מצוינות בתקופת חירום ואי ודאות
הקורונה המחישה שכל ישראל ערבים זה לזה, גם בישראל הארגונית וגם אצל מנהלי ואנשי הטכנולוגיה, שמצאו פתרונות טכנולוגיים יצירתיים ונדרשים ב-נו טיים ● תחרות IT Awards, שתתקיים גם השנה, מבקשת להעלות על נס את המצוינות שלהם בתקופה המשברית
משבר הקורונה נתן את אותותיו גם על המגזר העסקי ועל המשק בכלל – לא רק בהיבטים שנסקרו בהרחבה באמצעי התקשורת השונים, ובמרכזם צמצום הפעילות העסקית במשק וההוצאה הנרחבת לחל"תים, אלא גם על המנמ"רים ואגפי מערכות המידע בארגונים. אלה מצאו את עצמם בן לילה בחזית המלחמה במשבר הקורונה בארגונם, ובמקרים מסוימים גם במשבר הבריאותי והכלכלי הכללי (לדוגמה, ה-IT במשרדי הממשלה הרלוונטיים ובארגונים מצילי חיים כגון בתי וקופות חולים). האתגרים היו רבים ודרשו פתרונות מיידיים, יצירתיים וברי יישום. ההצטיינות, שהיא חלק מה-DNA של כל ארגון IT, קיבלה משמעות רבה יותר מאז פרוץ המגיפה.
זו אחת הסיבות שהחלטנו, באנשים ומחשבים, שגם – ואולי אף בפרט – בשנה מאתגרת זו נמשיך במסורת הארוכה של IT Awards – תחרות מצטייני ענף טכנולוגיות המידע. בכל שנה אנחנו מחלקים פרסים לארגונים שביצעו פרויקטי IT חשובים על הצד הטוב ביותר, כאלה שיש להם השפעה רבה על הארגונים ולקוחותיהם, ולפעמים גם על הציבור באופן כללי.
לתחרות מוגשים מדי שנה כמה מאות פרויקטים, בשורה של קטגוריות, והם נבחנים בשני שלבים על ידי צוותי שופטים מקצועיים ובלתי תלויים. לאור המציאות החדשה, נוספה עוד קטגוריה: מצוינות בקורונה. כבר כעת, בשלבים המתקדמים של הגשת הפרויקטים, אנחנו מבינים שהצפי שלנו שזו תהיה הקטגוריה הפופולרית – מתקיימת.
פרויקטי הקורונה מכילים בתוכם אלמנטים טכנולוגיים, שיש להם ביטוי גם ביתר הקטגוריות של התחרות. אלא שהשופטים לא יתמקדו בקטגוריה זו בטכנולוגיה בלבד, אלא גם במה ובמי שעומד מאחוריה: החשיבה מחוץ לקופסה, התאמת הכלים והטכנולוגיה לאתגרים שהוצבו בפני המנמ"ר ובעיקר פתרונות שאפשרו לארגון לעבור מהמצב של ערב הקורונה למציאות החדשה, שניחתה עליהם, כמו על כולנו, בהפתעה. על מנהלי הטכנולוגיה הוטל למצואא ת הפתרונות כאן ועכשיו, כדי לאפשר את ההמשכיות העסקית שלו ואת עבודתו על הצד הטוב ביותר. לעתים היו אלה פתרונות שהארגון כלל לא התכוון להטמיע.
כל ישראל הטכנולוגית ערבים זה לזה
במהלך החודשים האחרונים שמענו סיפורים רבים על ההצטיינות של הארגונים בזמן הקורונה. כבר כעת, בקטגוריה זו יש לא מעט פרויקטים שמכסים את הקשת הרחבה של המציאות המחשובית הארגונית בזמן הקורונה בשלל מגזרי המשק והתחומים הטכנולוגיים. כך, למשל, הוגשו פרויקטים בתחום אבטחת המידע, ובכלל זה אבטחת אפליקציות והוספת שכבות הגנה, במיוחד למשתמשים שעובדים מהבית, בסביבות שבהגדרה אינן בטוחות. גם חיבור העובדים מהבית דרש לא מעט יצירתיות.
הפרויקטים הללו בוצעו על ידי אנשים מוכשרים, ואנחנו רוצים לפגוש את האנשים האלה, שבדרך כלל אינם נחשפים. אירוע המצטיינים הוא המקום שבו אפשר לומר להם תודה.
המצטיינים לא עבדו לבד, והם נעזרו באנשים שלהם, בחברות הספקיות, ביועצים ובאנשי המקצוע בחברות ה-IT. הקורונה הייתה ועודנה הזדמנות להעמיד למבחן את שיתוף הפעולה בין הספק ללקוח, וברוב המקרים הוא עבר ועובר בהצלחה. בכלל, הקורונה המחישה שוב שבזמן חירום, כל ישראל ערבים זה לזה, לרבות ישראל הארגונית, והעובדים והמנהלים מתגייסים ומוציאים מעצמם הרבה יותר ממה שהם חשבו אי פעם.
דבר לא פחות מעניין הוא שרבים מהארגונים דיווחו שלמרות הקורונה, הם לא הפסיקו לרגע את יתר הפרויקטים. תוכניות עבודה שאושרו אמנם עברו לעתים לביצוע בעצימות נמוכה, אבל הצוותים המשיכו לעבוד. האסטרטגיה שאימצו הארגונים היא שאמנם, לקורונה אין כרגע תאריך תפוגה, אבל כל ארגון חייב להיות מוכן ליום שאחרי, עם כל האתגרים שיעמדו בפניו, וככל הניתן, כדאי להם להמשיך את העבודה הקיימת. ארגון שלא עושה זאת עלול להחריף עוד יותר את הפגיעה שהקורונה פגעה בו.
השורה התחתונה: הקורונה הוסיפה לערך המצוינות משמעות אחרת, חדה וחזקה יותר, שדורשת לא רק מיומנות טכנולוגית, אלא גם העצמה אישית ויכולת הסתגלות למציאות שאי הוודאות הוא המשתנה העיקרי בה.
ההרשמה לתחרות נמשכת ואתם.ן מוזמנים.ות לעשות זאת כאן.
תגובות
(0)