעוץ המשפטי, ממונה ועדה ועוד. יצוין כי הוועדה תדרג את הנתונים ותיתן להם ציונים לפי רמת הרגישות. מידע שיוגדר כרגיש ביותר יועבר בכל זאת לוועדה של משרד הבריאות.

כאמור, מדובר בפיילוט, ובמידה שהוא יצליח, הפרויקט יבוצע ביתר בתי החולים בישראל, והדבר יהווה מהפך של ממש ברגולציה הקשוחה שהייתה עד כה בכל מה שקשור לשילוב ענן בפעילות מערכת הבריאות.

נתונים מוטמנים, ללא פרטים שמאפשרים זיהוי

ארנסט הדגיש כי הנתונים שמאושרים להעלאה לענן, אחרי בדיקה קפדנית ועם אבטחת מידע הדוקה, הם נתונים מוטמנים, שמכילים פרטי מידע ללא פרטים שמאפשרים את זיהוי האנשים. אלה מזוהים אך ורק על ידי מי שמורשה להיות חשוף לנתונים שלהם.

כדוגמה ליכולות שעתידות לנבוע מהפרויקט מביא ארנסט פעילות של בית החולים בתחום שיקום הלב, שכוללת מרכיבים של טלה רפואה. המטופל מקבל שעון עם אפליקציות שמשדרות נתונים לבית החולים, אלה מועלים לענן, הצוות המטפל רואה את הנתונים ומבצע מעקב אחר המטופל, והמטופל עצמו יכול לקבל חיווי על הפעולות שלו.

תחום אחר שהשימוש בענן יסייע בו לבית החולים הוא הפתולוגיה. בעזרת שיתוף המידע בענן יוכלו רופאים שמאבחנים ממצאים בגוף שמועברים לביופסיה לבצע את האבחון באופן דיגיטלי, במערכות תוכנה, ממידע שיגיע מהענן.

בני בן לולו, מנהל תחום דיגיטל באגף מערכות מידע בשיבא, אמר כי "לשמירה ולעיבוד נתונים בענן יש יתרונות רבים, בין השאר בהגדלת נפחי האחסון, הגדלת כוח העיבוד לטובת שימוש במנגנוני בינה מלאכותית, בהעצמת תהליכי העבודה של זרוע החדשנות בשיבא, ARC, מול חברות סטארט-אפ וביצירת שיתופי פעולה עם ארגונים בינלאומיים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים