שר התקשורת החדש: המשימה העליונה – להוביל בתחום התשתיות המתקדמות

יועז הנדל, שר התקשורת החדש, אמר בטקס חילופי השרים, כי "אנו מצויים בצומת קבלת החלטות, שישפיעו על האזרחים ועל העתיד המשותף שלנו. איכותנו תימדד בזכות התשתיות שנצליח להקים"

מרימים כוסית לחיים בטקס חילופיהשרים: מימין, יועז הנדל, שר התקשורת החדש, ודוד אמסלם, שעובד לתפקיד לשר המקשר בין הממשלה לכנסת. צילום: יוסי זמיר

"המהלכים בשנה וחצי האחרונות בתחום התקשורת, ובייחוד בחודשי משבר הקורונה – גרמו לי להבין טוב יותר מבעבר, שיש בתחום הזה הרבה מעבר למספרים, אנטנות, כבלים, סיבים ואינטרסים – יש בו ערכים, הגשמה ציונית ועיסוק בחיי היום יום של אזרחים ובשירות שהם מקבלים, ואיך הוא צריך להפוך למגדלור", כך אמר שר התקשורת החדש, ח"כ יועז הנדל, בטקס חילופי השרים שנערך הבוקר במשרד התקשורת בנוכחות מנהלי המשרד ובני משפחתו של השר החדש.

"אנו מצויים בצומת קבלת החלטות, שישפיעו על האזרחים ועל העתיד המשותף שלנו", הוסיף השר החדש, "ויש לנו משימה עליונה – להיות מדינה שמובילה בתחום התשתיות המתקדמות. לפעמים זה אפילו חשוב יותר מתשתיות אחרות – למשל בפיתוח הפריפריה. איכותנו תימדד בזכות התשתיות שנצליח להקים. זו משימה עליונה – לדאוג לתשתיות בפריפריות הגיאוגרפיות והחברתיות".

עוד אמר הנדל, כי לדעתו יש "מדי כמה זמן 'לנער את השמיכה' – ולבדוק את הרגולציה והאם היא מתאימה גם להיום".

"אנו קשובים לסקטור העסקי", אמר הנדל, "אבל גם זוכרים את המצפן הערכי – טובת המדינה וטובת האזרחים. אין אינטרסים נסתרים במחשכים, אלא רק לממש את החזון הציוני: האזרחים חשובים יותר".

הנדל ציין לשבח את התנהלות משרד התקשורת במשבר הקורונה, ואמר, כי "אנו צריכים להיות ערוכים למשבר הבא".

שר התקשורת היוצא, דוד אמסלם, בירך את השר הנכנס, וציין, כי "אנו על ספו של עידן שבו הטכנולוגיה העתידית משפיעה על כל תחומי החיים כמעט, בהם רפואה, תחבורה ועוד. "חשיבותו של משרד התקשורת", אמר אמסלם, הופכת גדולה יותר, שכן זהו משרד שאחראי על כך שחברות התשתיות יהיו ערוכות לעידן שבו תחום התקשורת ישפיע כמעט על כל תחומי החיים במדינה. "אם המדינה לא תהיה ערוכה תשתיתית – זה לא יהיה כאן", הוא אמר.

אמסלם ציין שלושה נושאים בוערים, שלדבריו יש לתת עליהם את הדעת כעת, והם: קידום הכניסה של דור 5 על ידי המפעילות, יציבות שוק התקשורת, שלדבריו "מצוי במצב לא יציב, ואם קורה משהו בשוק הזה, זה הופך להיות בעיה של המדינה", והטיפול במשבר של חברת דואר ישראל.

"משבר הקורונה", ציין השר היוצא, "יצר תובנות רבות, שעיקרן הרחבת התשתיות במקומות הקריטיים, כדי לאפשר צרכים כמו למידה מרחוק, רפואה, ועוד.

עוד ציין אמסלם את הבעייתיות של עבודת המשרד מול השוק. לדבריו, "משרד התקשורת הוא משרד רגולטיבי, אבל החברות הפועלות בשוק הן חברות פרטיות, הפועלות על בסיס רווח, ולכן יש צורך לבצע איזונים כדי שהרגולציה תניע את הגלגלים של חברות התקשורת".

נתי כהן, שהודיע אתמול כי יעזוב את תפקיד מנכ"ל המשרד, בירך גם הוא את השר הנכנס ומנה בדבריו את הישגי המשרד בשנה האחרונה, בהם היציאה למכרז דור 5, סיכום מתווה הסיבים האופטיים, עדכון תעריפי השוק הסיטונאי, נושא הפריסה האוניברסלית של הכיסוי הסלולרי, עדכון ערבויות ברישיונות החברות, שהקל על החברות הקטנות ועוד.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. שי שבח

    משרד התקשורת מזלזל בתלונות שאזרחי המדינה מתאמצים לכתוב, אז למה להתאמץ לשלוח.

אירועים קרובים