יבמ מאיצה את רכבת המחשוב הקוונטי

חוקרי החברה, כך היא הצהירה, הציבו כמטרה לפתח מעבדים קוונטיים, הניתנים להרחבה עד להיקף של יותר מאלף קיוביט, עד סוף שנת 2023 ● כבר כיום החברה מציעה מערכות קוונטיות יציבות בענן עבור לקוחות, חוקרים ומתעניינים, ואפילו עבור הציבור הרחב

חובה להתקדם בתחום מהר. מחשוב קוונטי. אילוסטרציה: BigStock

אחד ההיבטים המתפתחים בשוק המחשוב הקוונטי הוא השילוב של העוצמה והיכולת לפתור בעיות מציאותיות בזמן מהיר במיוחד עם שירות ענן. אחת המערכות החדשות שמוצעות בשוק הזה היא של D-Wave, שבנתה מערכת המכילה יותר מ-5,000 קיוביט, עם קישוריות בהיקף של 15 דרכים, אותן היא מציעה באמצעות שירות הענן שלה Leap. מערכת כזו אמורה לסייע בטווח הרחוק בחתירה להבנת היקום, עם אפשרויות שלא קיימות באמצעות מחשוב עתיר ביצועים קלאסי – או שפשוט ייקחו יותר מדי זמן באמצעותו.

אבל במקביל, מערכת כזו בנויה עם זאת על כמות גדולה מאוד של מעבדים קוונטים, מכיוון שההיצע כיום הוא של התקנים קטנים יחסית, עם יכולת חישוב מופחתת במידה רבה בגין שיבושים כמו רעש, חום והפרעות אחרות.

יבמ (IBM) הודיעה כי הרכבת הכפולה הזו, של מעבדים המציעים עוצמת קיוביט גבוהה דרך הענן, היא אחת מאלו שנוסעות בלב מפת הדרכים שלה. חוקרי החברה, כך היא הצהירה, הציבו כמטרה לפתח מעבדים קוונטיים, הניתנים להרחבה עד להיקף של יותר מאלף קיוביט, עד סוף שנת 2023. במקביל, מספרים ביבמ, כי כבר כיום היא מציעה מערכות קוונטיות יציבות בענן עבור לקוחות, חוקרים ומתעניינים, ואפילו עבור הציבור הרחב.

יבמ. צילום: ג'וזף קובס, BigStock

יבמ. צילום: ג'וזף קובס, BigStock

מערכות אלו מבוססות, בין השאר, על המעבד הקוונטי Canary, שמציע 5 קיוביט, וכן על המעבד Falcon שמציע 27 קיוביט. מעבד נוסף שמציעה החברה, אם כי רק לטובת לקוחות החברה השותפות ברשת IBM Q – רשת של מוסדות אקדמיים, חברות מסחריות ומעבדות, המבצעות מחקר בעזרת מחשוב קוונטי – הוא Hummingbird שמציע עוצמה של 65 קיוביט.

אבל היעד, כאמור, הוא להגיע למעבד עם יותר מאלף קיוביט, והצעד הראשון יהיה לחצות את רף המאה קיוביט כבר בשנה הבאה. החברה אמורה להשיק את Eagle עם 127 קיוביט. מעבד זה יציע שיפור בזמן השליטה ובהקטנה משמעותית של מספר השגיאות. הצעד הבא כבר יהיה המעבד Osprey, שאמור להגיע לשוק גם עם תשתית למערכת קירור חדשה, שתוכל לתמוך ביותר מעבדים בו-זמנית. מעבד זה כבר יציע עוצמת מחשוב הגדולה כמעט פי ארבע מקודמו, ותגיע ל-433 קיוביט.

בקצה מפת הדרכים הזו נמצא Condor, שישבור את הקו עליו מצהירה יבמ, ושאמור להציע 1,121 קיוביט תוך כדי שהוא נבנה על היכולות והניסיון שיצברו מהנדסי החברה בשלבים הקודמים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים