רשות התחרות מאשרת את המיזוג בין סלקום לגולן: "השוק יישאר תחרותי"

החלטת הממונה על התחרות: "מאז שנת 2016 (אז התנגדה הממונה למיזוג) חלו שינויים בשוק, כאשר הבולט שבהם הוא כניסתה של אקספון לשוק בשנת 2018 והיותה מחוללת תחרות. שילוב כניסת מתחרה חדש עם הטמעת המצב התחרותי בשוק ... מלמדים על תחרות איתנה והובילו הפעם להחלטה לאשר את המיזוג"

עו"ד מיכל הלפרין, ראשת רשות התחרות. צילום: יח"צ

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל הלפרין, הודיעה היום (ד') על אישור עסקת המיזוג בין סלקום לגולן טלקום בתום בדיקה מעמיקה. זאת, לאחר שגם אגף התקציבים במשרד האוצר פרסם את חוות דעתו והודיע כי אינו מתנגד לו. בכך נסללת הדרך למיזוג, כאשר רק משרד התקשורת עוד צריך לתת את החלטתו, וההערכות בשוק הן שגם המשרד יאשר את המיזוג.

"בחינת המיזוג הנוכחי העלתה", מציינת הממונה בהודעתה, "כי מאז שנת 2016 (אז התנגדה הממונה למיזוג) חלו שינויים בשוק, כאשר הבולט שבהם הוא כניסתה של אקספון לשוק בשנת 2018 והיותה מחוללת תחרות. שילוב כניסת מתחרה חדש עם הטמעת המצב התחרותי בשוק – ירידת שיעור ההכנסות של חברות הסלולר למנוי (ARPU), עליית מספר המעברים בין חברות סלולר והתחזקות המפעילים הווירטואליים – מלמדים על תחרות איתנה והובילו הפעם להחלטה לאשר את המיזוג".

לדברי הלפרין, "העובדה שבשנת 2020 ניתן לאשר מיזוג בין שתי חברות סלולר, מיזוג אותו חסמה רשות התחרות בשנת 2016, היא תוצאה של השינויים לטובה שחלו בשוק והטמעת דפוסי התנהגות תחרותית בו. מבנה השוק ורפורמות תחרותיות מוצלחות שקידם משרד התקשורת יצרו לצרכן הישראלי שוק תחרותי, המציע לו מגוון הצעות במחירים שווים לכל נפש".

בהודעתה מסבירה הרשות, כי "שוק הסלולר הוא אחד השווקים התחרותיים ביותר שיש בישראל… בחינת המיזוג העלתה כי שוק הסלולר הוא שוק שבו הוטמעה התחרות והוא מאופיין בחסמי מעבר והתרחבות נמוכים, וכמות המעברים בין החברות השונות גבוהה ועומדת על כשני מיליון מעברים בשנה.

עוד ציינה הרשות, כי מאחר שבישראל פועלים בשוק שישה שחקנים על גבי שלוש רשתות סלולר, וחמישה שחקנים וירטואליים המציעים חבילות שיחה וגלישה ללקוחות מסוגים שונים, "המיזוג אינו מצמצם את מספר הרשתות הפועלות בישראל".

להערכת רשות התחרות, "שוק הסלולר הישראלי יישאר תחרותי גם לאחר המיזוג. לצד השינויים המבניים שהגדילו את מספר המפעילים בישראל, חלו גם שינויים רגולטוריים ורפורמות צרכניות… בשוק נשארות חמש מפעילות שהן בעלות רשת ועוד כמה מפעילים וירטואליים".

בהודעתה מדגישה הרשות את השינוי בשוק שנוצר עם כניסתה של אקספון, ומציינת כי "בחינת העלויות הנוספות שייתכן שאקספון תישא בהן לא העלתה חשש לפגיעה משמעותית בכושרה ובתמריציה התחרותיים של אקספון".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים