היעד הבא למתקפות סייבר: גוף האדם

העתיד שלנו בסייבורג, אומרים חוקרי קספרסקי, ומסייגים את ההתלהבות בשני חששות: שהתחום יהיה אזור השמור לעשירים בלבד, וכי גופנו יהווה יעד לפושעי רשת

העתיד שלנו בסייבורג. אילוסטרציה: BigStock

סייבורג, הדור הבא. מרבית האנשים בעולם מתלהבים מההעצמה הדיגיטלית-טכנולוגית של גוף האדם, אלא שמחקר חדש של קספרסקי (Kaspersky) מעיד כי התהליכים הללו כרוכים בסכנות סייבר. 

המחקר העלה כי 92% מאיתנו ישנוּ היבט פיזי של עצמנו, אם יוכלו, בעוד שכמעט שני שלישים (63%) מאיתנו ישקלו להעצים את גופנו בטכנולוגיה, כדי לשפר אותו, באופן קבוע או זמני.

המחקר נערך בקרב 14,500 מבוגרים ב-16 מדינות באירופה ובצפון אפריקה. הוא מצא כי האיטלקים הם בעלי הרצון הרב ביותר לשקול העצמה טכנולוגית לגוף בני האדם (81%), ואילו הבריטים הם בעלי הרצון הפחות ביותר לכך (33%). חלק מהנשאלים אף הביעו את הרצון לחבר סמארטפונים לגופם.

מרבית הנסקרים היו רוצים להשתמש בהעצמה הטכנולוגית לטובת האנושות. 53% מהם אמרו שיש להשתמש בה לשיפור איכות החיים. המטרה של כל העצמה טכנולוגית, לפי כלל הנשאלים בלא הבדל גיאוגרפי, הייתה לשפר את הבריאות הגופנית הכללית (40%) או את הראייה (33%).

עם זאת, נותרו ספקות מסוימים, כאשר 69% מהמשיבים ציינו כי הם חוששים שההעצמה הטכנולוגית תהיה מוגבלת לעשירים, בעוד ש-88% מהם הביעו חשש כי גופם ייפרץ על ידי פושעי סייבר.

זקוקים לסטנדרטים מוסכמים כדי להבטיח את הצלחת הפיתוחים

לדברי מרקו פרויס, מנהל צוות המחקר והניתוח העולמי בקספרסקי, "השתלת אמצעים טכנולוגיים בגוף האדם היא אחת ממגמות הטכנולוגיה המשמעותיות ביותר כיום. אנו רואים כבר מגוון רחב של יישומים מעשיים הנפרשים באזורי חיינו, כמו בריאות וסעד, ספורט, חינוך ותחבורה. שריונות, שלדים חיצוניים ללוחמי אש, או הדפסה ביולוגית של איברים הם רק שתי דוגמאות. אלא שהאנשים צודקים בזהירות שלהם. תומכי ההעצמה הטכנולוגית כבר בודקים את גבולות האפשר, אך אנו זקוקים לסטנדרטים מוסכמים כדי להבטיח שההעצמה תמצה את מלוא הפוטנציאל – תוך צמצום הסיכונים".

מחלוצי תחום חיבור מוח האדם למחשב. אילון מאסק. צילום מתוך ויקיפדיה

מחלוצי תחום חיבור מוח האדם למחשב. אילון מאסק. צילום מתוך ויקיפדיה

אחד החלוצים והמובילים בפיתוח התחום הוא המיליארדר והיזם אילון מאסק, מייסד הענקיות טסלה (Tesla) ו-SpaceX – המתמחות במכוניות חשמליות שעתידות להפוך לאוטונומיות, ובהטסת טילים לחלל, בהתאמה. חברת סטארט-אפ נוספת שלו, נוירלינק (Neuralink), שאותה הציג לעולם ביולי 2019, חשפה בשלהי אוגוסט האחרון חזירה בשם גרטרוד ששבב מחשב בגודל מטבע הושתל במוחה ונמצא בו בחודשיים האחרונים. בכך הדגים מאסק את הצעד הראשון לעבר המטרה של החברה – לממשק את המוח האנושי למחשב. לפי מאסק, הצ'יפ של נוירלינק, לכשיושתל בבני אדם, יוכל לאפשר לנו לתקשר זה עם זה מוחית, במקום לכתוב או לדבר – מה שמאסק מכנה "טלפתיה רעיונית". דוגמה נוספת ליתרונות החיבור בין המוח למחשב היא שנוכל להאזין לשיר, פשוט על ידי מחשבה על שמו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים