ארה"ב: סין נותנת חסות להאקרים שתוקפים ארגונים אמריקניים

במסגרת ההסלמה ביחסים בין שתי המדינות, התביעה האמריקנית הגישה כתב אישום נגד שני האקרים, שבו נטען שהשלטון בבייג'ינג נותן להם חסות בתמורה לשיתוף פעולה עם סוכנויות הביון הסיניות

עוד מהלך במשחק השחמט הסייברי שארצות הברית וסין מנהלות. אילוסטרציה: BigStock

כתב אישום הוגש אתמול (ג') בארצות הברית נגד שני האקרים סינים, שפועלים בחסות סוכנויות הביון במדינת הענק. השניים נאשמים כי פעלו לגנוב נתונים ממגוון יעדים אמריקניים מהמגזרים הרפואי והביטחוני, כולל מאמץ לפרוץ לארגוני רפואה שעוסקים בחיפוש חיסון פוטנציאלי לנגיף הקורונה.

החשודים, לי שיאויו ודונג ג'יחי, גנבו טרה-בייטים רבים של מידע ממחשבים ברחבי העולם ובפרט בארצות הברית, בעוד הם ממוקמים בסין. על פי התביעה האמריקנית, הקמפיין התחיל הרבה לפני הקורונה: במשך יותר מעשור – מספטמבר 2009 ועד לחודש הנוכחי – השניים ביצעו ריגול בסייבר נגד ארגוני בריאות, חברות תרופות, אוניברסיטאות, חברות הנדסה ימית, מרכזי חדשנות לביו-טכנולוגיה ומגוון יעדים אמריקניים אחרים.

"שני ההאקרים עבדו עם משרד הביטחון הסיני, ופרצו למען רווח כספי אישי", אמר ג'ון דמרס, עוזר התובע הכללי של ארצות הברית. לפי דמרס, הם גם תקפו מתנגדי משטר סיניים ופעילי זכויות אדם אמריקניים.

משקיפים ציינו כי האישומים שהוגשו מייצגים את התפתחות הטענות של משרד המשפטים האמריקני נגד האקרים סיניים. זו הפעם הראשונה שארצות הברית מאשימה את המפלגה הקומוניסטית השלטת בסין בכך שהיא נותנת חסות לפושעי רשת בתמורה לשיתוף הפעולה עם סוכנויות הביון. "סין מוכנה להעלים עין מהאקרים עבריינים שפועלים בגבולותיה", אמר דמרס.

סין מצטרפת לרשימה "מכובדת"

תובעים אמריקניים האשימו בעבר את ממשלות צפון קוריאה, רוסיה ואיראן בכך שהגנו על האקרים פליליים. "סין תפסה את מקומה כעת… במועדון המביש של מדינות שמעניקות מקלט בטוח לעברייני סייבר בתמורה לכך שהפושעים 'נקראים לדגל', משמע – לעבוד לטובת המדינה. במקרה זה, המפלגה הקומוניסטית הסינית עשתה זאת כדי להאכיל את הרעב הלא יודע שובע שלה לקניין רוחני של חברות אמריקניות ואחרות, שאינן סיניות, כולל מחקרים על נגיף הקורונה", אמר דמרס.

יצוין כי הקורונה פרצה במחוז ווהאן שבסין, וכי שלטונות המדינה הואשמו שהסתירו את הנגיף מהעולם ושאם הם לא היו עושים זאת – המגפה יכולה הייתה להיות מצומצמת יותר.

כתב אישום הצהרתי

שני הנאשמים שוהים בסין, מחוץ לתחום השיפוט של ארצות הברית, כך שכתב האישום חשוב רק בהיבט ההצהרתי שלו.

סין מכחישה בעקביות את ההאשמות על ריגול סייבר בחסות המדינה. אולם, חלק גדול מפעילות הפריצה המתוארת בכתב האישום תואם את האינטרסים הלאומיים הסיניים, כולל ניסיון פריצות לחברות ביטחוניות ולמוסדות הפועלים, למשל, לפיתוח רכבת שנעה במהירות גבוהה מאוד. עם זאת, שני ההאקרים מואשמים גם בניסיון לגנוב נתונים מחברות גיימינג, בין היתר בשבדיה ובליטא.

כתב האישום מגיע לאחר שגורמים ממשלתיים בארצות הברית הצהירו שוב ושוב שהאקרים זרים ביקשו לגנוב מידע מגופי מחקר שעורכים ניסויים למציאת חיסון לנגיף הקורונה מארגוני רפואה אמריקניים. ביום ה' האחרון ארצות הברית, בריטניה וקנדה האשימו האקרים שפועלים בחסות רוסיה בניסיון לגנוב מידע ממכוני מחקר שעוסקים בתחום, כמו גם במטרות ממשלתיות ודיפלומטיות, בגופי חשיבה ובארגוני בריאות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים