עד 2030 – שוק הגנת הסייבר יגיע ליותר מ-430 מיליארד דולר
השוק יגדל פי 3.6 לעומת שנת 2019 - גידול שנתי בשיעור של 12.6%, כך על פי חברת המחקר P&S Intelligence ● איך משפיעה הקורונה על הגידול בביקוש לשירותי הסייבר?
על רקע הגידול באיומים ובאירועים, שוק הגנת הסייבר צפוי לעמוד בשנת 2030 על 433.6 מיליארד דולרים. הנתון משקף גידול כולל של פי 3.6 לעומת שנת 2019, וגידול שנתי בשיעור של 12.6%. בשנה החולפת היקף השוק העולמי בתחום עמד על 119.9 מיליארד דולרים, כך על פי חברת המחקר P&S Intelligence.
לפי חברת המחקר, "מגיפת הקורונה עובדת כמו קסם על שוק הגנת הסייבר. על רקע המצב בו ארגונים עוברים למודל העבודה מהבית, ויש מיקוד בצמיחה בשירותי בריאות חיוניים ברחבי העולם – עולה גם שכיחות מתקפות הסייבר. במהלך תקופה זו, לא רק שמחלקות ה-IT מתקשות לגלות איומי סייבר במחשבי העובדים השוהים בביתם, אלא שאף חל גידול בהיקף אתרי אינטרנט מזויפים הקשורים לקורונה, ולהם כוונות זדוניות. כלל הנתונים הללו הביאו לעלייה חדה בביקוש לפתרונות הגנת הסייבר – והשוק מפיק מכך תועלת".
מגזר הארגונים הקטנים-בינוניים, SME, צפוי לחוות את שיעור הגידול השנתי בהיקף הגבוה ביותר בתחום הגנת הסייבר, שיעמוד על 15.3%. "חברות קטנות ובינוניות עוברות במהירות למחשוב ענן", נכתב, "הן מתמקדות בדרישות לעמוד בתאימות לרגולציות, להגן על נתונים רגישים של לקוחות רגישים ולעבור דיגיטציה במהירות".
על פי חברת המחקר, תחום ניטור האבטחה היה הפלח המניב את ההכנסות הגבוהות ביותר בשוק הגנת הסייבר בשנת 2019. את הגידול האמור החוקרים מייחסים לתפישה ההולכת וגוברת לגבי החשיבות של ניתוח איומים פוטנציאליים, ניטור ומעקב אחר אירועים חשודים בזמן אמת, ועמידה ברגולציות.
בעתיד הקרוב, נכתב, ההתקדמות המהירה ביותר בשוק הגנת הסייבר תהיה במגזר הבריאות. "המיקוד של ארגוני הבריאות בשיפור רמת הטיפול בחולים, בעמידה בתקנות, שימוש בתוכנה מבוססת ענן, אימוץ הגישה לניטור מטופלים מרחוק ומינוף טכנולוגיות משופרות, כולל האינטרנט של הדברים, לימוד מכונה, ומחשוב ענן – הולך וגובר. בנוסף, עם ההוצאות ההולכות וגדלות בתחום הבריאות, אימוץ פתרונות אבטחת הרשת במגזר הבריאות צפוי לעלות".
השחקניות העיקריות בתחום הגנת הסייבר, על פי חברת המחקר, הן: טרנד מיקרו (Trend Micro), סיסקו (Cisco), פייראיי (FireEye), מק'אפי (McAfee), צ'ק פוינט (Check Point), פאלו אלטו (Palo Alto Networks), פורטינט (Fortinet), ברודקום (Broadcom) (בשל רכישתה חלק מסימנטק – י"ה), יבמ (IBM) וג'וניפר (Juniper Networks).
תגובות
(0)