מרכז שו"ב לאיומי סייבר על ספקיות התקשורת נחנך בבאר שבע
כחלק מהמרכז הארצי לניהול אירועי סייבר של מערך הסייבר הלאומי, הממוקם בפארק ההיי-טק בבאר שבע, נחנך המרכז החדש, שייתן מענה לאומי רחב לאיומי סייבר על משק התקשורת ולשמירה על הרציפות התפקודית שלו
מערך הסייבר הלאומי ומשרד התקשורת חנכו היום (יום ד') במעמד שר התקשורת, דודי אמסלם, ראש מערך הסייבר הלאומי, יגאל אונא, ומנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, מרכז שליטה חדש וראשון מסוגו בישראל, שייתן מענה לאומי רחב לאיומי סייבר על משק התקשורת ולשמירה על הרציפות התפקודית שלו.
המרכז החדש, שיחל לפעול בתחילת פברואר, הוא חלק מהמרכז הארצי לניהול אירועי סייבר של מערך הסייבר הלאומי, הממוקם בפארק ההיי-טק בבאר שבע.
לדברי השר אמסלם, "אנחנו נערכים לכל תרחיש ומביאים את מדינת ישראל למוכנות מקסימלית לכל איומי הסייבר הרבים הבאים לפתחנו. אני תמיד שמח וגאה לראות איך ישראל הקטנה היא מעצמה עולמית בכל הנוגע לתחום הסייבר!"
לדברי אונא , "איומי ואתגרי הסייבר על ספקיות התקשורת נמצאים במגמת עלייה תמידית. מטרת המרכז היא לתת מעטפת הגנתית טובה יותר, שתשפר את היקף ומהירות התגובה לאירועי סייבר הן לספקיות התקשורת והן ברמה הלאומית".
הקמת המרכז, שמיועד לספקיות סלולר, אינטרנט ותשתיות בתחום התקשורת, היא חלק מההיערכות של המדינה לאתגרים שמציבה רשת דור 5. כחלק מתפקידיו, יגבש המרכז תמונת מצב שוטפת, ירכז דיווחים, יסייע לספקיות במענה ראשוני לתקיפות ובטיפול בהן, ישתף מידע והתרעות ייעודיות וכן יפעל להעלאת רמת ההגנה ולצמצום משטח התקיפה. המרכז יאויש 24 שעות על ידי אנליסטים ומומחי סייבר.
המרכז החדש מתווסף לארבעת מרכזי השליטה שפועלים כבר תחת המרכז הארצי: בתחומי הפיננסים, האנרגיה, ביטחון פנים וממשלתי, כמו גם המרכז המבצעי לדיווחים מהציבור והמשק, שמספרו 119. לכל תחום מאפיין עסקי ייחודי, איומי סייבר ספציפיים, טכנולוגיות ונכסים מסוגים שונים, ולכן נדרש מענה שונה ומרכז שליטה ייעודי לכל תחום. מערך הסייבר ומשרדי הממשלה הרלוונטיים, מתכננים להקים מרכזי שליטה נוספים, בהם בתחומי התחבורה והגנת הסביבה.
תגובות
(0)