הגדרות חדשות בטוויטר יאפשרו לבחור מי מגיב לציוץ שלכם

טוויטר בחנה בחודשים האחרונים הגדרות שיחה חדשות, שנותנות לאנשים יותר שליטה על הציוצים שהם מעלים לפלטפורמה, והחל מאמש (ג') נכנסו ההגדרות החדשות לתוקפן בעבור כולם

מנסה להפוך לפחות רעילה? טוויטר. צילום אילוסטרציה: BigStock

ברשת החברתית טוויטר (Twitter) החלו במאי השנה לבדוק הגדרות חדשות שיאפשרו לאנשים יותר שליטה על שיחה שהם מתחילים בציוץ. החברה יצאה מנקודת הנחה כי לעיתים אנשים מרגישים יותר בנוח לעסוק בנושאים מסוימים כאשר ניתנת להם האפשרות לבחור מראש מי יוכל להגיב על ציוצם הספציפי.

החברה סיפרה כי בזמן הפיילוט הבחינה בכך שאנשים משתמשים בהגדרות החדשות כדי להתחיל שיחות שלא תמיד היו אפשריות קודם לכן. לפיכך החליטו בטוויטר לאמץ את החידוש, והחל מאמש (ג') כל אחד יוכל להשתמש בהגדרות, שיבטיחו כי תגובות לא רצויות לציוץ שהעלה לפלטפורמה לא יפריעו לשרשורים ולתגובות שבאים בעקבותיו.

פשוט בוחרים מי יוכל להגיב ונמנעים מהצקות

כך זה עובד: לפני שמצייצים בוחרים מי יכול להגיב מבין שלוש אפשרויות: כל אחד (ברירת המחדל וזו שהופיעה בטוויטר עד כה); רק אנשים שהמפרסם עוקב אחריהם; רק אנשים שהמצייץ בוחר באופן ספציפי. במקרה של שתי האפשרויות האחרונות, המשתמשים יסומנו ויוכלו להגיב לציוץ. במקביל, אייקון התגובה יבוטל (יופיע באפור) עבור מי שאינם יכולים להגיב. שימו לב שגם מי שלא יכולים להגיב עדיין יוכלו לראות את הציוץ, לעשות לו רי-טוויט ואף לתת לו לייק.

לצייץ בלי חשש. איור: BigStock

לצייץ בלי חשש. איור: BigStock

טוויטר כתבה בהודעה על החידוש כי "מאז שהתחלנו לבדוק אפשרות זו בחודש מאי, אנשים נעזרו באפשרות כדי לארח ראיונות ופאנלים, לשתף את מחשבותיהם ולהודיע הודעות. למדנו הרבה מהשימוש, התגובות והשאלונים. הגדרות אלו עוזרות לאנשים להרגיש בטוחים יותר, והן מאפשרות להוביל לשיחות משמעותיות יותר, תוך מתן אפשרות לאנשים לראות נקודות מבט שונות". 

לפי החברה, ההגדרות החדשות מסייעות לאנשים להרגיש בטוחים יותר לצייץ וחשים מוגנים יותר מספאם ומתגובות פוגעניות. עוד טוענת טוויטר כי מגיבים "בעייתיים" (בעיניי משתמש מסוים) לא יכולים לפגוע במפרסם הציוץ כבעבר. על בסיס ממצאיה בפיילוט, ההגדרות מנעו בממוצע שלוש תגובות שעלולת להיות פוגעניות. לפיכך, אנשים המתמודדים עם תגובות פוגעניות בפלטפורמה מצאו את ההגדרות החדשות שימושיות – ונמצא סיכוי של פי 3 שהאנשים כאלו ישתמשו בחידוש, המאפשר להם מעין "מסנן" תגובות.

החברה מספרת כי למעשה "מדובר בשיטה חדשה למנוע רעש – 60% מהאנשים אשר השתמשו בהגדרות אלו במהלך תקופת הבדיקה לא השתמשו ב-Mute או Block".

אפשרויות הבחירה החדשות בטוויטר. צילום: יח"צ

אפשרויות הבחירה החדשות בטוויטר. צילום: יח"צ

השינוי צפוי להוביל לדיונים בעלי משמעות גבוהה יותר בטוויטר

טוויטר צופה כי החידוש יביא לכך שמשתמשים ישתפו את מחשבותיהם יותר. היא גילתה מהניסוי שלה כי ציוצים המשתמשים בהגדרות אלו, לגבי נושאים כמו מאבק השחורים נגד אלימות משטרתית ובעד שוויון זכויות, במסגרת מחאת Black Lives Matter, או מגיפת הקורונה, זוכים לשרשור תגובות ארוך יותר בממוצע בהשוואה לציוצים שבהם לא השתמשו בהגדרות החדשות.

החברה גם מספרת כי חלק מהמשתמשים בהגדרות אלו נטו לנהל שיחות רגישות יותר אודות פוליטיקה ונושאים חברתיים, וכן כי בעלי מספר עוקבים גבוה בפלטפורמה משתמשים בהגדרות בכדי לשתף יותר רגשות, דעות וחדשות אישיות.

"טוויטר משרתת את השיח הציבורי, לכן חשוב שאנשים יראו את נקודות המבט השונות. אנו נמשיך לפעול על מנת להקל על אנשים למצוא כל דיון דרך Retweets ותגובות", כתבה טוויטר בהודעתה לעיתונות, והבטיחה כי "בנוסף, אנו בוחנים סימון חדש המאפשר להבליט כאשר נעשה שימוש בהגדרות שיחה אלו".

לדבריה, "אנו נמשיך לעדכן הגדרות אלו על בסיס התגובות שלכם. בחודשים הקרובים אנו מתכננים להוסיף אפשרות להזמין עוד אנשים לשיחה לאחר שהיא החלה, התרעות ברורות המאפשרות לאנשים לדעת כאשר הם מוזמנים להצטרף לשיחה באמצעות הגדרות אלו, ודרכים נוספות לראות את הדיון בשלמותו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים