צחי וייספלד מונה למנהל הגלובלי של תוכנית הסטארט-אפים של אינטל
וייספלד עובר מניהול תוכנית אינטל איגנייט במדינה שבה היא החלה - ישראל - לניהול הגלובלי שלה ● רני נחמיאס, בעל ניסיון עשיר בעולם הסטארט-אפים, יופקד על הפעילות בארץ במקומו
קידום לצחי וייספלד: מומחה הסטארט-אפים הוותיק מונה למנהל הגלובלי של אינטל איגנייט – תוכנית הסטארט-אפים של חברת הענק. זאת, לאחר שניהל את איגנייט במדינה שבה היא החלה – אומת הסטארט-אפ, ישראל. במקומו ימונה כמנהל הישראלי של התוכנית רמי נחמיאס.
וייספלד ניהל את אינטל איגנייט בישראל במשך קרוב לשלוש שנים. בתקופה זו התרחבה התוכנית מהסניף הראשון שלה בתל אביב למינכן שבגרמניה ולאוסטין שבטקסס, ארצות הברית. לפני שהחל לנהל את תוכנית הסטארט-אפים של אינטל הוא שימש במשך כשמונה חודשים כמנהל בישראל של התוכנית המקבילה של מיקרוסופט – Microsoft For Start-Ups, שגם היא החלה בארץ.
יזמות וסטארט-אפים אינם זרים לוייספלד. במהלך קרוב ל-30 השנים האחרונות הוא ניהל יזמויות בישראל ובעולם – בין השאר כמנכ"ל נטקינג, מנכ"ל מוצרי אנטרפרייז בקומטאץ', מנהל פעילות M-Systems בארצות הברית, מנהל העסקים, המוצר והשיווק של מודו של דב מורן וכשותף-יזם במינטיגו.
בראיון שנתן וייספלד לאנשים ומחשבים הוא אמר כי "לאתר כיום סטארט-אפ טוב זה כמו למצוא מחט בערימת שחת. היחס בין חברות סטארט-אפ אמיתיות וכאלה שעושות בעיקר 'רעש' הוא גדול מאוד, כי יש המון חברות. זה מקשה למצוא את חברות ההזנק המשמעותיות, ופה נכנסים האקסלרטורים – שמשמשים כמסנן".
מיהו המנהל הישראלי החדש?
נחמיאס שימש עד כה כמנטור לחברות שהשתתפו בשני הסבבים הראשונים של תוכנית איגנייט בתל אביב. נוסף על כך, הוא מביא עמו 20 שנות ניסיון ביזמות: נחמיאס ייסד לפני כארבע שנים את סטארט-אפ אבטחת המידע אלסייד, שם הוא כיהן כמנכ"ל, והקים את פעילות הצלחת הלקוחות הגלובלית בדיינמיק יילד, שנרכשה על ידי מק'דולנדס. קודם לכן הוא שימש בתפקידי ניהול בלייבפרסון ובאמדוקס.
לדברי נחמיאס, "אני מצטרף לצוות אינטל איגנייט בזמן כה מיוחד. איגנייט איננה עוד תוכנית סטארט-אפים, אלא היא תוכננה בקפידה כדי לתת לכל חברה את הכלים הנדרשים לה על מנת לצמוח משמעותית. ההרחבה העולמית, שעליה דווחה אינטל באחרונה, מהווה עדות אמיתית להצלחתה עד כה וליתרונות המשמעותיים שהיא מספקת לסטארט-אפים".
אילו חברות נבחרו לסבב השלישי של איגנייט?
לצד ההודעה על המינויים החדשים, אינטל איגנייט פרסמה את זהותן של 10 החברות שנבחרו לסבב השלישי של התוכנית, שיחל בעוד כשבועיים, ב-2 בנובמבר. כל אחת מהן כבר גייסה לפחות חמישה מיליון דולר. החברות הללו נבחרו מבין יותר מ-230 סטארט-אפים שהגישו את מועמדותם – הכי הרבה חברות שהגישו מועמדות עד היום. בהתאם לתקופת הקורונה, התוכנית תתנהל הפעם באופן וירטואלי, וגם בחירת החברות נערכה בזום.
החברות הנבחרות לסבב השלישי הן: ארמו, שפיתחה פלטפורמה המשתמשת ב-DevOps כדי להטמיע סביבות מאובטחות באופן אוטומטי, על מנת ליצור אבטחת מידע ללא חיכוך וגישור על הפער בין DevOps לאבטחת מידע; Bria.ai, שיוצרת מידע ויזואלי סינתטי על העולם; קומודור, שפותרת בעיות בעולמות ה-DevOps וה-SRE על ידי כך שהיא מחזירה את השליטה על המערכות המודרניות המבוזרות ומספקת פלטפורמה אחידה לצוותי ה-DevOps כדי לנהל מקרים – החל מזיהוי הבעיה ועד לפתרונה; קונקטו, שהפתרון שלה משתמש במדע נתונים על מנת לפענח את טביעת כף הרגל הדיגיטלית של הצרכנים של מוצרי המתחרים ולנסות להעביר אותם לארגון; ולייטסולבר, שבונה פותר בעיות אופטי בהשראת המחשוב הקוואנטי כדי למצוא פתרונות אופטימליים לרוב בעיות המחשוב המסובכות בזמן קצר יותר.
החברות הנוספות שישתתפו באקסלרטור הן: לינקס, שמאפשרת לארגוני בריאות לשתף מידע רגיש באופן פרטי ומאובטח; אולו, שהפתרון שלה מזהה בעיות על בסיס בינה מלאכותית, במיוחד עבור חברות מדיה דיגיטלית; Orca AI, שמפתחת כלי ניווט חכמים לתעשיית הספנות, שמונעים התנגשויות; סולבו, שמסייעת למפתחים ולמהנדסי DevOps ו-DevSecOps לאבטח את יישומי הענן שלהם ולמנוע פריצות כתוצאה מהגדרה שגויה; ו-ואלרן, שלדבריה מציגה נקודת מבט שונה לתעשיית ה-IT והופכת תשתיות דרכים קיימות למקור מקיף של מידע וקישוריות.
וייספלד אמר כי "על אף התקופה המאתגרת, איגנייט ממשיכה לצמוח ולהתרחב גלובלית. קיים צורך בתוכנית סטארט-אפים המספקת פתרונות לאתגרים הגדולים ביותר מולם מתמודדות חברות ההזנק. איגנייט מספקת את האמינות והסמכות שרק חברת טכנולוגיה גלובלית כמו אינטל יכולה לתת. היא מספקת גישה בינלאומית לשווקים, ללקוחות ולמומחים, כמו גם תשתית תמיכה. התוכנית מביאה את הטובים והמוכשרים ביותר כדי לסייע לסטארט-אפים".
תגובות
(0)