מחקר: רוב הארגונים רואים בענן ההיברידי מודל תפעול אידיאלי

על פי נוטניקס, "בסביבה המשתנה בלא הרף, גמישות היא מרכיב חיוני, והענן ההיברידי מספק אפשרות זו" ● ממצא מעניין: אפליקציות נודדות מהענן הציבורי בחזרה לתשתיות מקומיות

שיתוף פעולה בעולם הענן ההיברידי. אילוסטציה: BigStock

ארגונים מתכננים להעביר השקעות אגרסיביות לארכיטקטורות ענן היברידיות, וכבר הכינו תוכניות פריסה היברידיות לחמש השנים הבאות; כך על פי מחקר של נוטניקס.

המחקר העולמי, Enterprise Cloud Index, נערך זו השנה השנייה. את המחקר ערך מכון ונסון בורן בקרב 2,650 מנהלי IT ב-24 ארצות, בארגונים מכל הגדלים ומגזרי התעשייה. נמצא כי הרוב המכריע של הארגונים בחרו ב-2019 בענן ההיברידי כמודל התפעול האידיאלי שלהם.

"מימוש אסטרטגיית ענן הפך לאתגר רב-ממדי", נכתב. "בעבר, הצעת הערך העיקרית הקשורה לענן הציבורי הייתה חיסכון משמעותי בהוצאות. כעת, ארגונים גילו שקיימים שיקולים אחרים בבחירת הענן הטוב ביותר עבורם, ומימוש אסטרטגיית ענן אחת – אינו מתאים לכולם".

לדוגמה, בעוד יישומים שנעשה בהם שימוש בלתי צפוי עשויים להתאים בצורה הטובה ביותר לעננים הציבוריים, בשל הגמישות, הרי שעומסי עבודה בעלי מאפיינים צפויים יכולים לרוב לרוץ בתשתיות ברישוי מסורתי, בעלות נמוכה יותר מאשר ענן ציבורי. החיסכון תלוי גם ביכולת של עסקים להתאים כל אפליקציה לשירות הענן המתאים בהיבט העלות שלו, ולעקוב באופן שוטף אחר תוכניות השירות והעמלות של העננים הציבוריים – המשתנות לעתים קרובות. "בסביבה זו, המשתנה בלא הרף", נכתב במחקר, "גמישות היא מרכיב חיוני, והענן ההיברידי מספק אפשרות זו".

ממצא נוסף שעלה מהמחקר הוא, שאפליקציות נודדות מהענן הציבורי בחזרה לתשתיות מקומיות. כשלושה רבעים מהנשאלים, 73%, דיווחו שהם מעבירים יישומים מסוימים מהענן הציבורי בחזרה לרישוי מסורתי בחצר הבית. 22% מהם העבירו חמש אפליקציות, או יותר. "מהלכים אלה מדגישים, בחלקם, את הצורך של הארגונים בגמישות של הענן ההיברידי, כדי לאפשר להם להתאים את התשתיות שלהם על בסיס הדרישות המשתנות שלהם", נכתב בדו"ח.

האבטחה – רכיב מפתח במעבר לענן

אבטחה נותרה הגורם הגדול ביותר המשפיע על אסטרטגיות הענן העתידיות של ארגונים. יותר ממחצית מהארגונים – 60% – אמרו, שמצב אבטחת המידע בעננים יהיה בעל ההשפעה הרבה ביותר על תוכניות פריסת הענן שלהם בעתיד. באופן דומה, אבטחת מידע והלימה לרגולציות משקפות את המשתנה החשוב ביותר בקביעה היכן יפעל עומס עבודה נתון. אנשי IT מחשיבים את הענן ההיברידי כבטוח ביותר מבין כל המודלים לתפעול IT. כך, יותר מרבע מהנשאלים, 28%, בחרו במודל ההיברידי כבטוח ביותר, בהפרש משמעותי – לעומת אלה שבחרו בענן פרטי או ברישוי מסורתי – 21%. הנתון הזה, של הבוחרים בענן ההיברידי, הוא יותר מכפול לעומת ארגונים שאינם פעילים בענן כלל – 13%.

"כמעט רבע מהארגונים, 23.5%, אינם ממנפים כיום טכנולוגיית ענן", נכתב במחקר, "חברות רבות עדיין מפגרות ונותרות מאחור בהיבט אימוץ הענן". עם זאת, היקף הארגונים שלא יפעלו או פועלים כלל בענן יורד בעקביות: בעוד שנה, מספר העסקים בלא פריסת ענן יצנח ל-6.5%, ובעוד שנתיים הוא יירד ביותר ממחצית, ל-3%.

עוד עלה מהמחקר, כי ארגונים חותרים לשלב מחשוב ענן עם יעדי הטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם. כמעט שלושה רבעים מהארגונים, 72% – אמרו, כי הטרנספורמציה מניעה את יישומי הענן שלהם, ו-64% אמרו, כי היא העדיפות העסקית המובילה בארגונם.

"כשארגונים ממשיכים להתמודד עם יוזמות טרנספורמציה דיגיטליות מורכבות – גמישות ואבטחה הם מרכיבים קריטיים, המאפשרים אימוץ ענן חלק ואמין", אמרה וונדי פייפר, מנמ"רית נוטניקס, "הארגונים התקדמו בהבנה ובאימוץ הענן ההיברידי, אך עדיין יש לעשות יותר בתחום, כדי לקבל את כל היתרונות הטמונות בגישה זו. בשנים הקרובות נראה ארגונים העורכים חשיבה מחודשת כיצד לנצל בצורה הטובה ביותר את הענן ההיברידי. לצד החשיבה המחודשת ייערכו גיוסים של מומחים המיומנים במחשוב היברידי, וייעשו שינויים בצוותי ה-IT כדי להתעדכן בטכנולוגיות מתפתחות".

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים