"עשינו קפיצת ראש לבריכה עם מים קרים"
שי כהן ממכללת אשקלון ויוסי סוויסה מלנובו מספרים כיצד המכללה האקדמית עברה עם פרוץ משבר הקורונה ללימודים מקוונים בזמן שיא
"עשינו קפיצת ראש לבריכה עם מים קרים: מהיום למחר התחלנו ללמד בצורה מקוונת", כך אמר שי כהן, ראש מינהל טכנולוגיות מידע במכללה האקדמית אשקלון.
כהן השתתף בכנס למידה מרחוק Fast Forward של אנשים ומחשבים וקרן אתנה, שנערך באחרונה, באופן וירטואלי, בהנחיית יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה. כהן דיבר בצוותא עם יוסי סוויסה, מומחה טכני בכיר בלנובו (Lenovo) ישראל.
לדברי כהן, "המכללה הוקמה ב-1965 כשלוחה של אוניברסיטת בר אילן, וב-2003 הוכרה כמכללה אקדמית עצמאית. היא מונה 6,500 סטודנטים שלומדים ב-24 מסלולים לתואר ראשון ושני. כל סטודנט מקבל שולחן עבודה וירטואלי, מותאם אישית, עם כל התוכנות והשירותים שצריך לטובת לימודים. המכללה גם עוסקת במחקר ומתמקדת בחקר שינה, דימות ושיקום אסירים".
הוא ציין ש-"לפני שנתיים היינו בצומת דרכים: חיפשנו תשתית שתיתן מענה לחמש שנים קדימה. לאחר בדיקת היתכנות בחרנו בלנובו ובנוטניקס (Nutanix), בזכות האנשים והטכנולוגיה". לדבריו, "לפני משבר הקורונה, בתחילת השנה, הצגנו את האתגרים שלנו: שביעות רצון, הוספה ופיתוח של תכני לימוד, שילוב אוכלוסיות, קשר עם מוסדות אקדמיים בחו"ל, חדשנות וקידמה טכנולוגית, מחקר, איכות הוראה, גידול במספר הנרשמים ושיתופי פעולה עם התעשיה. אלא שהמשימה שלנו בסוף פברואר הייתה מעבר ללמידה אקדמית מקוונת מלאה, מהיום למחר".
"רבע מהמרצים כבר השתמשו, עוד לפני פרוץ הקורונה, בתשתיות מקוונות, והם המשיכו ללמד על בסיסן", הוסיף. "בטרם המשבר הייתה התנגדות, שחלקה נבעה מטכנופוביה, ובאופן כללי, הלימודים המקוונים נבעטו הצידה עד המשבר. עם פרוץ הקורונה קיבלנו הנחייה לשמירת רצף הלימודים. למענה על האתגרים השתמשנו בכלי Moodle, שהוא הבסיס ללימודים מקוונים. שם מתחיל המפגש בין המרצה לסטודנטים, שם מוצגים התכנים ומשם יוצאים לזום, שהיה יציב אצלנו לכל אורך התקופה. כל הסטודנטים והמרצים התחברו ללימודים מרחוק".
כהן סיפר כי "בימים הראשונים של המשבר צלצלתי לאנשי לנובו ונוטניקס ואמרתי שאני צריך לגדול מ-25% ל-100% שימוש בלמידה מקוונת. הם התייצבו למחרת בבוקר, וזה קרה בזמן שיא".
תשתיות אחודות במכללה האקדמית אשקלון
סוויסה אמר כי "לנובו היא חברת המחשוב הגדולה בעולם. חטיבת השרתים מבוססי אינטל (Intel) הגיעה מיבמ (IBM). אנחנו מובילים בתחום ה-SAP HANA בארץ ובשאר העולם. פלטפורמת ה-x86 מדורגת כהכי אמינה מזה שבע שנים. יש לנו שרשרת אספקה מאובטחת והמפעלים שלנו עוברים לייצור מלא באירופה, מה שעזר לנו לעמוד באספקה מהירה בקורונה".
"מכללת אשקלון", ציין סוויסה, "בחרה בפתרון של תשתיות אחודות, מה שהביא לפישוט הסרבול ולנטרול המורכבות של מערך המחשוב שהיה לה. שמנו את כל המערכות של המכללה על כמה שרתים בודדים, שרתים רגילים מבוססי אינטל עם דיסקים מקומיים ותוכנה חכמה שיושבת על כל שרת. מימשנו את תפיסת ה-SD מוגדר התוכנה, שלפיה לוקחים 'ברזלים' ושמים עליהם תוכנה חכמה, שמעניקה יכולות ומביאה לעדכונים ולשדרוגים באופן מרכזי ומהיר".
לדבריו, "ארכיטקטורת Web Scale מאפשרת לשלם לפי צריכה ולגדול במהירות ובלא מאמץ. בדרך זו, ההקמה של התשתיות אורכת שעות או ימים בודדים, ולא שבועות ארוכים. היא מאפשרת ניהול מרכזי פשוט ויכולת גידול, עם תמיכה, ממשק פשוט, חיזוי תקלות ואנליטיקה על הסביבה – והכול ממקום אחד".
לגבי שולחן עבודה הווירטואלי אמר סוויסה כי "עם ה-VDI, כל סטודנט יכול לתרגל את כל מה שלמד שעה או שבוע קודם לשיעור הפרונטלי. שולחן העבודה הווירטואלי נמצא בדטה סנטר של המכללה, וכל שנדרש הוא שהסטודנט יתחבר לפורטל. או אז, מתקבלת סביבה מאובטחת ויכולת גידול בצורה מהירה".
כהן סיכם באומרו ש-"לקראת הקיץ והשנה הבאה אנחנו מעריכים ונערכים ללימודים היברידיים – מקוונים ופרונטליים. המיקוד שלנו השתנה מאז הקורונה".
תגובות
(0)