גיל שויד: "מגפת הסייבר הענקית הבאה – בדרך"
"המגפה נמצאת מעבר לפינה ובניגוד למגפה ביולוגית, שם אדם אחד מדביק לכל היותר שניים וקצב ההדבקה מוכפל מדי שבוע, כאן הוא מוכפל בתוך שניות ומחשב אחד יכול להדביק מאות מחשבים אחרים", הזהיר מנכ"ל צ'ק פוינט
"ארגונים צריכים להתכונן למגפת הסייבר הבאה – היא נמצאת מעבר לפינה. להבדיל ממגפה ביולוגית, שראינו שבה חולה אחד יכול להדביק עד שני אנשים, במגפת סייבר, מחשב אחד שנדבק יכול להדביק עשרות ומאות, בדקות ואף בשניות, אפילו כשמדובר בנוזקות לא מתוחכמות", כך אמר גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט, במסיבת עיתונאים וירטואלית שהחברה ערכה היום (ד') לפרסום התוצאות הרבעוניות שלה.
שויד יכול בשקט להיות אופטימי לגבי מצב החברה שבראשותו: היא עקפה את התחזיות ורשמה עליות הן בהכנסות והן ברווח הנקי. הוא כינה את הרבעון "אחד הרבעונים הכי יוצאי דופן והכי מיוחדים שעברנו. מרבית העובדים עובדים מהבית והצלחנו להשיג את התוצאות האלה בעולם הווירטואלי ולא הפיזי. זה מרשים מבחינת הביצועים של החברה אבל מדאיג מבחינת מצב העולם, שמאוד רחוק לחזור לנורמליות". לאור אי הוודאות, צ'ק פוינט החליטה, באופן חריג, שלא לפרסם תחזיות לרבעון הנוכחי ולשנה כולה.
אמנם, חלק משמעותי מהגידול נובע מירידה ניכרת בהוצאות התפעוליות, עקב המעבר של מרבית עובדי צ'ק פוינט לעבודה מהבית והשבתת שוק התעופה, שמונע מאנשי החברה לטוס לפגישות עם לקוחות, אולם משברים כמו הקורונה מעלים את הביקוש למוצרי אבטחה – כי ההאקרים יודעים לנצל אותם היטב. למשל, מחלקת המחקר של צ'ק פוינט, שהייתה עמוסה מאוד בתקופה האחרונה (35 פרסומים ברבעון השני של השנה לעומת 59 פרסומים בכל 2019), מצאהכי הפצחנים ביצעו מתקפות פישינג, שהותאמו לנושא המרכזי שהעולם התעניין בו בכל אחד מפרקי המשבר. "אם בהתחלה לא הבנו מה זה קורונה וחיפשנו מידע רפואי אודות הנגיף – ההאקרים ביצעו מתקפות תוך שליחת מיילים שבהם הם כביכול 'מספקים לנו אותו'", ציין. לאחר מכן, או במקביל, הם "שלחו קורות חיים" של מועמדים לעבודה, ניסו לגנוב כספים שהממשלות העבירו לאנשים או לעסקים ותקפו את מערכות הלמידה מרחוק. בנוסף, הוא הזכיר את המתקפות על תשתיות קריטיות שהיו בחודשים האחרונים במקומות שונים בעולם, כולל הניסיון להחדיר כלור למערכות המים של ישראל.
"SIGRed – אחת הפגיעויות החמורות שראיתי בקריירה"
בדבריו התייחס שויד בהרחבה לתולעת SIGRed, שאותה צ'ק פוינט חשפה בשבוע שעבר. "זו אחת הפגיעויות הכי מפחידות שראיתי בקריירה שלי", אמר שויד, שייסד את החברה לפני כמעט שלושה עשורים. "הנוזקה הזאת יכולה להתפשט ממחשב למחשב בלי התערבות אנושית. ביכולתה לתקוף כמעט כל סביבה ארגונית, כי היא תוקפת את השרתים הנפוצים ביותר, שנמצאים כמעט בכל ארגון, ורבים מהם פתוחים לאינטרנט". הוא קרא לארגונים להגן על עצמם מפני SIGRed באופן מידי.
שויד ציין לחיוב את פלטפורמת זום, שלמרות הפגיעויות שנתגלו בה, "לא ראינוט בעיות אבטחה מז'וריות. לא גילינו פריצות לשיחות, למשל".
הוא מנה שני דברים, שלצד התוצאות העסקיות יכולים לתת אינדיקציה לכך שהאיתנות הפיננסית של צ'ק פוינט במצב טוב: ראשית, החברה הגדילה את מצבת כוח האדם שלה ברבעון השני ב-100 עובדים, לאחר שגייסה מאות ומנגד לא פיטרה הרבה ממועסקיה. זאת, בניגוד לחברות היי-טק רבות אחרות, שעשו זאת בגל הראשון או עושות זאת עכשיו. בנוסף, החברה ממשיכה לחפש מיזוגים ורכישות גם בתקופה זו, שבה ארגונים נזהרים מאוד להוציא כספים.
מה באשר לעתיד?
צ'ק פוינט מתכוונת להמשיך לאפשר עבודה מרחוק ולהצטרף למגמת העבודה ההיברידית. עובדי החברה בהחלט יתמכו במהלך: סקר שהיא עשתה מעלה כי 80% מהם היו רוצים סביבת עבודה היברידית ו-55% מעוניינים לעבוד בעיקר מהבית. 10% לא רוצים כלל להגיע למשרד בעתיד ו-10% הנותרים מעוניינים להמשיך במודל המסורתי – עבודה מהמשרד בלבד.
ככלל, אמר שויד, "עולם העבודה העתידי יהיה היברידי – אנשים עדיין ירצו לקיים פגישות עסקיות פיזיות, אבל תהיינה הרבה יותר פגישות וירטואליות ומהבית. אנחנו, בצ'ק פוינט, מתחילים להיערך לזה, בין היתר על ידי כך שאנחנו חושבים על איך ייראה המשרד העתידי, איך מייצרים עבודת צוות כשעובדים מהבית, כיצד מודדים עבודה ואיך עושים את זה במצב שבו חלק מהעובדים רוצים לבוא למשרד בכל יום וחלקם מעוניינים לעבוד מהבית – חלקית או באופן מלא".
האינטרסים של צק פוינט ברורים. לדבר במושגים פשוטים ולומר "מגיפת" סייבר. בואו נרגיע ונשמור את המילה מגיפה לדברים כמו מחלות. לא צריך להלחיץ בשביל להעלות את המניות. בואו נעסוק בפיננסים וטכנולוגיה בלי להפחיד. קצת מוסריות גיל. החיים הם לא רק עסקים.