אקדמיה בענן: אונ' ת"א משתמשת בכוח המחשוב בענן לתרגולי סטודנטים מרחוק

סבינה יוזפובסקי, מנמ''רית הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב: "באמצעות מחשוב הענן של AWS האוניברסיטה נתנה לסטודנטים את היכולת להמשיך לעשות את המטלות שלהם, אפילו אם הם משתמשים בבית במחשב עם חומרה חלשה, וכל זאת מבלי שהם צריכים להגיע פיזית לאוניברסיטה"

סבינה יוזפובסקי, מנמ''רית הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב. צילום: לימור בן משה גנץ

מגיפת הקורונה קידמה משמעותית את הלימודים מרחוק. אלא שהיא גם יצרה בעיה עבור סטודנטים הלומדים בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב. אלה משתמשים במעבדות עם מחשבים בעלי חומרה חזקה מאוד לביצוע תרגילים, ואין ביכולתם לרכוש באופן פרטי את התוכנות ההנדסיות היקרות.

לדברי סבינה יוזפובסקי, מנמ"רית הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, "באמצעות מחשוב הענן של AWS האוניברסיטה נתנה לסטודנטים את היכולת להמשיך לעשות את המטלות שלהם, אפילו אם הם משתמשים בבית במחשב עם חומרה חלשה, וכל זאת מבלי שהם צריכים להגיע פיזית לאוניברסיטה".

"החלטנו ללכת לתרגול באמצעות מחשוב ענן של AWS", אמרה. "יש לנו חמש כיתות מחשוב, שיש בהם 150 מחשבים. המחשבים חזקים, עם כרטיסים גרפיים ייעודיים, ומאפשרים לסטודנטים לעבוד עם תוכנות CAD, הדורשות הרבה משאבים ויכולת עיבוד. במהלך הלימודים, השימוש של הסטודנטים במחשבים במעבדות אינו אחיד. יש תקופות שכמעט אף סטודנט לא נמצא בכיתה, ויש תקופות, בעיקר במבחנים, שיש עומס, וכמות המחשבים לא מספיקה". לדבריה, "המטרה שלנו הייתה לפתור את בעיית העומס. כיוון שהמחשבים תופסים מקום בכיתות, לא ניתן להוסיף עוד מחשבים. גם וירטואליזציה ברישוי מסורתי הייתה קשה ליישום מבחינת הטמעה ותקציב. לכן החלטנו ללכת על הפתרון של AWS".

"הפיילוט", אמרה יוזפובסקי, "היה אמור להתחיל כמה שבועות לפני הסגר. בתכנון הראשוני הוא נועד לכלול רק תלמידים של קורס אחד. נבחרה קבוצת סטודנטים של שנה ד' בבית ספר להנדסה מכנית, שעבדו על פרויקטי הגמר שלהם ונזקקו למגוון רב של תוכנות, בהן גם גרפיות. בעקבות הקורונה נדרשנו להאיץ את הפרויקט ולהרחיבו. הסטודנטים לא הגיעו לכיתות, אך הלמידה המשיכה להתקיים, והסטודנטים היו מחויבים להגיש את המטלות שלהם ולתרגל. בגלל הצורך הפתאומי, הפיילוט הורחב אד הוק מקורס אחד לעוד שישה קורסים נוספים. בהתחלת הפרויקט חשבנו שהפיילוט יבחן שימוש בענן כפתרון לתקופת המבחנים וכאופציה נוספת ומשלימה לשימוש הרגיל של התלמידים במעבדות מחשבים. בקורונה, השימוש במחשוב ענן הפך להיות האופציה היחידה עבור הסטודנטים".

"אחרי שראינו שהפתרון עובד בקורס המקורי, מרצים נוספים בבית הספר להנדסה מכנית רצו גם הם מענה לאתגר התרגול מרחוק. קיבלנו פניות ממרצים מבתי ספר נוספים בפקולטה, שהתמודדו עם אותו אתגר בדיוק. בסופו של דבר, גם קורסים במחלקה להנדסת תעשייה ובית הספר להנדסת חשמל קיבלו פתרון בצורה מהירה".

יוזפובסקי סיכמה באומרה, כי "אנחנו שומעים משובים חיוביים מהסטודנטים על היכולת לבצע את המטלות שלהם בקורס מהבית מבלי שהם צריכים להגיע לאוניברסיטה. בכיתות הפיזיות אנחנו לא יודעים באילו תוכנות הסטודנטים משתמשים, מה זמן השימוש בתוכנה ספציפית, או מה זמן השימוש במחשבים לאורך היממה או שנת הלימודים. בענן, יש לנו יכולת של הפעלת ניטור ושימוש בשירות הפקת דו"חות באמצעות Amazon Athena. אנחנו יכולים לנתח ולדעת דפוסי שימוש של הסטודנטים. יש לכך ערך פדגוגי אדיר, כי זה יכול לעזור למרצים להבין לכמה זמן תרגול סטודנט נדרש כדי להצליח מבחינה אקדמית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים