משבר הקורונה: גוגל תמשיך להעסיק במתכונת עבודה מרחוק עוד שנה
ענקית הטכנולוגיה האמריקנית הודיעה כי עד חודש יולי 2021 יתבקשו העובדים שלה להישאר בבתיהם ולא להגיע למשרדים, בשל הצורך לשמור על ריחוק חברתי בגלל המגיפה
חברת גוגל (Google) תשמור את עובדיה מרוחקים ממשרדיה לפחות עד יולי 2021, לנוכח מגיפת הקורונה שממשיכה לפקוד את העולם בכלל, וארה"ב בפרט, כך על פי דיווחים אחרונים. במהלך זה הפכה הענקית ממאונטיין וויו לאחת החברות הראשונות שהרחיבה למפרע את מתכונת העבודה החדשה גם אל תוך השנה הבאה.
המעבר של ענקית הטכנולוגיה לעבודה מרחוק למשך שנה נוספת ישפיע כמעט על כל 200,000 עובדיה במשרה מלאה במדינה, וכמו גם על עובדי הקבלן שלה, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל.
מנכ"ל גוגל, סונדר פיצ'אי, כתב בהודעת דוא"ל למועסקים, שהשיג ופרסם הביזנס אינסיידר (Business Insider), כי "כדי לתת לעובדים את היכולת לתכנן קדימה, אנו מרחיבים את העבודה ההתנדבותית הגלובלית שלנו מהבית עד ה-30 ביוני 2021". פיצ'אי המשיך וכתב: "אני מקווה שזה יציע את הגמישות הדרושה לכם כדי לאזן עבודה עם טיפול בעצמכם וביקיריכם במהלך 12 החודשים הקרובים".
לפי הג'ורנל, פיצ'אי החליט לדחות בשנה את הפתיחה המחודשת לאחר דיון בקרב קבוצת המנהלים הבכירים המכונה Google Leads. על פי הדיווח, פיצ'אי, שקידם את עניין הדחייה של השיבה למשרדים, רצה בין היתר לעזור לעובדים אשר להם ילדים ועשויים להתמודד עם סגירת מוסדות החינוך ולמידה מרחוק.
גוגל סגרה את משרדיה, כולל המטות המרכזיים, בחודש מרץ כשווירוס הקורונה הגיע לאזור המפרץ בסן פרנסיסקו. החברה תכננה בתחילה לחזור לעובדה ב-6 ביולי, מה שלא קרה כידוע בעיקר משום שנגיף הגיע ככל הנראה להתפרצות שנייה בקליפורניה – אם כי בעיקר בדרום קליפורניה ולא באזור המפרץ, בו גוגל ממוקמת. בתחילה אמרה גוגל שתאריך הפתיחה המחודש שלה יהיה ככל הנראה בספטמבר, אבל כעת נראה שעובדים ימשיכו לעבוד מהבית לפחות עוד שנה.
פיצ'אי ציין עם זאת במייל לעובדיו כי משרדי החברה ב-42 מדינות שבהן הקורונה בנסיגה חזרו לפעול פיזית, "עם פרוטוקולי בריאות ובטיחות איתנים".
שוקלים את תכניות הפתיחה המחודשת חודשים קדימה
ההחלטה של גוגל מגיעה בזמנים שבהם שמעסיקים רבים שוקלים את תכניות הפתיחה המחודשת שלהם חודשים קדימה. למרות שחלקם החלו להחזיר עובדים למשרדים, אחרים אימצו אפשרויות עבודה מרחוק ארוכות מהצפוי, אסטרטגיה המובלת בעיקר משום עליית מספר החולים בווירוס ולנוכח ההיסוס ודאגת העובדים משיבה לסביבות עבודה פיזיות.
מיקרוסופט (Microsoft) אמרה כי העובדים שלה ימשיכו לעבוד מהבית עד אוקטובר לפחות, ואילו אמזון (Amazon) יידעה את העובדים ואת העולם כי העבודה מרחוק אצלה תימשך לפחות עד ינואר. שתי חברות אלו ממוקמות בסיאטל, שם מניין החולים בקורונה נמצא במגמת עלייה.
מאידך, ישנן מעסיקות שלא רק מרחיבות את אפשרויות העבודה מרחוק במהלך המגיפה, אלא מתכננות לאמץ אותה ללא הגבלת זמן. כך למשל, טוויטר (Twitter) בישרה בחודש מאי שהיא מעניקה לעובדיה את האפשרות לעבוד מהבית "לנצח". פייסבוק (Facebook) הודיעה כי החל משנת 2021 עובדים מסוימים ומנוסים יוכלו להגיש בקשה למעמד קבע של עובד מרחוק, כאשר הערכה היא כי עד 50% מכוח העבודה של הבוסית הענקית יפעלו מחוץ למשרדי החברה בחמש עד עשר השנים הבאות.
חברת המחקר גרטנר (Gartner) סקרה באחרונה 127 מנהלי משאבי אנוש בעסקים בתחומים שונים. לפי ממצאיה, 82% מהחברות שנסקרו אומרים כי הארגונים שלהם מתכננים לאפשר לעובדים לעבוד מרחוק לפחות חלק מהזמן, גם לאחר סיום מגיפת COVID-19. בנוסף, כמעט מחצית (47%) מהנסקרים אמרו שהם מתכוונים לאפשר לעובדים לעבוד באופן מלא מרחוק בעתיד. עבור ארגונים מסוימים, זמן גמיש יהיה הנורמה החדשה, שכן 43% מהנשאלים בסקר דיווחו כי החברות שלהם יעניקו לעובדים גמישות בנוגע לימי העבודה מהבית או במשרד, ואילו 42% יספקו להם את הגמישות הזו דווקא לגבי שעות העבודה.
תגובות
(0)