כיצד משפיע משבר הקורונה על הבריאות הנפשית בעבודה ובחיים הפרטיים?
מחקר חדש של אורקל ו-Workplace Intelligence מצא, כי למגיפת הקורונה השפעה שלילית על הבריאות הנפשית של 78% מכוח העבודה העולמי, והשפעתה ניכרת הן במקום העבודה והן בחיים הפרטיים, ושאנשים אלו מעדיפים את עזרתם של רובוטים על פני זו של אנשים אחרים ● אמילי הא, סגנית נשיאה בכירה באורקל: "הארגונים צריכים להוסיף את נושא בריאות הנפש לסדר היום שלהם"
שנת 2020 הייתה השנה המלחיצה ביותר בהיסטוריה עבור העובדים, שמעוניינים כי רובוטים יסייעו להם, ומאמינים כי אלה יוכלו לעשות זאת טוב יותר מבני אדם. כך עולה ממחקר חדש של אורקל (Oracle) ו-Workplace Intelligence, חברת מחקר וייעוץ בתחום משאבי האנוש. המחקר, שכלל יותר מ-12,000 עובדים, מנהלים, מנהלי משאבי אנוש ומנהלים בכירים מ-11 מדינות, מצא, כי מגיפת הקורונה העלתה את הלחץ בשוק העבודה, את החרדה ואת השחיקה של אנשים בכל רחבי העולם, ושאנשים אלו מעדיפים את עזרתם של רובוטים על פני זו של אנשים אחרים.
המחקר מעלה, כי אנשים בכל העולם מתמודדים עם רמות חרדה ודיכאון גוברות בעבודה בשל מגיפת הקורונה. 70% מהאנשים חוו יותר לחץ וחרדה בעבודה השנה לעומת כל שנה אחרת בעבר. רמות מוגברות אלו של לחץ וחרדה השפיעו לרעה על הבריאות הנפשית של 78% מכוח העבודה העולמי, וגרמו ליותר לחץ (38%), פגיעה באיזון בין העבודה לחיים (35%), שחיקה (25%), דיכאון מהיעדר קרבה חברתית (25%) ובדידות (14%).
לתופעות אלה היו השפעות גם על הפרודוקטיביות בעבודה, ו-42% מהאנשים אמרו שלחץ במקום העבודה, חרדה או דיכאון גרמו לצניחה בפרודוקטיביות שלהם, ו-40% אמרו שהם הובילו לקבלת החלטות פחות טובות.
השפעותיה של המגיפה העולמית החמירו בעיות הקשורות לבריאות הנפשית לא רק במקום העבודה, אלא גם בבית. 85% מהנשאלים ציינו, כי בעיותיהם הנפשיות בעבודה משפיעות על חייהם בבית, כשההשלכות הנפוצות ביותר היו חסכי שינה (40% אחוזים), בריאות פיזית ירודה (35%), ירידה ברמות האושר בבית (33%), בעיות בקשרים המשפחתיים (30%) ובידוד מחברים (28%).
עובדים מעוניינים שהטכנולוגיה תתמוך בבריאותם הנפשית
אחד הממצאים המעניינים בסקר הוא, כי אנשים מעוניינים שהטכנולוגיה תתמוך בבריאותם הנפשית. 68% מהאנשים היו מעדיפים לדבר עם רובוט בנוגע ללחץ וחרדה בעבודה ולא עם המנהל שלהם, ו-80% מהאנשים פתוחים לאפשרות שרובוט ישמש כמטפל או כיועץ. 75% אומרים, שטכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית עוזרת לבריאותם הנפשית בעבודה. בינה מלאכותית סייעה גם לרוב (51%) העובדים לקצר את שבוע העבודה שלהם ואפשרה להם לצאת לחופשות ארוכות יותר (51%). מעל למחצית מהמשיבים אמרו כי טכנולוגיית בינה מלאכותית העלתה את הפרודוקטיביות של העובדים (63%), שיפרה את שביעות רצונם מהעבודה (54%) ושיפרה את רווחתם הכללית (52%).
מאחר שהבעיות בתחום בריאות הנפש בעבודה אינן עומדות להיעלם בקרוב לאור התמשכות המשבר העולמי, עובדים בכל העולם מצפים שהארגונים שלהם יספקו יותר תמיכה בתחום בריאות הנפש. לפי הסקר, 76% מהאנשים מאמינים, שהחברה שלהם צריכה לעשות יותר כדי להגן על בריאותם הנפשית של עובדיה. 83% אחוזים מכוח העבודה העולמי מעוניינים, שהחברה שבה הם עובדים תספק טכנולוגיה שתתמוך בבריאותם הנפשית, הכוללת גישה בשירות עצמי למשאבי בריאות, שירותי ייעוץ לפי דרישה, כלי ניטור בריאות פרואקטיביים, גישה לאפליקציות של רווחה או מדיטציה וצ'טבוטים שיענו על שאלות הקשורות לבריאות.
"עם המגיפה העולמית, בריאות הנפש הפכה לא רק לבעיה חברתית רחבה יותר, אלא גם לאחד מהאתגרים המובילים במקומות העבודה. יש לה השפעה עמוקה על הביצועים של הפרט, על יעילותם של צוותים ועל הפרודוקטיביות הארגונית. היום יותר מאי פעם יש לדון בנושא זה, והעובדים מצפים שהמעסיקים יספקו פתרונות", אמרה אמילי הא, סגנית נשיאה בכירה באורקל לנושא ניהול משאבי אנוש בענן. "ישנם דברים רבים שניתן לעשות כדי לתמוך בבריאות הנפשית של כוח העבודה העולמי, ויש דרכים רבות שבהן טכנולוגיה, כגון בינה מלאכותית, יכולה לעזור. אך קודם כל הארגונים צריכים להוסיף את נושא בריאות הנפש לסדר היום שלהם. אם נוכל להתחיל שיח כזה – הן ברמת משאבי אנוש והן ברמה הניהולית – נוכל להתחיל ליצור שינוי. והזמן הוא עכשיו".
תגובות
(0)