בשל המצב: יד ושם בפרויקט להקראת שמות וירטואלית של קורבנות השואה

במסגרת פעילויות זיכרון לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה שיזם יד ושם יתקיים פרויקט #זוכרים_מהבית - פרויקט בינלאומי להקראת שמות וירטואלית של קורבנות השואה, לצד פרויקטים נוספים ותערוכה מקוונת

יד ושם יזם פעולות זיכרון מהבית ובדיגיטל לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה.

כך, השנה יוצא לדרך #זוכרים_מהבית – פרויקט חדש להקראת שמות וירטואלית של קורבנות השואה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה. המוסד מזמין את הציבור להשתתף בקמפיין בין-לאומי להקראת שמות קורבנות השואה מחר (ג'). בהעדר היכולת להתכנס לטקסי הקראת שמות פומביים, יד ושם יעמיד לרשות הציבור רשימה של שמות קורבנות השואה ויעודד אנשים לצלם את עצמם, או את הקרובים אליהם, מקריאים את שמות הנרצחים מהרשימה המבוססת על המאגר המרכזי של שמות קורבנות השואה – או שמות קרוביהם שנרצחו.

כחלק ממהלך זיכרון עולמי, מתבקשים המשתתפים לשתף את סרטוני ההקראה שלהם, באורך של עד 15 שניות, ברשתות החברתיות – תוך שימוש בתיוג (האשטאג): #זוכרים_מהבית. יד ושם ייצור מהסרטונים שישותפו טקס הקראת שמות בין-לאומי וירטואלי.

עצרת הפתיחה של יום הזיכרון לשואה ולגבורה צולמה מראש, בלא קהל, ותשודר במועד הרגיל בטלוויזיה וברדיו וכן באתרי האינטרנט ובדף הפייסבוק של יד ושם.

העצרת תשודר בערוצים 11, 12, 13, 9, 20, וכן באתרים ynet ו-וואלה. העצרת תשודר גם בדף הפייסבוק בעברית ובאנגלית של יד ושם ובאתרי האינטרנט של יד ושם בשפות עברית, אנגלית, רוסית, צרפתית, ספרדית וגרמנית – כולל כתוביות תרגום.

עוד הקים יד ושם פעילות חדשה, שהוכנה במיוחד למשפחות עם ילדים צעירים, המאפשרת קיום מפגש משפחתי בבית בנושא השואה. הפעילות כוללת קטעי קריאה, שמיעת שירים, התבוננות וצפייה בסרטון.

תערוכה מקוונת חדשה 

לאורך כל תקופת השואה, בצל רדיפת היהודים בידי המשטר הנאצי, היו יהודים רבים שהצילו את אחיהם לצרה באמצעות זיוף מסמכים, הסתרה, הברחה, אספקת מזון, ביגוד, תרופות ועוד. המצילים פעלו בקהילות, בגטאות, במחנות, בשורות הפרטיזנים, כבודדים ובמסגרת קבוצות הצלה. לעיתים עשו זאת בכוחות עצמם ולעיתים נעזרו בלא יהודים, שלימים הוכרו כחסידי אומות העולם.

התערוכה המקוונת החדשה, "הצלה בידי יהודים: אחד בשביל כולם", מאגדת 11 סיפורי הצלה של יהודים בידי יהודים בבלרוס, גרמניה, הולנד, הונגריה, סלובקיה, פולין, צרפת, קרואטיה ורומניה. התערוכה מבוססת על עדויות הניצולים ועל מגוון פריטים מארכיון יד ושם ואוספיו – פריטים שנמסרו ליד ושם לפני שנים רבות ופריטים שהגיעו לאחרונה במסגרת הפרויקט הלאומי "לאסוף את השברים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים